Türkiye Komşu Güzergahları

Türkiye’ye Komşu Güzergahlar Nelerdir?

Bazen yollara atılmak isteriz ama iş güç ya da başka sebepler dolayısıyla vaktimiz sınırlıdır. Kafada seyahat etme isteği vardır ama nereye olacağı meçhuldur. İşte böyle durumlarda kolayca gidip gelebileceğin durakları görmek iç ferahlatıcı olur. Eğer “Seyahate çıkalım ama fazla uzaklaşmayalım” diyorsan, yakınında bulunan harika şehirleri ve ülkeleri ziyaret edebilirsin.  

Bu yazımızda bir çırpıda gidebileceğin, yakın ve keyif veren duraklardan bahsedeceğiz, sana güzel önerilerde bulunacağız. İşte hepimize çok yakın olan, muhakkak gezilip görülmesi gereken cennet köşeler. Hazırsan başlayalım, Türkiye’ye yakın güzergahlara ve gezi rotalarına bakalım. 

Avrupa’nın Bize En Yakın Yüzü Atina

Türkiye'ye Avrupa'da En Yakın Güzergah Atina

Eğer yakın bir coğrafyada modernizm, sanat, tarih, samimiyet ve eğlence bekliyorsan ilk seçeneğin kesinlikle Atina olmalı. Yunanistan’ın başkenti Atina, Yunan mitolojisinin meydana getirdiği antik yapıları, harika meyhaneleri ve sımsıcak sokaklarıyla Avrupa’nın bize en yakın yüzü. 

Buraya geldiğinde ilk olarak şehrin neresinden baksanız tepenize dikilecek olan Akropolis’i ziyaret etmelisin. Parthenon sütunlarında fotoğraf çektirebilir, Herodes Atticus ve Dionysos antik tiyatrolarının merdivenlerinde sanat ve tarih kokulu bu şehri gözlemleyebilirsin. 

Ayrıca Türk mutfağına çok benzeyen, “sarma benim, baklava senin” tartışmalarına hiç girmeden, birbirinden lezzetli Yunan yemeklerinin tadını doyasıya çıkarabilirsin. Üstelik yemek yiyeceğin bu restoranları; daracık, çiçeklerle dolu, mavi rengin hâkim olduğu birbirinden çekici sokaklarda bulabilirsin. 

Bunların dışında bizim önerimiz, Monastiraki Bit Pazarı. Eski plaklardan, tasarım t-shirt’lerden, incik boncuğa kadar her şey burada mevcut. Plaka bölgesi geleneksel Yunan hediyelik eşyaları almak için ideal. Komşunun güzel başkentinde küçük bir gezinti sana çok iyi gelecek.

Atina Uçak Bileti Ara

Bizden Bir Köşe Saraybosna

Bizden Bir Köşe Saraybosna

Balkanların havasından, suyundan, lezzetlerinden, güleryüzlü insanlarından ve elbette ki doğasından kopamıyoruz. Kalbimizi kaptırdık bir kere. Saraybosna hepimizin ismini çok yakından tanıdığı muazzam bir Balkan kenti. 

1990’lu yılların ortalarında yüzyılın en büyük savaşlarından birini yaşamış olan Saraybosna, günümüzde hayli ilgi çekici bir durak. Mütevazı ve küçük bir kasaba havası veren Saraybosna’da bulunan Osmanlı eserleri de bizim açımızdan eşsiz. Özellikle Baş Çarşı bölgesini görmen konusunda ısrarcıyız. 

Buraya geldiğinde kendini ülkende gibi hissedeceğine ve hiçbir yabancılık çekmeyeceğine emin olabilirsin. Ayrıca kilise ve camilerine aynı oranda sahip çıkan bu anlayışlı kentin stresten uzak insanlarını çok seveceksin. 

Vizesiz seyahat dendi mi hemen akıllara gelen Saraybosna’nın Arnavut kaldırımlı sokakları, lezzetli Balkan tatları ve eğlenceli müzikleri eşliğinde keyifle dolacaksın, bizden söylemesi. Kafa dinlemek ve huzura kavuşmak istiyorsan doğru Saraybosna’ya! 

Orta Doğu’ya Tahran’dan Bakış

Türkiye'ye En Yakın Güzergahlar Tehran

Şimdi Balkanlar’dan dümdüz aşağı doğru kayıyoruz ve İran’ın en büyük kenti Tahran’a uzanıyoruz. Öncelikle belirtmek lazım, Tahran’ı gerçekten anlamak için uzun uzun gezmek ve sokaklarında kaybolmak gerekiyor.

Bize komşu olan İran’ın başkenti konumundaki şehir, devasa büyüklükte ve kozmopolit bir yapıya sahip. Hayli cana yakın insanların yaşadığı Tahran, genel olarak da oldukça güvenli bir şehir.

Yalnız belirtmekte fayda var, İran’ın resmi dili Farsça ve ülkede Arap alfabesi esaslı Fars alfabesi kullanılıyor. Şehri gezerken burada kullanılan alfabe seni biraz zorlayabilir, o yüzden insanlardan çekinmeden yardım isteyebilirsin. 

Sanılanın aksine Tahran’ın oldukça hareketli bir sosyal hayatı var. Tarih boyunca önemli bir ilim, kültür, ticaret şehri olmuş Tahran’a gittiğinde, Azadi Kulesi’ni, Ulusal Hazine’yi ve Ulusal Arkeoloji Müzesi’ni mutlaka görmeni tavsiye ederiz.

Ancak İran biraz kuralcı bir ülke. Herhangi bir tatsızlık yaşamamak için bu kuralları önceden bilmende fayda var. Bunun dışında; Tahran sana çarşıları, ara sokakları, harika mutfağı ile oryantalizmin esintisini hissettirecek. Orta Doğu’nun mistik-modern havasını solumak ve ön yargıları söküp atmak için Tahran uçak biletlerine göz at. 

Tahran Uçak Bileti Ara 

7/24 Dolu Dolu Tatilin Adresi Kıbrıs  

Tatilin Tadını Çıkarmak İsteyenlere Kıbrıs

Çok yakınımızda bir yerlerde, 4 mevsim 24 saat yaşanabilir harika bir ada mevcut. Şefkatle andığımız “Yavru Vatan” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bahsediyoruz. 

Hem yaz tatili hem tarih turizmi hem de gece hayatı ile dolu dolu bir tatil programı sunan bu harika adaya, vize gerekmeksizin anında ulaşabilirsin. Başkent Lefkoşa’da tarihi cami, han ve müzeleri gezebilir, antik kentlerde geçmişe yolculuk yapabilirsin. 

Girne’de ise lüks plajlar, gece kulüpleri ve yasal oyun salonları ile tatil beklentini en yüksek seviyeye çıkarabilirsin. Bu muhteşem deneyim için tek yapman gereken Kıbrıs için konforlu ve ucuz uçak bileti araştırmak.

Hazar Denizi’nin Önemli Limanı Bakü

Hazar Denizi'nde Bir Liman Bakü

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, hem modern hem de geleneksel çehresi ile sana dolu dolu bir seyahat deneyimi yaşatabilir. Azerbaycan’ın en büyük şehri olan Bakü, Hazar Denizi’nin batı kıyısında yer alıyor ve ülkenin birçok bakımdan da merkezi konumunda bulunuyor. 

Hazar Denizi’nin önemli limanlarından biri olan Bakü Limanı, bölgeyi bir cazibe merkezine dönüştürmüş durumda. 2000’li yıllarda hızla gelişen şehirde, kültür ve sanat yaşamı oldukça ilham verici. 

Kafkasların Paris’i olarak anılan şehirde gece hayatı da hayli hızlı şekilde yaşanıyor. Gece gezmelerini seven bir seyyahsan, Bakü’de sana uygun birçok mekan bulunduğundan emin olabilirsin. Yalnız öncelikli olarak İçerişehir, Şirvanşahlar Sarayı, Haydar Aliyev Kültür Merkezi gibi durakları görmeni öneririz.

Bakü Uçak Bileti Ara 

Seyahat Trendlerinin Yeni Gözdesi Bükreş 

Romanya’nın başkenti konumundaki Bükreş, 2019’un gözde seyahat güzergahlarından bir tanesi. Romanya’nın güneydoğusunda yer alan şehir, Türkiye’ye de hayli yakın. Tuna Nehri’nin güneyinden geçtiği bu şehrin tarihi de 15. yüzyıla kadar uzanıyor.

Oldukça ekonomik bir şehir olan Bükreş, gezginlere görsel bir şölen sunar. Buraya geldiğinde kendini bir açık hava müzesinde hissedebilirsin. Ayrıca burası hafta sonları tam olarak bir “parti şehrine” dönüşür.

24 saat boyunca ayakta kalan insanları, İstanbul’u bilenlerin yabancılık çekmeyeceği karmaşası ve her şeyden öte hikayelerle dolu sokakları ile harika vakit geçirebileceğin bir güzergah burası. 

Ekonomik bilgilere bakınca da insanın cebini rahatlatan detaylar görüyoruz. Bükreş’te tatili uygun fiyatlarla karşılayabilmek mümkün. Ayrıca şehir içi ve şehir dışı ulaşım fiyatları da oldukça cep dostu. Kısacası bol gezili, kahkahalı ve keşifli bir seyahat, Bükreş’te seni bekliyor. 

Son olarak bahsettiğimiz şehirlerin uçuş sürelerinden de bahsedelim. 

İstanbul Atina 90 dakika
İstanbul Bakü 170 dakika
İstanbul  Bükreş  80 dakika
İstanbul Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti 90 dakika
İstanbul  Saraybosna 120 dakika
İstanbul Tahran  205 dakika

Yazımızın burada sonuna geliyoruz ancak okumaya devam etmek istersen “Ekoturizmin Öne Çıktığı Ülkeler: Sürdürülebilir Turizm Nedir?” yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...