Ayvalık Planına Eklemen Gereken 5 Ayrıntı

Balıkesir’in yüzleri güldüren, içleri ferahlatan, gözlerde hayranlık bırakan, “Su çok güzel gelsene” dedirten bir doğa harikası, Ayvalık. Yüzmenin keyfine varırken, sıcacık atmosferi ile kendini kırk yıllık Ayvalıklı hissedebileceğin bu tatil rotası, kesinlikle alternatiflerin arasında bulunmalı. Üstelik Edremit Havaalanı sonrası, kısa bir kara yolculuğu ile Ayvalık’a ulaşabiliyorsun. Eğer hala bu güzelliği görmediysen, Edremit ucuz uçak biletlerine bir göz at. Hem bir Edremit havası al hem de Ayvalık’a geçip, tatilin tadını çıkart. Bir de senin için hazırladığımız Ayvalık önerilerini yanına almayı unutma.

Cunda Adası

Cunda Adası, midyenin içinden çıkan inci kadar güzel bir ada. Ayvalık sınırlarında bulunan bu bol oksijenli ada, masmavi denizi ve balık lezzetleri ile ünlü. Birçok otel ve kamp alanının bulunduğu bu kıymetli rotaya gidip, Cennet Ada Koyu ve Aşıklar Tepesi’nde bir gün geçirmeden Ayvalık tatilini noktalama. Cunda Adası, kesinlikle Ayvalık tatilinin en özel ayrıntılarından biri olacak.

Cunda Adası

Şeytan Sofrası

Şeytanın ayak izlerinin olduğuna inanılan sofra şeklinde bir lav birikintisi… Ayvalık manzarasının en güzel izlendiği bölge burası. Güneşin doğuş ve batış zamanlarında harika kareler yakalayarak Instagram’ı sallayabileceğin gibi uzun uzun deniz, kum ve güneşin birleşimine hayran kalabilirsin.

Şeytan Sofrası

Ayvalık’ta Huzura Dalış

Ayvalık aynı zamanlarında ziyaretçilerine der ki; “Madem denizime giriyorsunuz, ona hayran kalın”. Bunun için dalış aktivitelerine gayet müsait bir merkez burası. Gorgonia adı verilen kırmızı mercanları sayesinde rengârenk olan sualtı; deniz böceği, müren, antias balıkları, orfoz, ahtapot, gelincik balığı, karagöz sürüsü gibi birçok deniz canlısı ile tanışma fırsatı yaratıyor. Bizce Ayvalık’ı tepeden tırnağa keşfetmenin en zevkli yollarından biri de dalış yapmaktır. O zaman uçak biletin ve dalış takımların hazırsa, Ayvalık mavisine doğru huzurlu bir yolculuğa çıkabilirsin.

dalış

Balık, Tost, Dondurma!

Ayvalık hakkında hiçbir şey bilmesen de tostunu kesin duymuşsundur. İşte bu dillere destan lezzete bir de yerinde şans ver. Çıtır ekmeğin arasında bulunan Rus salatası, sosis ve kaşar peyniri sana bildiğiniz tüm tost çeşitlerini unutturabilir. Ayvalık’ta yapılacaklar listesinde ise kesinlikle roka balık keyfi olmalı. Balığın envaı çeşitlerini bulacağın balık restoranları, seni Ege mutfağı ile tanıştırır. Yemek sonrası Ayvalık’ın en meşhur lezzetlerinden sakızlı dondurma keyfi yapmadan kendini doymuş olarak tanımlamamalısın.

Balık, Tost, Dondurma

Ruha Dokunan Sokaklar

Ve sokaklar… Ayvalık’ı özel kılan en güçlü değerlerinden biri, Rum evlerinin sağlı sollu dizildiği Ayvalık sokakları. Balkonlarından çiçekler sarkan, kendini çok başka devirlerde hissedeceğin nostaljik sokaklarda, romantik yürüyüşler gerçekleştirebilirsin. Bu muazzam sokakları bisiklet ile gezme şansın da var. Sadece denize değil, karaya da odaklanmanı sağlayacak bu sokaklar, uzun süre aklından çıkmayacak.

Ruha Dokunan Sokaklar

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...