• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Beni Hiç Uğraştırma: Vizesiz Gidilebilecek 10 Avrupa Şehri
Vizesiz Gidilecek 10 Güzel Avrupa Şehri

Beni Hiç Uğraştırma: Vizesiz Gidilebilecek 10 Avrupa Şehri

Vizesiz tatil demek, ucuz yurt dışı tatili demek. Ucuz yurt dışı tatili de eğlenceye, gezmeye ve kalacak yere çok daha fazla bütçe ayırabiliyor olmak demek ki daha önceden yurt dışı tatiline çıkanlar bilir: Bu üç nokta için ayrılan bütçe ne kadar büyükse Avrupa tatili o kadar keyifli geçer.

Lafı fazla uzatmıyoruz ve vize istemeyen Avrupa ülkelerini sıralıyoruz. Karşında vizesiz ülkeler listesi, 2017 yılı dahil olmak üzere!

Gizli Kalmış Sahiller: Arnavutluk

Arnavutluk

Vize almadan gidilebilecek ülkeler listesine Arnavutluk ile başlıyoruz ama konuyu çok açmıyoruz; çünkü önceden Arnavutluk’un mutlaka görülmesi gereken mükemmel sahillerinden uzunca bahsetmiştik.

Arnavutluk uçak bileti fiyatlarını Pegasus tarifelerinden öğrenebilirsin.

Balkan Turlarının Vazgeçilmezi: Bosna Hersek

Saraybosna Bosna Hersek

“Tarihi yerleri keşfederken aynı zamanda doğa maceralarına çıkayım, üzerine bir de denize gireyim.” diyorsan Bosna Hersek tatili tam sana göre. Vizesiz Avrupa tatilinin popüler noktası Bosna Hersek’te, Osmanlı döneminden kalma birçok kültürel eser var.

Bir pasaporta sahipsen Bosna Hersek’i 60 günlüğüne vizesiz bir şekilde ziyaret edebilirsin. “Bosna Hersek için vize gerekir mi?” sorusuna bu 60 günden sonra “evet” cevabı veriliyor. Eh, zaten 60 gün sana yeter de artar bile! Bosna Hersek uçak biletlerine talep çok ama merak etme, Pegasus her zaman ucuz uçak bileti kampanyalarıyla senin yanında.

Gece Hayatı Dikkate Değer: Gürcistan

Gürcistan'da Gece Hayatı

Komşumuz Gürcistan hakkında bilgin ne kadar? Pek bir fikrin yoksa çok şey kaçırdığını söyleyerek başlayalım. Vizesiz gidebileceğin bir Avrupa ülkesi olan Gürcistan, çılgın gece hayatı için Batum’la, kültür ve sanat yolculuğu için Tiflis’le seni karşılıyor. Gürcistan’da tam bir yıl boyunca vize ile ilgili hiçbir işlem yapmadan kalabiliyorsun. Gürcistan uçak biletini şimdiden ayırt; mutluluktan ağlatan fiyatlarla uçmanın tadını çıkar!

Kültür de Burada Deniz de: Karadağ

Karadağ Nasıl Bir Yer

Avrupa’nın en genç ülkelerinden Karadağ, Türkiye’den vize almadan gidilebilecek bir başka ülke. Yüzülebilen gölleri, turkuaz rengi denizi, yumuşacık kumlu plajları ve cana yakın insanlarıyla Karadağ; ucuz Avrupa tatilinin saklı kalmış bir hazinesi konumunda.

Büyük İskender’in Mirası: Makedonya

Makedonya Gezisi
Avrupa’da vizesiz tatil yapmak için bir diğer seçim de Makedonya. Türk gezginlere 90 günlük vizesiz konaklama imkanı sunan Makedonya, dünyayı şekillendirmiş isimlerden biri olan Büyük İskender’in anavatanı ve burada onun hakkında görülebilecek birçok yer var.

Makedonya’da vizesiz ve ucuza gelen bir tatile çıkmak için Üsküp uçak bileti alman yeter. Üsküp’de ne yapılır? Merak edenler buradan!

Ucuz Avrupa Tatili İstiyorsan: Moldova

Moldova'da Ucuz Tatil

Moldova, denize kıyısı olmayan küçük bir ülke ve burada hayat çok ucuz. Gece hayatıyla öne çıkan başkent Kişinev’de eğlenceli bir tatil planlayabilirsin. Moldova, Türk pasaportuna sahip gezginlere 3 ay boyunca vizesiz gezebilme imkanı tanıyor.

Belgrad’ı Yeter: Sırbistan

Belgrad Eğlence Merkezi

Belgrad vize istiyor mu? İstemiyor, zaten kendisi Sırbistan’ın bir şehri olduğu için ülkenin yasalarına tabi. Sırbistan vize istiyor mu? 90 günlük tatil için istemiyor.

Belgrad uçak bileti sana bir tık uzaklıkta ve üstelik Sırbistan’da euro kullanılmıyor.

Belgrad’da ne yapılır? Gezilir, görülür, eğlenilir, coşulur, koşulur, şaşırılır ve tekrar eğlenilir!

Belgrad hakkında birçok yazımız var; Blog aramasıyla hepsine ulaşabilirsin!

Doğasıyla Mest Eder: Kosova

Kosova'nın Doğal Güzellikleri

Sessiz, sakin ve huzurlu… Osmanlı zamanlarından kalan korunmuş yapıları ve mütevazı yaşamıyla Kosova, vize almadan gidilebilecek Avrupa ülkelerinin belki de en sevimli olanı. Kosova uçak bileti aldıktan sonra burayı 90 günlüğüne vizesiz bir şekilde ziyaret edebilirsin. Kosova’da neler yapılır? Öncelikle Priştine ziyaret edilir, devamı kendiliğinden gelir.

Alışverişin Gizli Cenneti: Andorra

Andrroa'da Alışveriş

Avrupa’da vizesiz seyahat etmeye devam ediyoruz. Sıra kendisi küçücük ama içeriği kocaman bir ülkede: Andorra. Türk pasaportuyla 90 gün boyunca dolaşım hakkına sahip olduğun bu ülkede fiyatlar o kadar ucuz ki kesinlikle yanına büyük bir bavul almanı öneriyoruz.

Gece Hayatında Bir Numara: Ukrayna

Vizesiz Ukrayna

Vize gerektirmeyen Avrupa ülkelerinin son durağındayız. Kültürel zenginliği kadar çılgın gece hayatıyla da ünlü Ukrayna’da tam 60 gün boyunca dolaşma hakkında sahipsin. Ukrayna uçak bileti seni bekler! Ukrayna’da ne yapılır? Lviv’de gece eğlencelerine çıkılır mesela.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın