Kapadokya'da Balayı Yapmak

Kış Balayı Yerleri | Kış Balayı Alternatifleri | Kışın Balayına Çıkmak

Kış balayı rotalarına alternatifler mi arıyorsun? Aşağıdaki paragraflardan devam et, sana ilham verecek fikirlerimiz var.

Balayı dediğimiz şey yazın popüler, kışın ise romantiktir. Havalar soğuk diye herkes düğün ve balayı planlarını birkaç ay içine sıkıştırsa da bazı çiftler kış mevsiminin ne kadar özel olduğunu bilir ve hiç acele etmezler. Hatta etraflarında telaşla koşuşturan diğer çiftlere gülümseyerek bakar ve sakin bir şekilde kendi ayrıcalıklı balayı planlarını yaparlar. Herkes yoğun iş temposuna dalmışken onların uygun fiyatlı uçak biletleri hazır, huzurları yerindedir. İşte, bu özel çiftlerin özel balayı planlarını renklendirecek alternatif kış rotaları:

Kış Balayı Rotaları: Kopenhag’da İskandinav Romantizmi

Kışın Balayı Kopenhag

Bin yıllık soylu bir tarihten gelen asilzadeler gibi ağırlanabileceğin kaç yer vardır dünyada? Eski bir şatoda, arkanı ormana verip şömine çıtırtıları eşliğinde önündeki bembeyaz manzaranın tadını çıkaracağın çok özel bir balayı olacak. Asırlar boyunca sanatçıların ilham kaynağı olmuş Kopenhag kanallarında sevdiğinle birlikte yol alırken şatonda da gece için hazırlıklar başlamış olacak. Evet, Kokkedal Şatosu gibi Kopenhag’daki birçok yer sana bu deneyimi yaşatabilir. Sen sadece uçak bileti al ve dünyadaki en sevdiğin kişi ile beraber olmanın tadını çıkar. Dünyanın en mutlu ülkelerinden birinde, dünyanın en mutlu çiftlerinden biri olmaya hazırlan!

Kopenhag Uçak Bileti Ara

Kültür-Sanat Aşıkları Cenova’daKışın Balayı Cenova

Aşkta üçüncü olur muymuş? Evet, bazı çiftler için olur ve bunun adı da sanattır. Balaylarında bile bu aşktan vazgeçmek istemeyen aşıklarımıza önerimiz ise Cenova. İsviçre’nin bu zengin şehri, birçok Avrupa şehrine göre küçük olabilir; ancak 19. yüzyıl şaheseri Baitiment des Forces Matrices’te dinleyeceğin bir klasik müzik performansı sayesinde koltuğunda otururken daha önce hiç bulunmadığın yerlere seyahat edeceğin kesin. Yanı başınızda bulunan Zürih ise empresyonist manzaralarıyla sana ve sevdiğine apayrı hisler yaşatacak.

Tam Doz Şehir: Londra

Kışın Balayı Londra

Yine kültüri yine sanat. Ama bu sefer İngiliz tarzında pişirilip Londra sosuyla süslenmiş şekilde. Yani hızlı, akıcı, keyifli, modern ve şehirli. Les Miserables ve Singin’ in the Rain gibi müzikallerle başlayacak olan bu özel tatil, Buckingham Sarayı’na yapılacak ziyaretlerle devam edecek. Hava karardığında ise Londra’nın gece hayatı içinde kendine ayrı bir yer açacak. Romantizm mi? Eğer illa turistik bir romantizm arıyorsan London Eye’da özel bir bölme kirala ve sevdiğinle baş başa manzaranın keyfini çıkar.


Balayı tatili konusunda bir türlü emin olamıyorsan Kişiliğine Göre Balayı Önerileri test içeriğimizi çözerek ilham alabilirsin.

Paris’te Klasik Bir Dokunuş

Kışın Balayı Paris

Balayı demek, artık deniz-güneş tatili anlamından çıkıp özel bir deneyim haline gelmiş durumda. İşte, bunun farkında olan çiftler de kendi yazdıkları hikayenin başrol oyuncusu olmanın tadının çıkarırken etraflarını da en güzel, en alımlı dekorlarla süslüyorlar. Mesela Paris. Klasik tattan vazgeçmek istemeyen çiftler için mükemmel sahneler sunan Paris’te gündüzleri Montmarte’ın, geceleri ise Pigalle’in yolunu tutuyor. Daha fazla eğlence arayanlar Moulin Rouge’da kabare danslarıyla geçmişe göz kırparken sakinlik arayanlar ise Ponts des Arts, bir diğer adı ile Aşıklar Köprüsü’nde aşklarını tazeliyor. Sana bir sır verelim: Aşıklar Köprüsü’nde dilek tuttuktan sonra tırabzanlarına kilit takan çiftlerin aşklarını ölümsüzleştirdiklerine inanılıyor.

