Doğa Yürüyüşü

Kentlerin Doğasını Yürüyerek Keşfet

Bazı kentler doğaya hep sadıktır. Dağları, yaylaları, akarsuları ile dostça yaşamayı bilir ve onları korumak için ellerinden geleni yapar. Bize de saklanan, korunan yetenekli kentlerin doğasını adım adım keşfetmek kalır.

Her adımda oksijenin ciğerlerine yerleştiğini hissedeceğin, hem gezip hem spor yapabileceğin trekking rotalarının sana sunduğu bu keşif davetini geri çevirmek olmaz. Üstelik bu tür doğa yürüyüşü rotalarında kamp yapmak da mümkün. Sonbahar yavaş yavaş kendini hissettirirken şehirden uzaklaşmak için trekking ya da kamp yapmak son derece mantıklı. 

Seyahatini planlarken gideceğin yere göre yanında götüreceğin malzemelerin limitlerini öğrenmek için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret etmeyi unutma. Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre yürüyerek keşfedebileceğin durakları anlatmaya başlayabiliriz.

Sırt çantanı hazırla, ister tek başına ister bir grup arkadaşınla keşfedebileceğin, ucuz uçak biletini ayarlayıp kendini doğanın kucağına atman için seni bekleyen kusursuz trekking rotaları.

Likya Yolu: Türkiye’nin İlk Uzun Yürüyüş Parkurunu Keşfet 

Likya Yolu

Türkiye’de trekking denince akla ilk gelen parkur şüphesiz Likya Yolu. Kate Clow tarafından keşfedilip turizme kazandırılan bu yol, dünyanın en iyi trekking parkurları arasında ilk 10’un içinde bulunuyor.

Antalya Kemer’den Fethiye’ye kadar uzanan bu yol sadece bir doğa turu değil, bir tarih gezisi de sunuyor. Yani bu demek oluyor ki Likya Yolu yürüyüş parkuru boyunca her adımda bir güzellik, her adımda bir antik kent bulacaksın. Türkiye’nin ilk uzun yürüyüş parkuru ile ilgili olarak “Likya Yolu kaç kilometre?” diye merak ediyorsan 540 km olduğunu ve tamamını yaklaşık 1 ayda tamamlayabileceğini söyleyebiliriz. Dilersen yola çıkmadan önce Likya Yolu Rehberi: Hem Spor Hem Gezi yazımıza göz atabilirsin.  

Dilersen Likya Yolu üzerindeki Gelidonya Feneri, Sidyma Antik Kenti ve Ören Yeri, Letoon Antik Kenti ve Ksantos Antik Kenti’ne doğru yürüyüş yapabilirsin. Eğer bu macera daha uzun sürsün diyorsan ilerleyen adımlarda seni Antiphellos, Simena ve Myra Antik Kenti ve eşsiz bir doğa karşılayacak.

Antalya Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Dönüş için de en yakın durak olan Dalaman Havalimanı’nı tercih edebilirsin.

Dalaman Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Aladağlar: Şehirden Uzak, Huzura Yakın

Aladağlar

Aladağlar, Türkiye’nin en vazgeçilmez trekking rotaları arasında bulunuyor. Toros Dağlarının zirvesini oluşturan Aladağlar, milli park statüsünde. Milli park sınırları ise Kayseri’de başlıyor, Niğde’de devam edip Adana’da son buluyor. Ayrıca bu rotalar sana müthiş bir kamp deneyimi yaşama fırsatı da sunuyor. Eğer uzun soluklu bir trekking maceran olsun istiyorsan bu rota tam sana göre.

Alpin bitkilerinin sana eşlik ettiği yollarda yürürken Maden Boğazı, Yedigöller, Kapuzbaşı Şelalesi, Sokullupınar, Emli Vadisi ve Barasama Vadisi’ne ulaşmanın keyfini çıkarmaya bak. Detaylı bilgi almak ve giriş ücretlerini öğrenmek için Aladağlar Milli Parkı web sayfasını ziyaret etmen yeterli.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmak!

