Büyüsünden Kopamayacağınız Yer Nevşehir

Büyüsünden Kopamayacağınız Yer, Nevşehir

Yıllardır televizyonlarda gösterilen ağa dizilerini ülke olarak çok sevdik, çok etkilendik. Peki, Türk televizyonlarında bu tür dizilerin bu kadar çok sevilmesini hangi şehrimize borçluyuz dersiniz? Evet, bir dönem fırtınalar estiren Asmalı Konak ve çekimlerinin yapıldığı Nevşehir’in yeri diziseverlerde çok farklıdır. Hatta bölgeye yapılan gezilerde hala görülecek yerler arasında Asmalı Konak da vardır. İçten bir “Ahhh!” geldi kulağımıza. Tabii bu sadece işin popüler yüzü. Bir de o, rüzgarın bir sanat eseri gibi işlediği coğrafyayı yakından görmek var. Eşsiz açık hava alanlarına ve yüzyıllardır var olan tarihi kapalı alanlara sahip Nevşehir’e doğru küçük bir yolculuğa çıkmak için en güzel mevsim geldi. Pegasus’tan kampanyalı uçak biletinizi alıp kısa bir sonbahar gezisi için hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Nevşehir ve Balon: Ayrılmaz İkili

Nevşehir ve Balon

Nevşehir’e gittiğinizde mutlaka gidilmesi gereken yerin başını Kızıl Vadi, burada mutlaka yapılması gereken şeyin başını ise balona binmek çekiyor. Şehrin eşsiz manzarasına yukarıdan bakarken büyülenecek, güneşin batışını izlerken hiç etkilenmediğiniz kadar etkileneceksiniz. Rengarenk balonun içindeyken yaşadığımız gezegenin mükemmelliğini bir kez daha göreceksiniz.

Perileri Kıskandıracak Yapılar: Peri Bacaları

Nevşehir Peri Bacaları

Nevşehir’i Nevşehir yapan coğrafi oluşumlar olan Peribacaları’nın güzelliği bırakın insanoğlunu, perileri bile kıskandıracak güzellikte. Nevşehir’in hem tarihi hem de coğrafi yerlerinden biri olarak görülebilecek Peribacaları’nı şehrin yerel kıyafetleriyle gezdiğinizde ayrı bir atmosferin içinde buluveriyorsunuz kendinizi, bizden söylemesi. Bu arada bu doğa harikalarıyla birlikte bir de selfie çekmeyi unutmayın.

Buram Buram Tarih

Nevşehir Buram Buram Tarih

Asırlardır çok değerli bir yerleşim yeri olan Nevşehir’deki tarihi eserler ve yerler, size yeni şehrin aslında ne kadar eski olduğu sırrını açıklayıcı nitelikte. Bildiğiniz üzere, eskilerden öğrenecek çok şey var! Tokalı Kilise, Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi ve Müzesi, Fırkatan Kilisesi, Üzümlü Kilise, Hallaç Manastırı, İshak Kalesi, Yılanlı Kilise, Ürgüp Temenni Anıt Mezar ve Damat İbrahim Paşa Külliyesi bu büyüklerden sadece bazıları. Zamansız bir yolculuk Nevşehir’de sizi bekliyor.

Yerin Altındaki Nevşehir

Nevşehir Yeraltı

Diyelim ki Nevşehir’in gezilmesi gereken her yeri gezdiğiniz, gördünüz. Şehri keşfettiğinizi düşünüyorsanız, çok pardon ama, yanılıyorsunuz. Çünkü yer üstünde gördükleriniz kadar yer altında da bir şehir, hatta şehirler var… Roma ve Bizans dönemlerinden kalma bu yapılar, yüzyıllar önce yapılan akınlardan kurtulmak ve sığınmak için yapılmış. Kaymaklı, Özkonak, Derinkuyu gibi yer altı şehirlerini yanınızda bir görevli varken gezmenizi öneririz. Çünkü gerçek anlamda saklanabilmek ve iz kaybettirmek amacıyla inşa edilen bu şehirler oldukça karışık. Son olarak, bazı alanların çok dar olduğunu hemen belirtelim, eğer klostrofobiniz varsa yer altı şehirleri pek size uygun olmayan mekanlar olabilir.

Avanos’suz Nevşehir Olmaz!

Nevşehir Avanos

Nevşehir’e gidip sakın Avanos’a uğramadan dönmeyin! Avanos’suz bir Nevşehir gezisi eksik sayılır. Avanos’ta seramik sanatçılarını eserlerini yaparken izleyebilirsiniz. Hatta sizin de birkaç deneme yapmamanız için hiçbir sebep yok. Ayrıca Avanos’un şarabı da meşhurdur. Nevşehir’in vadilerine karşı bir kadeh şarap enfes gider.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...