Paris Uçak Bileti Ara

Abant’ta Göl Romantizmi

Abant'ta Balayı Yapmak

Hep yurt dışı hakkında konuştuk. Kış aylarında da ülkemiz bir balayı cenneti, unutmayalım! Mesela Abant. Göl kıyısında bir huzur başkenti olan Abant, bembeyaz ve orman manzaraları ile kaplı bir balayı geçirmek için ideal. Yüksek beklentisi olanlara lüks oteller, daha ekonomik davranmak isteyenlere uygun fiyatlı balayı yerleri… Üstelik dağ manzarası eşliğinde akşam yemeği hepsi için geçerli. Balayı çiftlerinin Abant Gölü seçeneklerine mutlaka göz atması lazım yani! Abant’ta başka ne tatlılıklar var? Çoğu otelde sauna ve havuz mevcut. Bazı balayı suitlerinde jakuzi bile var. Abant balayı otelleri için rezervasyon yapmak isteyen çiftler, elini çabuk tutsa iyi olur. Çünkü Abant balayı turizmine yoğun talep var!

Kapadokya’da Aşkını Masala Dönüştür

Kapadokya'da Balayı Yapmak

İlk kez görenleri mest eden Peri Bacaları, insanı gerçek taş evlerin sıcaklığı ile tanıştıran otelleri, hala çözülememiş gizemleri ile yeraltı şehirleri… Kapadokya’da gezilecek yer çok! Yeni evli çiftlerin başrolde olduğu romantik balayı planları için mükemmel bir seçim olabilecek Kapadokya, bizi kış mevsiminde de doğal güzelliklerinden mahrum bırakmıyor. Ufka uzanan Peri Bacaları, romantik ortama fantastik dokular katarken bembeyaz örtülerin üzerinde balonla uçmak, kesinlikle unutulmaz bir deneyim. Başka bir gezegene gitmek için uzaya çıkmaya gerek yok, Kapadokya hemen yanı başımızda. Üstelik kış balayı rotalarına alternatifler arayanlar için kesinlikle uygun fiyatlı bir seçim.

Kayseri Uçak Bileti Ara

Kışın Sıcak Balayı Yapmak İstiyorum Diyenlere: Dubai

Dubai'de Balayı Yapmak

Şimdi biraz tuzlu bir yerden devam ediyoruz: Dubai. Arap kültürünün en zengin şehirlerinden Dubai, teknolojik olanakları ve kış mevsiminde bile sıcacık denizi ile kış balayı rotalarında tercih edilen noktalar arasında yer alan bir şehir. Burası yeni deneyimlerin yeri ayrıca. Dünyanın en lüks otellerinden biri ola Burj el-Arab, konuklarına balayı kavramını yeniden yaşatıyor. Tabii ki fiyatlar da ona göre… Dubai’de kışın balayı yapmayı düşünüyorsan ve daha ekonomik davranmak istiyorsan başka seçenekler de mevcut. Küçük bir araştırma ile Dubai’de birçok balayı oteli keşfedebilirsin. Tüm harikaları ile Dubai seni unutamayacağın bir balayı için bekliyor

Dubai Uçak Bileti Ara

Balayında Eğlenmek İsteyenlere: Amsterdam

Kış balayı rotalarına alternatifler diyorsak Amsterdam’ı unutamayız. Dünyanın en kozmopolit şehri, eğlence olanakları bakımından ziyaretçilerine zengin bir menü sunarken kültür ve sanat meraklıları da bu şehirde balayı süresini kesinlikle uzatacak. Van Gogh Müzesi, Rijksmuseum, NEMO, Stedeljik… Günümüzün en başarı çağdaş sanatçıları Amsterdam’da buluşurken sanat meraklısı aşıklar, bu şehirde balayı zamanlarını ölümsüzleştirebilir. Amsterdam kış zamanlarında soğuk olabilir, ama sevginizin sıcaklığı bu şehri kesinlike ısıtacaktır. Kanal turunda huzurlu Amsterdam evlerine bakarken sevdiceğin ile beraber kendi yuvanız için birçok ilham bulmanız da cabası!

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Alternatif Değil Bir Klasik: Maldivler

Maldivler'de Balayı Yapmak

Kışın sıcak bir balayına çıkmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri de Maldivler, fakat burası oldukça uzak. Dört bir tarafın turkuaz renkli sularla olsun istiyorsan değip değmeyeceğine sen karar ver. Biz bu klasiği es geçmeyelim diye listemize ekliyoruz. Burada yapılacaklar belli: Yüzmek, su altı dalışı ve güneşin tadını çıkarmak…

Yurt Dışında Ucuz Balayı: Arnavutluk

Arnavutluk'ta Balayı Yapmak

“Nikah ve düğün derken fazla açıldık, aman ağzımızın tadı kaçmasın…” diye düşünüyorsan aslında mantıklı davranıyorsun demektir. Ancak yine de balayının hayatta bir kez çıkılacak özel bir tatil olduğunu belirtelim. Yani daha önceden hiç yapmadığın bir şeyi yapmak ve özel bir şeyler yaşamak en doğal hakkın. Şimdi, sana harika bir öneri ile geliyoruz: Arnavutluk sahilleri. El değmemis doğal güzellikleri, masmavi ve tertemiz denizi ile Arnavutluk sahilleri, deniz, kum ve güneş üçgeninde ucuz yurt dışı tatili yapmanın anahtarını bize sunuyor. Biz de sana veriyoruz. Arnavutluk sahilleri hakkında daha önceden uzun uzadıya konuşmuştuk, aşağıya bırakıyoruz.

Hşşt! Burası Hala Keşfedilmedi: Arnavutluk Sahilleri

Daha fazla öneri bakınıyorsan Kışın Balayına Gidecek Çiftlere Tavsiyeler başlıklı içeriğimizden devam edebilirsiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...