kayaliklara-oturup-denizi-izleyen-gezgin-kadin

Gezgin Olmak Hakkında Her Şey | Gezgin Olmak için Gerekenler

Gezgin olup seyahat etmek, dünyayı görmek, yeni insanlar tanımak… Kulağa ne kadar da ilham verici geliyor bu eylemler. Tek başına dünyayı keşfetmek mümkün, ama bunu gerçekten istemek gerekiyor! “Karar verdim. Gezgin olacağım.” diye düşünüyorsan hazırladığımız bu içerik sana gezgin olmak ile ilgili incelikleri öğretecek.

Öncelikle “Gezgin olmak o kadar da kolay değil.” diyerek başlayalım. Neden kolay değil? Dünya turuna çıkmak tatlı bir hayal gibi görünür, ama aslında hem karar verme hem de gerçeğe dönüştürme  süreci zordur. “Zor diye vazgeçecek değilim.” diyorsan doğru yoldasın demektir. Öncelikle iham alabileceğin birçok gezgin var! Onların hayat hikayelerini ve seyahat etmeye nasıl motive olduklarını okuyarak işe başlayabilirsin.

Türkiye’de Gezgin Olmak Nasıl Bir Şey?

Türkiye'de Gezgin Olmak

Şu an Türkiye’de gezgin olmanın nasıl bir şey olduğunu düşünüyorsun muhtemelen. Ekonomik açıdan düşünüldüğünde bazı zorluklar gözüne çarpabilir, ama bütçe planlamanı düzgün yaptığın sürece hayatta her şey mümkün. Belki yüksek bir bütçen yok, ama bu durum gezgin olmamak için bir bahane değil. Dünyayı bisikletle hatta yürüyerek bile gezenler varken ekonomi konusunu çok kafaya takmak, yola çıkmaya pek motive edici bir şey değil.

Türkiye’de gezgin olmak, yurt dışı seyahatleri planlayanlar için düşünülmesi gereken iki konuyu ortaya çıkarıyor. Ulaşım ve vize. Ulaşım için günümüzün en uygun ve ucuz yöntemi uçakla seyahat. Ucuz uçak bileti almak için flypgs.com’u her zaman ziyaret edebilirsin. Pegasus aynı zamanda gideceğin yerin gezi rehberine ya da ucuz tatil yapmanın püf noktalarına ihtiyaç duyarsın diye içerikler de hazırlıyor. Aşağıya bıraktık!

Yurt Dışında Ucuz Tatil Yapmanın Püf Noktaları

Ucuz Tatil Yapmak İsteyenlere 10 Ekonomik Şehir Önerisi

Gezgin Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Gezgin Olmak için Ne Yapmalı

Bazıları “Seyahat ederken en önemli şeylerden biri kalacağın yerdir.” diye düşünür. Bir gezgin olmak için değil de daha çok dinlenme amacı güttüğün bir tatile gidiyorsan bu doğru olabilir. İnsan, yoğun bir yılın ardından kendine ayırdığı bu kısa süre içerisinde konfor ve huzur ister. Ancak sürekli seyahat eden bir gezgin olmayı düşünüyorsan ve bütçen çok yüksek değilse konfor beklentini düşürmen iyi bir fikir. Türkiye’de seyahat ederken hemen her şehirde bulunan misafirhane ve pansiyonlarda düşük fiyatlara kalabilirsin. Tabii Likya Yolu Yürüyüşü tarzı seyahat planları yaparak çadırınla beraber günlerce sürecek bir maceraya da atılabilirsin. Böylece konaklaman bedavaya gelmiş olur. Yurt dışı temalı bir gezgin olmak istiyorsan da plan ve program yapma konusunda kendini geliştirmen gerekecek. Özellikle uzun bir Avrupa turu yapmak istiyorsan en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir gezi programı ile seyahatini ucuza getirmen mümkün.

Gezgin Olmak İsteyen Kişilerin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Gezginin Karakter Özellikleri

Gezgin olmak için belirli karakter özelliklerine sahip olmak gerekiyor. Sürekli seyahat ederek dünyayı tanımayı düşünüyorsan o zaman karakterini bu özelliklere göre geliştirebilirsin.

Keşfetmenin Cazibesi

Keşfetmenin Cazibesi

Gezgin olmak için insanda bitip tükenmeyen bir keşfetme isteği olması gerekir. Yeni yerler, yeni insanlar, yeni hikayeler… Sonuçta keşif sadece coğrafi olmuyor! Keşfetmek, insanın doğasında olan bir şey; ama anlamı kişiye göre değişiyor. Kimisi internette bir şeyler keşfediyor, kimisi ise okuduğu kitaplarda… Gezgin olmak ise tüm bu keşif dünyasını birleştirmekle alakalı. Yani keşfetmenin her halini özümsemen ve hayatını bu yönde şekillendirmen, gezgin olmanın ilk anahtarı.

