çocukla tek başına seyahate çıkacak ebeveynlere tavsiyeler

Çocukla Tek Başına Seyahate Çıkacak Ebeveynlere Tavsiyeler

Çocuğun ve sen değişik bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Sadece ikinizin olacağı bir planda uzun süre muhteşem anılara imza atmak. İkinizin baş başa çıktığı bir seyahat gibi mesela. Bunun için muhtemelen mutlu olan o, endişeli taraf sen olacaksın. Ama neden her iki taraf da çok mutlu olmasın ki? Bunun için iş sana düşüyor. İkinizin de unutulmaz bir seyahat tecrübesi yaşaması için, rotanı belirleyip Pegasus’tan ucuz uçak biletini kontrol ettikten sonra söyleyeceklerimizi dikkate almanda yarar var.

Onu Plana Dahil Edin

Seyahate gitmek için onu teşvik etmek istiyorsan mutlaka seyahat öncesi süreçlerde onunla birlikte hareket etmelisin. Gideceğiniz kenti belirledikten sonra araştırmaları onunla yapman ve merak ettiğin yerleri neden merak ettiğini anlatman onu heyecanlandıracaktır. Eğer bunu yapacak yaştaysa ondan da araştırma yapmasını isteyebilir ve onun bulduğu şeyleri de plana dahil edebilirsin. Bu adım yanında sürekli sıkılan minik bir gezgin görmektense, seyahate adapte bir turist görmeni kolaylaştırır.

Çocukla Gezi Onu Plana Dahil Edin

Onun Zevklerine Öncelik Verin

Sen müzeleri çok merak ediyor ve müze müze gezerek sanatın içine işlemesini istiyor olabilirsin. Kentin doğal güzelliklerini keşfe çıkmak ve dinlenmek de seçeneklerin arasında olabilir. Fakat seyahate iki kişi gittiğinin farkında olmalısın. Müzede avazı çıktığı kadar bağıran ve oraya buraya koşan çok sıkılmış bir seyahat arkadaşı istemiyorsan onun hoşlanacağı aktivitelere de yer vermen gerekiyor. Bu senin müzelere gitmeyeceğin ya da kafa dinlemeyeceğin anlamına gelmez. Onun da yapmaktan zevk alacağı aktivitelere imkân vermen anlamına gelir. Mesela öğle yemeğinde onun çok sevdiği yemeklerden yiyebilir, bir müze gezisi sonrası birlikte eğleneceğiniz şehrin ünlü bir oyun salonuna ya da parkına gidebilirsin.

Çocukla Gezi Onun Zevklerine Öncelik Verin

Yanınızda Sadece İhtiyaç Duyduklarınızı Getirin

Çantaların sorumluluğunun tamamen sende olduğunu unutma. Zaten çocuğunla seyahate gitmek oldukça sorumluluk gerektiren bir iş. Bir de çantalar kâbusun olmamalı. Bu yüzden olabildiğince az çantaya sahip olmalısın. Derdimiz çanta miktarı değil aslında. Olabildiğince az eşya. Yüklerinden kurtul ve onunla birlikte seyahatin tadını doyasıya çıkar.

Çocukla Gezi Yanınızda Sadece İhtiyaç Duyduklarınızı Getirin

Sağlığına Dikkat Edin

Her zaman duyduğumuz ve her duyduğumuzda çok ciddiye aldığımız bir cümle vardır. “Hava değişikliği çarptı.” Böyle cümleleri eğer küçük bir gezginle takılıyorsan sık sık söylememek için önceden önlem almanda yarar var. Seyahat öncesi bir sağlık kontrolü bu konuda sana yardımcı olabilir. Her zaman kullandığı bir ilaç varsa onu yanından ayırmamak ya da ağrı kesici, ateş düşürücü, yara bandı gibi malzemelerden oluşan sağlık çantası yapman hem senin hem de onun için doğru bir hareket olacaktır.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...