• Ana Sayfa
  • Atina
  • Atina’yı Mahalleleriyle Keşfet! Karış Karış Atina

Atina’yı Mahalleleriyle Keşfet! Karış Karış Atina

Eğer Atina’ya gitmeye karar verdiysen, şehrin hakkını vermen gerekiyor. Bunun için tüm mahallelerini karış karış gezmelisin. Yorulmak yok! Çünkü Atina sokakları bunu hakkediyor. Atina ucuz uçak biletlerin hazırsa, Pegasus’un 60 dakika süren uçuşu sonrası ayrıntılı bir Atina turuna başlayabilirsin.

Exarchia

Exarchia, Atina’nın alternatif mahallesi. Mahalle, rock müzik mekanlarının başkenti olarak kabul ediliyor. Bohem bir havası bulunan sokaklarına taşan lezzetli masalar ve hiç susmayan müzik sesi buranın popüler olmasında etkili. Ayrıca sınırlarında bulunan Streffi Tepesi genellikle gözden kaçırılan yemyeşil bir cennettir ve harika bir Akropolis manzarası sunar. Sen sakın bu keyfi atlama.

En Kolay Ulaşım: Omonia, Panepistimio metro hatları

Exarchia

Kifissia

Kifissia, ağaçlarla çevrili sokaklarında 19. yüzyıl neoklasik konaklarıyla ünlüdür. 21. yüzyılın minimalist evleri bu atmosferde hiç de göze batmaz. Elit kesime hitap eden mahalle, lüks otel ve barlarla çevrili. Huzurlu parklar ve evlerin bahçeleriyle burası biraz da ütopikliğin reel yansıması. Alışveriş seçenekleri de var fakat buralar bahçe ve parklar kadar huzur vermez. Uyaralım, Kifissia Atina’nın en pahalı ve lüks alanlarından biri.

En Kolay Ulaşım: Bu bölgeye Atina’nın her yerinden kalkan otobüsler var. Eğer tercihin metrodan yanaysa, Yeşil Hat’ı kullanmalısın.

Kifissia

Pire

Pire bir mahalle değil aslında. Başlı başına bir şehir. Yani il olmak için can atan ilçe gibi düşün. Pire, Atina’nın en eski mahallelerinden. Neoklasik yapıları, Kastella, Mikrolimano ve Zea Marina gibi gezilecek yerleriyle Atina’nın en canlı yerlerinden. Atina’da delikanlılık buradan sorulur! Şaka yapmıyoruz, Pire sakinleri sert ve biraz da kaba olmaktan dolayı çok gururlular. Bizce kimseye bulaşmadan gez, gözümüz arkada kalmasın.

En kolay ulaşım: Buraya da ulaşım metro Yeşil Hat üzerinden sağlanabilir.

Pire

Glyfada

Atina şehir merkezi denince akla gelen ilk mahalledir kendisi. Şehir merkezine sadece 10 km uzaklıkta olan Glyfada, yaz sezonu için ideal. Sadece yazın açılan barlar ve plajlarla turistik bir yer burası. Yaz seyahatlerinde yolun buraya mutlaka düşecektir.

En kolay ulaşalım: Tramvay, Elliniko metro istasyonu

Glyfada

Plaka

Evet, işte Plaka. Atina denince akla gelen ilk mahalle. Akropolis’in eteklerinde bulunan Plaka, kentin en turistik yerlerinden. Antik, müzeler, Bizans kiliseleri ve 19. yüzyıl neoklasik evlerin bulunduğu labirent sokaklar pek ünlüdür. Plaka, muhteşem taverna mekanlarında lezzetli balıklar ve sırttaki keyfi sunan kentin ortasında huzurlu bir köy gibi. Ayrıca sabah saatlerinde sokaklar ve kafeler tam Instagram’ın ağzına layık.

En kolay ulaşım: Syntagma, Monastiraki, Acropoli metro istasyonları

Plaka

Thisseio

Monastiraki, Plaka ve Petralona yerleşim bölgelerinin arasında bulunan, arasında yer alan Thisseio, takılmak için şehirdeki en iyi yerlerinden biridir. Sürekli kalabalık olan bu bölge, muhteşem kafe ve barları bünyesinde bulunduruyor.

En Kolay Ulaşım: Metro (Yeşil Hat)

Hadi hemen uçak bileti rezervasyonunu al, Atina’yı karış karış keşfetmeye başla!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...