Bir Tatil Uzatma Sebebi Olarak Roma Restoranları

İtalyan mutfağı, İtalyan aşçılar… Gurme lezzetlerin merkezinde, yani Roma’dasınız! Bir tatilin tamamını bu lezzet diyarına ayırmanız için yeterli sebebiniz var. Daha önce yediğiniz yemekleri şöyle bir kenara bırakın. Ağzınızı tatlandırmaya hazır olun ve Fuimincino’ya uçan ekonomik Roma uçak bileti için rezervasyonunuzu yapın. Sonra kurulsun sofralar, şenlensin damaklar. Roma restoranlarında bir gurme gibi yazın keyfini sürün.

L’Arcangelo

Roma Larcangelo

Pegasus olarak size güzel bir haberimiz var. Roma’nın en çok sevilen şeflerinden birinin ismini veriyoruz: Arcangelo Dandini. Ve bu meşhur şef, sahip olduğu bütün hünerlerini L’Arcangelo bünyesinde misafirleriyle paylaşıyor. Geleneksel lezzetlerin yaz sezonuna özel tariflerini bulacağınız menüde, profesyonelce yapılan Roma klasik yemeklerini tatma fırsatına sahip olacaksınız. Hatta işi ileri götürüp Rönesans lezzetlerine bile uzanabilirsiniz. L’Arcangelo bu. Sürprizleri seviyor.

Da Felice

Roma da Felice

İtalyan ev yemeklerini merak edenler için adres Da Felice! Baştan aşağı Romalı olan menüsüyle yıllardır ev yemekleri konusunda iddialı bir isim olan Da Felice, klasik lezzetler konusunda tam bir uzman. Spagettiler, kuzu etleri, mükemmel İtalyan soslarıyla hayat bulmuş çeşit çeşit yemekler… Peki bu restoran nerede mi? Via Mastro Giorgio’da yer alıyor.

La Gatta Mangıona

Roma la Gatta Mangiona

İtalya’ya gelip de bir pizzacıda ziyafet çekmemek tabii ki kabul edilebilir bir durum değil. O yüzden biz de diyoruz ki, La Gatta Mangiona’ya gidin ve İtalya’nın gurmelere layık şu pizzalarının tadına bir bakın. Kendini bir pizza mühendisi olarak tanımlayan sahibi, restoranını İtalyanların en sevdiği pizzacılar arasına sokmayı başardıysa, burada farklı bir şeyler olmalı! En uygun Roma uçak biletini aldıktan sonra ilk hedefiniz bu meşhur pizzacıya gitmek olsun.

La Pergola

Roma la Pergola

La Pergola’da iki şey aklınızı başınızdan alacak. Birincisi, muhteşem panoramik manzarası, ikincisi ise lezzetli tadım menüleri. Bir kaptan kamarasını andıran iç mekan tasarımıyla keyifli bir karşılama yapan restoran, her sezona özel yemekleriyle dikkat çekiyor. Gidin, görün, tadın.

Fortunato al Pantheon

Roma Fortunato al Pantheon

Bu restoranda sizi ciddiyete davet ediyoruz. Klasik İtalyan lezzetleriyle donatılmış menüsü, her güne özel şefin seçimi yemekleriyle renklenirken, bu restoran ağırbaşlılığından hiç ödün vermiyor ve kapılarını politikacılara kadar uzanan ciddi mi ciddi misafirlerine açıyor. Özenle seçilmiş taze balıklarla hayat bulan deniz ürünleri ise, usta ellerde enfes birer akşam yemeğine dönüşüyor. Yaz aylarında dışarıya konulan masalar ise Roma havasını da menüye ekleyerek doygun bir atmosfer sunuyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...