Avrupa'nın En Güzel Adaları

Avrupa’nın En Güzel Adaları: Her Taraf Köpük Köpük Deniz

Avrupa’da bir gezginin keşfedebileceği, gezebileceği birçok durak bulunuyor. Genellikle mimarisini, şehir yapısını, tarihini merak edip gezdiğimiz Avrupa’nın aslında başka bir yüzü daha var: Adalar. Merak ediyorsan senin için Avrupa’nın en güzel adalarını seçtik.

Bazen canlı, bazen huzurlu; ama hep güzel.. Mevsimlerle birlikte doğanın renkleri değişirken Avrupa’daki en güzel adaları keşfetmek üzere yollara düşmen için sana gereken tek şey ise ucuz bir uçak bileti. Sonrasında muhteşem manzaralar sana eşlik edecek.

Tabii bu adalara doğru yola çıkmadan önce ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını, vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre geçelim Avrupa’nın en iyi adalarını incelemeye.

Mayorka, İspanya: Avrupa’nın Yazlık Adası

Avrupa Adalar Mayorka İspanya

İspanya kıyılarında bulunan Mayorka; Minorka, Cabrera ve Formentara’yı içine alan Balear Takımadalarının en büyüğü. Yaz-kış güneş vadeden ada, özellikle Alman turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. 

Palmiyeler ve portakal ağaçlarıyla kaplı bölgede yılın çoğu zamanı güneşli. Maceraperestler için ise adanın kuzeyinde şelaleler ve uçurumların çevrelediği turkuaz renkli koylar yer alıyor. Yazın Avrupalı turistlerin yazlıklarına gelir gibi ziyaret ettikleri adanın gece hayatı da oldukça renkli. İster parti yapmayı ister dinlenmeyi tercih et, Mayorka seni asla hayal kırıklığına uğratmayacak. 

Mayorka’da doğal güzellik çok. Yürüyüş yapmak ve bisiklet sürmek için harika pastoral rotalara sahip. Denizin dibindeki güzel manzarayı görmeyi dilersen tüple dalış yapabilirsin. Aziz Mayorka’ya şöyle bir yukarıdan bakmak istersen de sıcak hava balonlarına binebilirsin. 

Gördüğün manzaralar için hafızanın en güzel yerini ayırmalısın. Çünkü doğal güzelliklerin yanında tarihi ve mimari güzellikler de bulunuyor. Özellikle Gotik mimariye sahip

Palma Katedrali oldukça görkemli ve ilgi çekici. Cuevas del Drach ya da bilinen adıyla Ejderha Mağarası da sarkıt dikit ve minik göllerden oluşuyor. Mağarada klasik müzikle başlayan tura sandala binerek veda edebiliyorsun.

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Barselona’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Barselona Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Mikonos, Yunanistan: Muhteşem Bir Gün Batımı Durağı

Avrupa Adalar Mikonos Yunanistan

Mikonos, Yunan adalarının en güzel, gezginler tarafından da en çok tercih edilen adası. Kartpostal gibi ikonik bir manzaraya sahip olan ada, masmavi denizi ve bembeyaz evleriyle kendine has güzellikler taşıyor. 

Adaya gidersen tepesindeki yel değirmenlerinde mutlaka gün doğumunu ya da gün batımını izlemeni öneririz. Güzel kareler yakalayabileceğin için cep telefonunu ya da fotoğraf makineni de mutlaka beraberinde götürmelisin. Çünkü burası Instagramlık fotoğraf arşivini şenlendirecek harika bir durak.

Dört bir yanı deniz, dört bir yanı cennet olan Mikonos’un koylarından bahsetmemek olmaz. Gideceğin koyun daha sakin bir yer olmasını istiyorsan kuzeyde yer alan Panormos Plajı’nı öneriyoruz. Kuzey rüzgarını aldığı için özellikle sakinlik arayanlar tarafından tercih ediliyor. Güneyde ise Ornos Plajı’nı seçebilirsin. 

Ada çok büyük değil, ancak seyahatinin daha keyifli ve rahat geçmesini istiyorsan ATV ya da motosiklet kiralayabilirsin. Böylece istediğin zaman istediğin koyda vakit geçirebilme özgürlüğüne sahip olursun.

Yunanistan’ın en güzel adalarından Mikonos’a ulaşmanın en kolay yolu ise Atina’ya uçmak ve buradan feribot ya da uçak yolculuğuyla aktarma yapmak.

Atina Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Ischia, İtalya: Keşfedilmemiş Güzellik

Avrupa Adalar Ischia İtalya

İtalya’nın güneyinde, Napoli’den feribotla kolayca ulaşılabilen Ischia, Campanian Takımadaları arasında yer alıyor. Napoli körfezinin en büyük adası olarak Capri ve Amalfi sahillerinin gölgesinde kalmış. Ancak hem elde değmemiş bir güzelliğe hem de daha ekonomik seçeneklere sahip. 

Volkanik bir ada olduğu için aynı zamanda termal kaynakları da mevcut. Aynı sebepten denizi de yaz-kış sıcak. Bu da her mevsim tercih edilebilecek bir lokasyon olmasını sağlıyor. Akdeniz’in ruhunu içinde taşıyan bölge, İtalya’ya göre uygun fiyatlara ve daha sakin bir ortama sahip. 

Adada keşfedilecek çok fazla yer olduğu için scooter ya da araba kiralamayı düşünebilirsin. Aragon Kalesi, Ischia’nın Orta Çağ’dan kalma açık ara en çarpıcı simgesi ve mutlaka görülmesi gereken bir yer. Kale tarih boyunca sıkça el değiştirmiş. Değişmeyen şey ise muhteşem manzarası.

La Mortella Botanik Bahçesi, adanın en güzel yerlerinden biri. İngiliz besteci Sir William Walton ve eşi tarafından yapılan bahçe sonrasında halka açılmış. Adeta yemyeşil tropik bir cennet olan bahçede büyüleyici bitkiler, çiçekler, vahşi yaşam ve rengarenk kuşlar yer alıyor. Ayrıca orkestra müziğinin hiç eksik olmadığı bir yer. 

Ischia’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Napoli’ye uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Napoli Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Korsika, Fransa: Aynı Coğrafyada Benzersiz Duraklar 

Avrupa Adalar Korsika Fransa

Fransa’ya bağlı olan Korsika, Akdeniz adaları arasında dördüncü büyük ada olma özelliği taşıyor. O zaman gezilecek çok yer var. Haydi, devam edelim.

Ada birbirine yakın ama birbirinden bağımsız benzersiz noklara ev sahipliği yapıyor. Masmavi koyları, canlı kıyı şeridi, yemyeşil vadileri, sık ağaçlı ormanları, unutulmuş dağ köyleriyle coğrafyasının çeşitliliklerini sergiliyor.

Korsika’ya Fransızcada “güzellik adası” anlamına gelen “l’île de beauté” ismi yakıştırılmış. Ada, kuzeyde Haute-Corse ve güneyde Corse-du-Sud olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kuzeyinde yer alan Corte, dağların vadilerin çevrelediği doğal bir merkez. Yüksek tepenin üzerine inşa edilmiş Korsika Müzesi de ziyaretçilerine hem tarih hem de muhteşem bir panoramik manzara sunuyor. 

Doğal güzelliklerle çevrili Korsika’nın birçok noktasında kamp yapmak da mümkün. Ada geniş aktivite seçenekleriyle ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor. Burada tekne turlarına katılabilir, şnorkelle dalış yapabilir vadilerinde ve kanyonlarında yürüyüşler yapabilirsin.

Korsika’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Milano’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Milano Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan  Avrupa’da Görebileceğin Değişik Yapılar: İlham Veren Tasarımlar yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın