• Ana Sayfa
  • Gezi Rehberi
  • Gökyüzünde Yürümek İsteyenlere: Türkiye’deki Muhteşem Manzaralı Seyir Terasları
turkiye-deki-muhtesem-manzarali-seyir-teraslari.

Gökyüzünde Yürümek İsteyenlere: Türkiye’deki Muhteşem Manzaralı Seyir Terasları

Uçsuz bucaksız kanyonlar, göller, doğa manzaraları ya da milyonlarca ışığın dağıldığı bir metropole yüksekten bakış… Çoğu insanın hayali, gökyüzünden yeryüzünü seyretmek. Gönül ister ki yıldızlara çıkıp bunu yapalım. Belki ileriki yıllarda bu da mümkün olur. Ancak şimdilik bu hayali gerçekleştirmenin yolu uçak bileti ve seyir terasları.

Yükseklik korkusu olan insanlar için o kadar yükseğe çıkmak korkutucu gelebilir. Oysa bu adrenalini artıran eşsiz bir deneyim. Ayakların sağlam bir yere basarken gökyüzünde keyifli bir yürüyüşe çıktığını düşün!

Hem dünyanın birçok noktasında hem de ülkemizde bolca seyir terası var. Şimdi, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan muhteşem manzaralı seyir teraslarına doğru yola çıkıyoruz. Maceraya hazırsan seyir teraslarının olduğu rotalarımızı anlatmaya başlayalım!

Kristal Teras, Safranbolu: Gökyüzünde Yürümenin Keyfini Çıkar 

Kristal Teras, Safranbolu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Kristal Teras’ı belki daha önce duymuşsundur. Burası Türkiye’nin ilk cam seyir terası özelliğini taşıyor. Dünyada ise yapım tarihi açısından ikinci sırada. Bu durum UNESCO tarafından dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen Karabük için şaşırtıcı olmasa gerek.  

Uçurumun kenarına yapılmış olan bu teras; tam 75 ton ağırlığı kaldırabilecek güçte ve 80 metre yüksekliğinde. Yani korkmanı gerektirecek bir durum yok. Önce küçük adımlarla yürümeye başlayabilirsin. Sonrasında göreceğin manzara zaten kendine hayran bırakacak. Seyir terasının giriş ücreti ise 7 TL (2022).

Kristal Teras, Safranbolu’yu ziyaret ettiğinde mutlaka görmen gereken yerlerden birisi. Adrenalin tutkunuysan da zipline ile İncekaya Kanyonu’nda macera dolu dakikalar yaşayabilirsin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Samsun‘a uçmak.

Samsun Uçak Bileti Ara

Hatila Vadisi, Artvin: Yemyeşil Manzaranın Peşinde

Hatila Vadisi Seyir Terası, Artvin

Kaynak

Hatila Vadisi Milli Parkı, yeşilin binbir tonuna ev sahipliği yapan Artvin’de bulunuyor. Vadi boyunca göller, akarsular, yemyeşil ağaçlar sıralanıyor. Hatila Vadisi aynı zamanda doğanın oksijen dolu manzarasını Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasından izleme ayrılacağını da sunuyor.

Sıkıldım Kayası yakınlarında, Hatila Deresi’nden ise 220 metre yukarıda bulunan seyir terası, 50 metrekare genişlikte bir alana sahip. Bu kadar yüksekte olmak ürkütücü gelebilir. Ayaklarının altından akıp giden Hatila Deresi’ne dokunmadan bu kadar yüksekten tüm vadiye bakabilmek ise rüya gibi bir şey.

Yükseklikten keyif alıyorsan ya da yükseklik korkunu yenmek istiyorsan rotanı mutlaka Artvin’deki Hatila Vadisi’ne çevirmelisin. Hatila Vadisi Milli Parkı’nın giriş ücreti 4 TL (2022).

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Trabzon‘a uçmak.

Trabzon Uçak Bileti Ara

Ulubey Kanyonu, Uşak: Dünyanın En Büyük İkinci Kanyonuna Ziyaret

Ulubey Kanyonu, Uşak

ABD’nin Arizona eyaletindeki Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu, Uşak sınırlarında yer alıyor. 77 kilometrelik kanyona Banaz Çayı ile Dokuzsele Deresi eşlik ediyor. 

150 metre yüksekliğe inşa edilen cam seyir terası, 135 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Heyecan verici bu deneyimin dışında kanyonda hem tırmanış hem de balonla gezintiler düzenleniyor. Ayrıca cam terasın girişinde konaklamak için yapılmış bungalovlar da mevcut. Ulubey Kanyonu’nda bulunan bu cam seyir terasın giriş ücreti ise 10 TL (2022).

Uşak’a ulaşmanın en kolay yolu ise Denizli’ye uçmak.