Yeniliklere Açık Olmak Gerekir

Yeniliklere Açık Olmak Gerekir

Gezgin olmak, yenilik kavramını özümsemekle alakalı. Yani “Yıllar önce daha iyiydi.” gibi cümlelerden uzak durmak gerekiyor. Her yeni olan şey güzel olmayabilir; ama yeniyi anlamaya çalışmak, bir gezginin öncelik verdiği noktalardan biri olmalı. Örneğin akıllı telefonun ile kullanabileceğin ve keşiflerinde sana yardımcı olabilecek yeni uygulamaları takip etmek iyi bir fikir. Giderek dijitalleşen dünyada artık internet üzerinden para kazanmak da mümkün. Sosyal medya kanalları üzerinden influencer olarak seyahat bütçeleri oluşturabilirsin. Tabii ki bunları yapmak için her zaman yeniliklere açık olman gerekiyor.

Pratik Zeka En Önemli Şey

Pratik Zeka En Önemli Şey

Gezgin olmak için en önemli özelliklerden biri de pratik zekaya sahip olmak. İster yurt içi, ister yurt dışı seyahati olsun; ister metropol seyahati, ister doğa… Bir gezginin her zaman sorunlara karşı pratik çözümler üretebilmesi gerekir. Özellikle doğa gezilerine çıkıp birkaç gün boyunca kamp yapacak gezginlerin, yaşayacakları sorunlara çözümler üretirken yaratıcı olmaları gerekir. Bu da bilgi sahibi olmak ile alakalı! Yani bir gezgin, aynı zamanda teknolojiyi ve diğer gezginleri de takip etmeli. Böylelikle sorunlara karşı çözüm üretirken pratik olmayı öğrenebilir.

Uyumlu Olmak Fırsatlar Doğurur

Uyumlu Olmak Fırsatlar Doğurur

Gezgin olmak demek aynı zamanda uyumlu olmayı öğrenmek demek. Yolculuklarında karşına farklı inançlara, felsefelere, bakış açılarına, davranış biçimlerine ve konuşma şekillerine sahip insanlar çıkacak. Belki aralarından sinirini bozanlar bile olacak. Uyumlu olmayı öğrenirsen gittiğin yerde dil bilmiyorsan bile insanlarla bir şekilde anlaşabilirsin. Uyumlu olmayı öğrenmek için de öncelikle gözlem yeteneğini geliştirmen gerekiyor. Bu da izleme ve dinleme ile alakalı bir konu. Gittiğin yerlerde, bulunduğun ortamlarda ve sosyalleştiğin anlarda insanları her zaman dinlemeye çalış. Gezgin olmak demek, sürekli hareket halinde olmak demek değil. Yani ara sıra otur ve sadece izle. İnsanın ve doğanın ne derece büyüleyici olduğunu keşfetmeye çalış. Hem insanlarla hem de doğa ile uyumlu ol. Gezgin olmanın altın kurallarından biri de ortama uyum sağlayabilmektir.

Çalışkanlık Her Zaman İşe Yarar

Çalışkanlık Her Zaman İşe Yarar

Unutma; gezginler, paraları yoksa bile seyahat etmenin bir yolunu bulur. Peki, bu nasıl mümkün olabilir? Dünyayı gezen birçok maceraperest, bütçesini günlük işlerden çıkarır. Neler olabilir? Temizlik, bulaşık, duvar boyama, sosyal medya, garsonluk, müzisyenlik… Gezgin olmak için en önemli nokta, bu tür günlük işlerden nasıl para kazanabileceğini öğrenmek, iş konusunda çok yönlü ve çalışkan olabilmek. Dünyanın neresine gidersen git, çalışkanlığın saygı gördüğünü fark edeceksin. Üstelik bu özellik, her zaman iyi bir referanstır. Mesela bir otelde temizlik işleri karşılığında konaklama hizmeti satın aldın diyelim. İşvereni çalışkanlığınla etkilersen bu onu diğer iş başvurularında referans olarak kullanabileceğin anlamına gelir.

Hoş Sohbet Her Kapıyı Açar

Hoş Sohbet Her Kapıyı Açar

Hoş sohbet olmak, doğuştan gelen bir özellik midir? Bizce değil. Hoş sohbet olmak, karşındaki insan ya da insanlara nasıl baktığınla alakalı bir şey. Düşün, karşındaki insanı önemsemiyorsan ona ne anlatmak isteyebilirsin ki? Gezgin olmak için yola çıktıysan karşına çıkacak herkese anlatabilecek bir şeylerin olmalı. Böylece çok ucuza kalacak yer bulabilir ve çeşitli ikramlardan faydalanabilirsin. Unutma, hoş sohbet insanları herkes sever. “Gittiğim yerlerin bana bir katkısı olsun.” diyorsan insanlarla iletişim kur ve onların hikayelerini öğren.

Son Olarak: Dil Öğrenmek Önemli

Dil Öğrenmek Önemli

Özellikle yurt dışı seyahatlerine çıkan bir gezgin olmayı düşünüyorsan İngilizce bilmek zorundasın diyebiliriz. Gittiğin her yerde bu dil ile iletişim kurma şansın var. İster kuzey yarım kürede ol, ister güney yarım kürede; İngilizce her zaman işine yarar. İngilizce’nin işine yaramadığı yerlerde ise üst paragraflarda bahsettiğimiz özellikler ile iletişim becerilerini geliştirebilirsin.

Gezgin olmayı bir adım ileriye taşıyıp blogger’lığa dönüştürmek istersen Gezi Blogger’i Olmak İçin Sahip Olman Gereken Özellikler başlıklı içeriğimizi okuyabilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın