• Ana Sayfa
  • Gezi Rehberi
  • Bir Sonraki Seyahat Planınızı Milano’da Yapmanızı Gerektirecek Ayrıntılar
Milano Gezisi

Bir Sonraki Seyahat Planınızı Milano’da Yapmanızı Gerektirecek Ayrıntılar

Cesur, havalı, sıcak ve her zaman şık; işte Milano! Moda ve tasarım başkenti olan şehir, genellikle ticari yönüyle ön plana çıkıyor. Kenti süsleyen muhteşem ayrıntılar alışveriş tutkunlarının gölgesinde kalmamalı. Pegasus’tan Milano ucuz uçak bileti araştırma işlerine girmeden önce seninle konuşacaklarımız var.

Bosco Verticale

Yani dikey orman. Mimar Stefano Boeri tarafından tasarlanan bu iki bina Milano’nun ikonu olmaya aday. Bina üstünde tuttuğu tam 2000’den fazla bitkiyle Porta Nuova Mahallesi’ne nefes veriyor. Bu binaları doya doya izlemek için hemen aşağısında bulunan parkta oturabilirsin.

Milano Bosco Verticale

Milano Merkez Tren İstasyonu (Milano Centrale)

Şehre gelenlerin büyük olasılıkla ilk gördükleri yer olan Milano Centrale, muhteşem atmosferi ve mimarisiyle Milano asaletinin özeti. I. Dünya Savaşı sırasında yaşanan ekonomik kriz inşaatı yavaşlatmış ve proje defalarca değiştirilerek her seferinde daha karmaşık ve görkemli bir hal almış. Yani Milano Merkez Tren İstasyonu’nun uzun bir hikayesi var. Bizce en iyisi uygun fiyatlı uçak biletlerini ayarlayıp oraya git ve muhteşem mimarinin keyfini çıkar.

Navigli

İşte şehrin en renkli, en ışıl ışıl bölümü Navigli. Milano gezilecek yerler arasında bizce ilk sırada. Kanalın etrafını saran kafe ve restoranlar, kanal üzerinde gezinti yapan tekneler burayı büyülü kılar. Pazar günleri kurulan antika pazarına mutlaka uğramalısın. Milano’da alışveriş keyfini işte o zaman anlayacaksın.

Milano Navigli

Arco della Pace

Sempione Park’ta bulunan Arco della Pace, Milanoluların buluşma noktası. 19. yy’dan kalma bu yapı, bir zafer takı ya da bir tür şehir kapısı. Bu kapı Milano’nun tarihi kent merkezine açılıyor. Çevresinden kiralayacağın elektrikli bisikletlerle bu muhteşem eserin etrafını dolaşabilirsin.

Tarihi Tramvay

Milano’nun caddelerine renk katan tarihi tramvay, Arnavut kaldırımları üzerinde süzülürken mutlaka görülmeli. Hatta bu tramvaya binmelisin. Çünkü bu tramvayın Milano’nun muhteşem mimari eserleri arasında dolaştıracak keyifli bir rotası var.

Milano Tarihi Tramvay

Galleria Vittorio Emanuele II

Prada, Versace, Armani, Louis Vuitto, Gucci… Bu markaların tümü bu alışveriş merkezinde. Alışveriş keyfi bir yana burada yürümek ve havasını solumak bile bir başka. Rönesans etkilerinin görüldüğü bu alanda dolaşmak Milano’da yapılacak şeyler arasında en zevklisi.

Teatro alla Scala

Bayanlar ve baylar, en şık kıyafetleriniz de hazırsa sizi zarafetin rüzgarına davet ediyoruz. Teatro alla Scala sofistike ve çarpıcı atmosferiyle bizce dünyanın en iyi tiyatrosu.

Milano Tiyatro

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...