Yazı İple Çekmesine Pek de Gerek Kalmayan 4 Şanslı Şehir

Dört mevsimin hakkını veren bir ülkede yaşıyor olsak da, tüm senenin yorgunluğunu sıcak kumlara ve ılık gün batımlarına bırakacağımız günleri iple çektiğimiz doğru. Senenin en ‘’iple çekilen’’ zamanlarını birazcık daha öne çekmeye ne dersiniz? İşte güneşin ve yaz neşesinin yıl boyu eksik olmadığı 5 sıcacık şehir:

Beyrut

beyrut

‘’İlle de Akdeniz!’’ diyorsanız, Orta Doğu’nun ışıltılı prensesi Lübnan’ın başkenti Beyrut’u keşfetmenin zamanı gelmiştir. Uzun ve yıpratıcı bir savaş dönemini geride bırakıp yaralarını hızla saran Beyrut, sadece uzun sahilleri ile değil; kültürler arası etkileşimin sonuna kadar hissedildiği hareketli sokakları, renkli gece hayatı ve dost canlısı halkı ile muhteşem bir destinasyon. Yılın en soğuk ayında bile 18-20 derece arasında seyreden sıcaklık ortalaması ile Beyrut, yaz tatili için sabrı kalmayan gezginleri bekliyor. Lübnan’ın T.C vatandaşlarına vize uygulamaması da ayrı bir güzellik!

Dubai

dubai

Biraz çöl, biraz alışveriş; fazlaca ihtişam ve nefis kumsallar… Sizde de yazı Dubai’de karşılama isteği uyandırıyor değil mi? Yıllık sıcaklık ortalaması 20-25 derece arasında olan Dubai’de deniz-güneş-kum sezonu, mart ayının başında açılıyor desek abartmış sayılmayız. Dubai’nin muhteşem denizinin tadını çıkarmak için otellerin özel plajlarının yanı sıra, biletle giriş yapılabilen ‘’plaj-park’’ lardan da yararlanabiliyorsunuz. Dubai seyahatini cazip kılan diğer nedenler ise ucuz uçak bileti ve aktarmasız uçuş olanakları.

Barcelona

barcelona

Yıl boyu yaz yaşamasa da uzun süren yaz mevsimi ve devasa bir dans pistini andıran enerjik atmosferi ile kanınızı kaynatacak Barcelona’yı anmasak olmaz! Katalan başkenti Barcelona, daha çok kültürel zenginliği ve futbolu ile öne çıksa da, Akdeniz’in kuzeybatısında yer alan mükemmel sahilleri ile deniz keyfi yapmak için de ideal bir destinasyon. Özellikle nisan-haziran ayları arasında ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz Barcelona bu sezonda, hem nispeten daha sakin hem de iklim açısından daha az bunaltıcı oluyor. Barcelona seyahatinizi bu dönem için planlamanın bir diğer artısı da ucuz uçak bileti alma olanağı.

Delhi

delhi

Yaz mevsimi sizin için keşfetmek anlamına geliyorsa, her köşesi arşivlik bir fotoğraf karesi değeri taşıyan Delhi sizi çağırıyor demektir! Nisan-kasım ayları arasında süren uzun bir yaz sezonu geçiren Delhi’de, temmuz-ağustos ayları muson yağmurları nedeniyle biraz ıslak geçiyor. Diğer aylara göre daha ılık ve kuru geçen nisan-haziran dönemi, Delhi’nin ruhani atmosferini ve sunduğu rengarenk tat ve kokuları deneyimlemek için ideal.

Nice

nice

Yedi tepe üzerine kurulmuş Fransız Rivierası Nice, Akdeniz’in tam kalbinden yeryüzünü selamlayan bir huzur kenti. Yılın dörtte üçünü güneşli geçiren Nice’in dillere destan sahili Promenade des Anglais’de güneşlenirken, kendinizi film yıldızları gibi hissedebilirsiniz. Mayıs-ekim ayları arasında lavanta kokulu nefis bir yaz yaşayan Nice’de hem sanata, hem eğlenceye; en önemlisi de enfes Güney Fransız lezzetlerine doyabilirsiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...