Kayseri Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Dönüş yolu için de Adana’yı tercih edebilirsin.

Adana Uçak Bileti Araucak-bileti

Ihlara Vadisi: Masallar Diyarında 

Zaten Kapadokya çok güzelken onu tüm ayrıntıları ile keşfetmeye hazır mısın? Oyulmuş kayalardan oluşan mağaralar, mezar kalıntıları, tarihi kilise ve şirin köyler ile 14 km uzunluğundaki parkur, senin için müthiş bir deneyim olabilir. Dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan Ihlara Vadisi’nde doğa yürüyüşünün tam zamanı!

Tarihin farklı dönemlerine yolculuk yapacağın bu etkinlikte, doğanın en güzel halini bulacağından eminiz. Üstelik Müze Kart’ın varsa Ihlara Vadisi Örenyeri’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin. Kapadokya’yı gezmek istersen de Kapadokya Gezi Rehberi yazımızı okuyup planlama yapabilirsin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmak!

Terkos Gölü: İstanbul’un Doğal Yakası

Terkos Gölü

Eğer İstanbul’daysan ya da İstanbul’a gittiğinde bir hafta sonu yürüyüş yapmak istiyorsan Terkos Gölü tam sana göre. Terkos Gölü’nün yürüyüş rotası, Ormanlı Köyü’nden başlıyor. Köyden Karadeniz’e doğru uzanan yolun mavi ve yeşil manzaraları parkur boyunca sürüyor. 

Bir diğer parkur seçeneği ise Balaban Köyü’nden başlıyor. Bu rota rengârenk çiçekleri barındıran patikaları ile ünlü. Bahar aylarında ziyaret edersen göldeki nilüferleri yakalayabilirsin. Yolculuk molalarını da köy kahvaltılarıyla taçlandırabilirsin. 

İstanbul Uçak Bileti Araucak-bileti

Kaçkar Dağları: Zirvelere Doğru Bir Özgürlük Yürüyüşü

Kaçkar Dağları

Konu doğa ve sporsa tabii ki Karadeniz’den bahsedeceğiz. Kaçkar Dağları trekkinge en müsait parkurlardan. Doğu Karadeniz’in görkemli manzaraları, yüksek zirveleri ve güçlü oksijeninden faydalanacağınız bu etkinlik Trabzon’dan başlayıp Artvin’e kadar ulaşıyor. 50’ye yakın günübirlik yürüyüş rotası ve 10 adet kamplı geçiş rotası ile bizce trekking seçenekleri arasında en uygunlarından biri. Dilersen burada kamp da yapabilirsin. Karadeniz’de Kamp Yapılacak Yerler yazımız bu konuda sana yardımcı olabilir. 

Sen de Karadeniz havası alıp büyüleyici manzaraları yakalamak istersen yapman gereken tek şey Trabzon’a uçmak!

Trabzon Uçak Bileti Araucak-bileti

Soğuksu Milli Parkı: Çam Ağaçları Arasında Bir Gezi

Soğuksu Milli Parkı

Kaynak 

Ankara Kızılcahamam sınırları içinde bulunan Soğuksu Milli Parkı, resmen parkur zengini. Bu parkuru farklı yapan ise aslında epey ilgi çekici olması. Çünkü burada 10 milyon yıl önce taşlaşmış ağaçlar bulunuyor. Yani yürürken müthiş bir doğa eserine şahit oluyorsun.

Doğal bir heykel gibi görünen bu ağaçlar eşliğinde doğa yürüyüşü yapmak, zirveye ulaşıp Kızılcahamam’a en tepeden bakmak bambaşka bir his. İç Anadolu’da doğal güzellikleri yakayabileceğin bir yer arıyorsan Soğuksu Milli Parkı’nı mutlaka ziyaret etmelisin. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Ankara’ya uçmak!

Ankara Uçak Bileti Araucak-bileti

Bu öneri ile beraber yazımın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Ekimde Gezilecek Yerler | Ekim Ayı Tatil Fikirleri başlıklı yazı seni bekliyor.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...