Denizli Uçak Bileti Ara

Tortum Gölü Fyord Park Cam Teras, Erzurum: Instagram’ını Şenlendir

Tortum Gölü Fyord Park Cam Teras, Erzurum

2021 yılında Cittaslow şehirlerin arasına katılan Erzurum’daki Uzundere’de bulunan Tortum Gölü, Türkiye’nin en uzun cam seyir terasına ev sahipliği yapıyor. Gölün üzerine yapılan 143 metre yüksekliğindeki seyir terası; 12.5 metre uzunluğunda ve 545 metrekare kapalı, 565 metrekare açık alana sahip.

Cam seyir terasın altında yer alan Tortum Gölü ve büyük kanyon hayli etkileyici. Cam terasın kapalı kısmında da geniş kapasiteli bir kafe bulunuyor. Buraya geldiğinde dilersen görkemli bir manzara eşliğinde çayını kahveni yudumlayabilirsin. Ayrıca harika göl manzarasıyla Instagram’ını canlandıracak fotoğraflar da çekebilirsin. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Erzurum’a uçmak!

Erzurum Uçak Bileti Ara

Azdavay Çatak Kanyonu Seyir Terası, Kastamonu: Doğa Harikası Manzaraların İzinde

azdavay-catak-kanyonu-seyir-terasi-kastamonu

Büyüleyici güzelliğiyle Kastamonu Küre Dağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alan Azdavay Çatak Kanyonu, Azdavay ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunuyor. Minibüsle de özel araçla da bu bölgeye ulaşmak mümkün. Araçtan indikten sonra doğa içerisinde keyifli bir yolculuğa çıkıp sonrasında kanyonun üstündeki cam terasın adrenalin dolu atmosferine dahil olabilirsin.

450 metre yükseklikteki kanyona yapılmış cam terasın genişliği 10 metre, boyu ise 33 metre. 250 kişilik kapasiteye sahip cam terastan görkemli kanyon manzarasını ve Devrekani Çayı’nı görmek mümkün. Cam terasın hemen yanında çay – kahve içebileceğin ve güzel fotoğraf kareleri yakalayabileceğin, belediyenin işlettiği uygun fiyatlı bir kafe de mevcut. 

Ayrıca diğer seyir teraslı kanyonlardan farklı olarak Çatak Kanyonu içerisinde engelli ziyaretçilere uygun olarak tasarlanmış 1500 metrelik bir yürüyüş parkuru bulunuyor. Azdavay Çatak Kanyonu Seyir Terası’nı 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsin.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Ankara’ya uçup buradan aktarma yapmak.

Ankara Uçak Bileti Ara

Sapphire Seyir Terası, İstanbul: Kuşbakışı Metropol Manzarası

Sapphire Seyir Terası, İstanbul

İstanbul’un Avrupa Yakasında bulunan Sapphire Seyir Terası, 236 metrelik yükseklikten şehir manzarasını izleme olanağı sunuyor. Bir alışveriş ve yaşam merkezinin 54. katında bulunan seyir terasına çıktığında gökdelenlerden de daha yukarıda olduğunu fark edeceksin.

Haliç’i, Ayasofya’yı, İstanbul Boğazı’nı, Belgrad Ormanlarını ve İstanbul’un birçok noktasını 360° kuşbakışı olarak görmek için gidebileceğin adres bu teras. Buraya geldiğinde muhteşem manzara eşliğinde çayını kahveni içebilirsin. Dilersen 4D sinemaya girip hem İstanbul’la ilgili anlatımları dinleyebilir hem de İstanbul’da helikopterle geziyormuş hissini yakalayabilirsin. Bu yüksekliğe çıktıysan 4D sinemayı mutlaka denemelisin.

Gün batımına yakın gidersen hem güneşin batışını hem İstanbul’un gece parlayan ışıklarını izleyebilirsin. Gitmek için sisli, puslu, kapalı havaları tercih etmemeni öneririz. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

Çamlıca Kulesi Seyir Terası, İstanbul: İstanbul’a Çamlıca Tepesinden Bak

Sapphire Seyir Terası, İstanbul

Çamlıca Kulesi Seyir Terası, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunuyor. Yüksekliğinden dolayı İstanbul’un pek çok yerinden görülebilen kule hem radyo & TV kulesi hem de 360° seyir terası olarak kullanılıyor.

İstanbul’a Çamlıca’dan bakmak istersen kulenin seyir terasına çıkabilirsin. Ayrıca İstanbul Boğazı’nın karşıladığı manzarada kulenin restoranında yemek de yiyebilirsin. İstanbul’un en yüksek noktası Çamlıca Kulesi’ne gitmek için web sitesi üzerinden rezervasyon yaptırabilir ya da bilet satın alabilirsin. Giriş ücreti ise 60 TL (2022). Eğer İstanbul’da yaşamıyorsan buraya ulaşmanın en kolay yolu İstanbul’a uçmak.

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Seyahat Fotoğrafları Nasıl Çekilir: Gezilerine İlham Olacak Rotalar yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın