Alplerde Geçen Filmler

Dağ Manzarası Tutkunlarına: Alplerde Geçen Filmler

Kışın en güzel yanı bembeyaz kar manzaraları. Yağan karla birlikte ağaçların, evlerin, sokakların Monet tablosuna dönüştüğü kış mevsimi en çok manzara sevenleri mutlu ediyor.

Dünyamız görkemli dağlarla çevrili. Alp Dağları da kuşkusuz en güzel manzaraları eteklerinde saklayan yerlerden biri. İsviçre, Fransa, İtalya, Almanya ve Avusturya’ya uzanarak büyüleyiciliğiyle geniş bir coğrafyada yer alıyor.

Film izlemenin büyüsüyle muhteşem dağ manzaralarının olduğu mekanlar birleşince de seyir zevki yüksek keyifli anları yaşamak kalıyor. Hal böyle olunca bize de Alplerde geçen filmleri görüp hayallere daldıran seyahat rotalarını senin için derlemek düşüyor.

Seyahat planını yaparken ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre haydi yazımıza İsviçre Alplerinden başlayalım.

İsviçre Alpleri: Temiz Hava ve Muhteşem Doğa

Alplerde Geçen Filmler İsviçre

Kaynak

İsviçre Alpleri, gerçekliğini sorgulatacak cinsten güzelliğe sahip bir yer. Dağ manzaralarının güzelliğinin haricinde aynı zamanda ilham veren topraklar da diyebiliriz burası için. 

Çünkü JRR Tolkien’in gençken İsviçre Alplerinde bulunan Lauterbrunnen Vadisi’nde yaptığı yürüyüş, Ayrıkvadi için bir ilham kaynağı olmuş. Orta Dünya evreninde barışın ve güzelliğin simgelendiği yere ilham olan bir yerin ne kadar büyüleyici olduğunu anlatmaya gerek var mı? Tabii ki var, çünkü bu büyüleyici yerin bilinmesi ve mümkünse görülmesi gerekiyor!

Keşfedilecek çok fazla yeri olan bölgede yürüyüş için rehberli turlar düzenleniyor. Turlar için Alpine Hikers web sitesini ziyaret edip bilgi alabilirsin. İsviçre Alpleriyle ilgili detaylı bilgi almak istersen de İsviçre Alplerinin Büyüleyici Zirveleri: Zürih Gezisinde Yapılacak Şeyler yazımıza göz atabilirsin. Bu bölgeye yapacağın seyahat sadece yeni yerler görüp keşfetmenin haricinde doğanın ortasında bambaşka duygular yaşamanı da sağlayacak. 

İşte, İsviçre Alplerinin hem ilham veren hem de film setlerine ev sahipliği yapan manzara dolu filmleri ve seyahat rotaları:

Clouds of Sils Maria: Doğanın İçinde, Kalabalığın Dışında

Alplerde Geçen Filmler Clouds of Sils Maria

Türkçeye “Ve Perde” olarak çevrilen Clouds of Sils Maria hem İsviçre hem de İtalya Alplerinde geçiyor. Kristen Stewart’a Fransa’nın Oscar’ı olarak bilinen César’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran filmin yönetmeni ve yazarı ise Olivier Assayas. Filme ismini veren Sils Maria ise İsviçre’nin yüksek bölgelerinde bulunan köylerden biri. 

Sisli ve karlı Alpler, çimenli yamaçlar filmde sıkça rastlayacağın görüntüler arasında yer alıyor. Sils Maria köyü sadece filme değil, aynı zamanda Alman filozof Nietzsche’nin 1880’li yıllardaki günlerinin bir kısmına ev sahipliği yapmış. Nietzsche uzun yürüyüşlerini burada gerçekleştirip migren ağrılarına derman aramış ve yazılarını yazmış. Kaldığı yeri de müze haline getirmişler. Gidersen mutlaka ziyaret etmelisin. 

Nietzsche’ye ve Clouds of Sils Maria filmine ilham veren bu bölgeye gelip hayatının en ilginç deneyimlerinden birini yaşamak istersen yapman gereken şey Zürih’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Zürih Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Youth: Kartpostal Gibi Manzaralar 

Alplerde Geçen Filmler Youth

Kaynak 

Sanat filmi ve İsviçre Alplerinin tutkunları; sizi perdenin başına davet ediyoruz. Paolo Sorrentino imzalı Youth (Gençlik) filmi hem yaşlılık hem gençlik duygularının paylaşıldığı, estetik açıdan muhteşem görüntüler sunuyor. Film, Michael Caine ve Harvey Keitel’ın hayat verdiği iki yakın arkadaş olan Nick ve Fred karakterlerinin çıktıkları tatilde, geçmiş ve geleceği sorgulamalarını konu ediniyor. Filmde İsviçre Alplerinin muhteşem manzarasını görmek “keşke orada olsam” hissini veriyor.  

Filmi izlediğinde kartpostal gibi bir doğa görüntüsü, arınma hissi ve tüm görkemiyle fonda yerini koruyan İsviçre Alpleri şüphesiz seni kendine çekecek. Bu davete icabet etmek istersen seyahat falında Zürih’e doğru yapacağın bir uçak yolculuğu var!

Heidi: Çocukluğa Yolculuk

Alplerde Geçen Filmler Heidi

Kaynak

Heidi! Çocukluğumuzun unutulmaz çizgi filmi. Clara, Peter, Heidi ve dedesi sayesinde İsviçre’nin Alpleriyle tanıştığımız ilk görsel dünya. Mainfeld köyü yamacında çimenlerde seken küçük kızı görüp bambaşka yerler olduğunu keşfettiğimiz ilk anlardan biri.

Heidi, “Anlatılan yerler gerçekten de var!” dercesine İsviçre’nin muhteşem doğasında beyazperde aracılığıyla birkaç kez ete kemiğe büründü. Heidi Village olarak tanınan Ober Rofels’i ziyaret edersen Heidi’nin dünyasını görme şansın olabilir. Çizgi filmde gördüğümüz mekanlar ve eşyalar birebir olarak sergileniyor. 

Heidi’nin evi mart ve kasım ayları arasında ziyarete açık. Diğer aylar için Heididorf web sitesi üzerinden rezervasyon yaptırabilirsin. Çocukluğuna bir selam vermek istersen Zürih’e uçup bir tren yolculuğuyla bu bölgeye ulaşabilirsin. 

İtalyan Alpleri: Doğanın Kalbine Doğru

Alplerde Geçen Filmler İtalyan Alpleri

İtalya denince gözümüzde hep deniz, hep güneş canlanıyor. Oysa yazın tüm coşkusunu taşıyan sahillerin diğer tarafında; kışın sakinliğini, doğanın büyüleyici güzelliğini yansıtan Kuzey İtalya var. Bu konuda İsviçre kadar popüler olmasa da Alplerin sere serpe uzandığı Kuzey İtalya, bu zamana kadar pek çok filme ev sahipliği yaptı. En son misafir ettiği film seti ise House of Gucci oldu.

House of Gucci: Entrikanın Ardındaki Görkemli Manzara

Alplerde Geçen Filmler House of Gucci

Kaynak

Ünlü moda markası Gucci’nin çalkantılı aile hikayesinini konu alan film, İtalyan Alplerinde çekildi. House of Gucci (Gucci Ailesi) filmi, İtalyan Alplerinin en gözde yerlerinde batıda Aosta Vadisi’nden doğuda Dolomitlere kadar olan bölgede sık sık doğa manzaralarına da yer veriyor.

Filmi izledikten sonra şaşaalı hayatların ve entrikaların arka planındaki dağlar, seyahatine ilham olacak. Üstelik sadece Alplerin değil, Avrupa’daki dağların da en yüksek noktası, 4.807 metre yükseklikteki Mont Blanc’ın İtalyan sınırlarında muhteşem bir kayak pisti de mevcut. Ekstrem sporları ve muhteşem manzaraları seviyorsan burası tam sana göre!

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Cenevre’ye uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Cenevre Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Münih’ten Dolomit Dağlarına başlıklı yazımızı okuyabilirsin.  

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın