Denize ve güneşe doyacağın tatil durakları

Karpuz Kabuğu Denize Düştü!: Denize ve Güneşe Doyacağın Tatil Durakları

Yaz sıcaklarının kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı günlere giriş yapmış bulunuyoruz. Evet, sonunda karpuz kabuğu denize düştü! Peki, sen tatil planını yaptın mı?  Henüz tatil planını yapmadıysan endişelenme senin için denize ve güneşe doyabileceğin güzergâh önerileri hazırladık. 

Tuzlu su ve güneş kreminin kokusunun peşinde turkuaz rengi bir denize koşmak, sarı renkli incecik kum taneleri arasında biraz olsun huzur bulmak istediğini biliyoruz. Peki, kimi zaman çam ağaçlarının arasından denize koşabileceğini, kimi zaman da eşsiz manzaralarda günü batırabileceğini söylesek ne dersin?

Romantik yaz geceleri, esintili sahiller, yakamoz… Bunları düşünüp yazı özlememek elde değil! Haydi gel, D vitaminini sonuna kadar alacağın tatil duraklarına geçelim. Ucuz uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun. 

Cunda Adası: Sessiz ve Sakin Plaj Özlemi Çekenlere Özel

Cunda Adası, Balıkesir

Cunda’nın diğer adı Alibey Adası. Balıkesir il sınırında bulunan bu güzel durak, Ege kıyılarımızın en güzel noktalarından birine ev sahipliği yapıyor. Ayvalık’a bir köprüyle bağlanıyor. Bir genel kültür bilgisi verelim: Bu köprünün Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü olduğu söyleniyor. Ayvalık’a gitmek istiyorsan Cunda Adası ve Ayvalık tatili yapabilirsin. 

Cunda daha önce Rumların yaşadığı, tarihi hayli eskiye dayanan bir yer. Arnavut kaldırımlı sokakları ve taş evleri de o günlerin eseri. Zaten geldiğinde sokaklarında yürüyeceksin. Gördüklerini anlamlandırabilmek için gitmeden önce minik bir Cunda tarihi araştırması yaparsan eminiz ki seyahatin daha keyifli geçecektir. 

Yaz tatillerinin en çok aranan yerleri arasında güzel gün batımı durakları da yer alıyor. Cunda’nın en güzel gün batımı ve şehir manzarası noktası ise Aşıklar Tepesi. 

Deniz ve güneşin olduğu beach club’lardan uzak bir yerde tatil yapmak istiyorsan Cunda güzel bir tatil beldesi. Arka Deniz, Cunda, Çataltepe, Pateriça Plajı da adanın plajları. 

Sessiz sakin bir plaj ararsan mavi bayraklı bir plaj olan Arka Deniz’i, çocuğunla bir tatil planlıyorsan denizi sığ olduğu için Pateriça’yı, daha hareketli bir plaj için de Çataltepe’yi tercih edebilirsin. Cunda Plajı’nın da denizi müthiş bir berraklığa sahip. 

Bu arada saydığımız plajlar girişi ücretsiz olan yerler. Ayvalık’a geçersen de diğer adı Kleopatra Plajı olan Badavut Plajı’na uğramanı öneriyoruz. Turkuaz berraklığında hayatın güzelliğini hatırlayacağın bir durak. 

Ay Işığı Manastırı, Despot Evi gibi turistik durakları gezdikten sonra da Taş Kahve’de yorgunluk kahvesi içmeyi unutma!

Balıkesir Uçak Bileti Ara

Manavgat: Mavi Bayraklı Plajlarda Berrak Suyun Tadını Çıkarma Vakti

Manavgat, Antalya

Antalya’nın tatil beldelerinden Manavgat, yaz ayları geldiğinde denizseverlerin uğrak noktalarından biri haline geliyor. Deniz tatili yapmak istiyorsan ülkenin en çok mavi bayraklı plajının olduğu bu nokta seni hayli mutlu edecek. 

🏖 Evrenseki Halk Plajı: Manavgat’ta çok sayıda halk plajı bulunuyor. Evrenseki de tuvalet, duş ve soyunma kabini bulabileceğin bir yer. Dilersen şemsiye ve şezlong da kiralayabilirsin. Yumuşacık kumları ile sığ ve temiz denizinde keyifli vakit geçirebilirsin. 

🏖 Çolaklı Plajı: Hafta sonları hayli kalabalık olduğu için hafta içi tercih etmeni önerdiğimiz bir plaj. Çolaklı’da tuvalet ve duş gibi imkanlar mevcut. Bu plajda da şemsiye de şezlong da kiralayabilirsin. Büfe ve market gibi olanaklar da hayli yakın bir konumda.

🏖 Turaş Manavgat Halk Plajı: Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletilen bu plajda her türlü imkanı bulabilirsin. Üstelik burada engelli kişiler için engelsiz plaj imkanı da bulunuyor.

Önerdiğimiz tüm plajların girişi ücretsiz, bilgin olsun.

Bu güzel plajlardan vakit bulursan Side’den Manavgat Şelalesi’ne yapılan tekne turu gezilerine katılabilirsin. Antalya’ya gelmişken antik kent ziyareti yapmadan da olmaz. Manavgat’a 7-8 km uzaklıktaki dünyaca ünlü Side Antik Kenti ve 10 km uzaklıktaki Lyrbe Antik Kenti’ne uğrayabilirsin.  

Antalya Uçak Bileti Ara

Datça: Tertemiz Plajlar Arayanlar ve Antik Kentte Denize Girmek İsteyenler Buraya

Datça, Muğla

Muğla’nın sakin köşelerinden Datça, sezonun açılmasıyla birlikte kalabalıklaşsa da son yıllarda popülerleşen tatil yerlerine göre huzurunu koruyan nadir noktalardan biri. Plajlarda keyifçilik yapmak istersen Datça’da tatil yapma fırsatını kaçırma diyoruz. Datça’daki plajlardan bahsetmeden önce burada bir arabaya ihtiyaç olduğunu da söylemek isteriz. Dilersen havalimanında indiğinde araç kiralayarak tüm koyları, mis kokan havayı içine çekerek en güzel tatil playlist’inle turlayabilirsin. 

🏖 Hastanealtı Plajı: Belediyenin işlettiği halk plajı, hayli berrak sulara sahip. Öyle ki mavi bayrağını senelerdir dalgalandırıyor. Sakin sessiz diyebileceğimiz bir plaj değil. Çünkü halk tarafından çok tercih ediliyor. Taş bir plaja sahip olan Hastanealtı’nda dilersen şezlong ve şemsiye kiralayabilirsin. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanakları da mevcut. 

🏖 Aktur Kamping: Çam ormanlarının arasından gidilen bu plaj, Datça Aktur Çiftlik ve Kurucabük olarak ikiye ayrılıyor. Senelerdir mavi bayraklı olan bu plajdan gönül rahatlığıyla denize girebilirsin. Buradaki plaja giriş ücretli. 

🏖 Kargı Koyu: Dalgasız ve taşlık bir plaj arıyorsan son dönemin popüler yerlerinden Kargı Koyu’nu ziyaret edebilirsin. Burada bir restoran da bulunuyor. Tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilirsin. Keyif dolu bir plajı olduğunu söyleyelim.

Gün batımı için Knidos’tan başka yerleri arama. Kızıllığıyla göz kamaştıran ve ufukta batan Güneş’i görünce şair olup methiyeler düzmeye başlayabilirsin. Datça gezin boyunca nereye gidersen git mayonu havlunu eksik etme. Hemen her yerde plaj bulamasan da el değmemiş bir koy bulacaksın. Knidos Antik Kenti bile eşsiz manzarasıyla dolaştıktan sonra “Antik kentte de denize girmedim demem!” diyebileceğin bir yer. 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Saranda (Sarandë): Vizesiz Avrupa Tatili ve Arnavutluk’un Büyüleyici Plajlarını Keşif

Saranda, Arnavutluk

En güzel tatil yerleri arayışımıza son olarak bir de yurt dışında vizesiz durak eklemek istedik. İyon Denizi’ne kıyısı olan Yunan adası Korfu’nun komşusu Saranda, Arnavutluk’un tatil bölgelerinden biri. Ksamil kasabasıyla popüler olan Saranda’da gidebileceğin diğer güzel plajları da aşağı bırakıyoruz. 

🏖 Mirror (Pasqyra) Plajı: İsmini Güneş’in berrak sulara vurarak oluşturduğu ayna etkisinden alan plaj, sarı kumlu temiz bir denize sahip.  Ksamil’deki kadar çok tesis olmasa da sahilde bir restoran bulunuyor. Dilersen şemsiye ve şezlong da kiralayabilirsin. Plaja ulaşmak için 15 dakikalık bir yokuştan aşağı inmen gerekiyor. Karşılaşacağın manzara ise unutulmaz.

🏖 Pulëbardha Plajı: Kayalıkların arasında, sessiz, sakin, huzurlu ve büyüleyici bir manzaraya sahip olan bu plaja mutlaka uğramanı öneriyoruz. Plaja inmeden, tepede kalan bir restoran bulunuyor. Güneşe biraz mola vermek istersen burada lezzetli yemekler yiyebilirsin.

🏖 Mango Plajı: Bu plaj yokuşsuz bir noktada bulunuyor. Özellikle müzik ve eğlence sevenler için uygun. Çünkü burası gündüz güneş ve denizin keyfini çıkarabileceğin, gece ise açık hava kulübüne dönüşen restoranında doyasıya eğlenebileceğin bir yer. 

Arnavutluk’un diğer plajları için Hşşt! Burası Hala Keşfedilmedi: Arnavutluk Sahilleri yazımızı okuyabilirsin.

Tiran Uçak Bileti

Önerilerimizin burada sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Mavi Bayraklı Plajlar | Mavi Bayrak Neyi Temsil Eder?  yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın