Erkek Erkeğe Tatil

Erkek Erkeğe Tatil Önerileri | Erkek Erkeğe Tatile Nereye Gidilir?

Erkek erkeğe tatil denilince akla ilk ne gelir? Tabii ki eğlence! Başka ne olabilir ki!

Beraber tatile gidecek bir erkek grubun varsa şanslısın demektir. Spontane maceralar, keyifli anılar, ekstrem sporlar, doğa keşifleri, spor müsabakaları, gece hayatı… Daha saymaya gerek var mı? Şimdi hayal et: En yakın arkadaşlarınla berabersin, ne derdin var ne tasan (varsa da unuttururlar zaten) ve beraber tatile çıkacaksınız… Nereye gidersiniz? Neler yaparsınız? Az önce neler yapılabileceğinin özetini geçtik, ama tatil fikirleri onlarla sınırlı değil tabii ki…

Erkek arkadaş grubunla birlikte tatile çıkmaya karar verdiniz, ama henüz ortada hiçbir rota fikri yok. Endişeye gerek yok, uçak biletinizi almanız için birbirinden güzel fikirlerle karşındayız.

erkek-erkege-tatile-cikma-rehberi.png

Erkek Erkeğe Tatile Çıkma Rehberi

Erkek erkeğe tatile çıkmak demek, eğlencenin zirvesine çıkmak demek! Adrenalin, kahkaha, keşif, doğa, spor, sosyallik… Erkek erkeğe tatil gibisi yok! Yakın arkadaşlar arasında yapılan bu tatil türü, gerçekten romanlara konu olacak cinstendir ki çoğunlukla da öyle olur. O tatilde biriktirilen hikayeler, anlatılır da anlatılır… Dostlukların pekiştiği, kardeşliklerin oluştuğu ve kırılmaz bağların kurulduğu bir konsepttir erkek erkeğe tatil. Şimdi, gelelim erkek erkeğe tatilin inceliklerine!

Erkekler Tatilde Ne Yapar?

Erkeğe erkeğe tatil için kurgulanabilecek birçok konsept var.

Denizin tadını çıkarır

Tabii ki tatilde öncelik denize girmek ise neden olmasın? Üstelik ülkemizde 200’den fazla mavi bayraklı plaj varken maviliklere kulaç atılan bir tatile çıkmamak olmaz. Kankalarınla böyle bir tatil düşünüyorsan seçenekler sınırsız.

Ekstrem sporlar yapar

Erkek arkadaşlar bir araya geldiğinde adrenalin patlaması yaşanması çok normal. Bir de çocukluk arkadaşları bir araya geldiyse! Peki, bu adrenalin patlamasını ne yapacağız? Ekstrem sporlar, iyi bir fikir gibi görünüyor. Mesela rüzgar sörfü, rafting, mağara dalışı, bungee jumping, kite surfing ya da bouldering… Ülkemiz tam olarak ekstrem sporlar cenneti!

Gece hayatına atılır

Bunun hakkında söylenebilecek pek bir şey çok. Pek meşhurdur Türk gece hayatı, bunu herkes bilir. Üstelik gidilen yere göre değişir. Antalya, Bodrum ve Fethiye gibi yerlerde elektronik müziğin ön planda olduğu gece kulüpleri, Anadolu şehirlerinde kültürel gece eğlenceleri…

Doğada kamp yapar

Türkiye’de kamp yapılabilecek birçok yer var. Doğada geçirilen birkaç gün, hem ruhunu hem de bedenini yenileyecek…

İstanbul Çevresinde Kamp Yapılabilecek Yerler

Tarihi turlara çıkar

Indiana Jones macerası tadında bir tatil konsepti nasıl olur? Çekici geldiyse artık Efes olur, Kapadokya olur, Nemrut Dağı olur… Sonuçta ülkemiz tam bir kültür mozaiği ve tarihi açıdan eşi benzeri olmayan ülkeler arasında.

Türkiye’deki En Eski Yerleşim Birimleri

Yeni insanlarla tanışır

Tatil demek, yeni yerler, yeni kültürler, yeni insanlar demek… Tatilde sosyalleşmeyeceksen nerede sosyalleşeceksin? Tatilde çok sıkı dostluklar ya da belki de romantik tanışma hikayelere dönüşecek aşklar yaşayabilirsin.

Tatile Gitmeden Önce Konuşulması Gerekenler

Erkek arkadaşlarınla tatile çıkmayı düşünüyorsan arkadaş grubunuzun kaos yaşamaması için bazı şeyleri önceden konuşmanızda fayda var. Kimse kötü anılar haline gelen bir tatil deneyimi yaşamak istemez. O yüzden tatile çıkmadan önce tüm detayları arkadaşlarınla konuş.

Bütçe Meselesi

Herkesin bütçesi aynı olmayabilir. Tatile çıkarken beraber bütçe planlaması yapmak, olası bir sorunu ortadan kaldırır. Sonuçta herkesin bütçesi aynı olmayabilir. Bu noktada tatil konsepti üzerine düşünülerek ortak bir noktada buluşulabilir.

Amaç Nedir?

Kafa dinleme? Sosyalleşme? Kopma? Keşfetme? Tatilde gerilmeyin diye önceden amaçlarınızı karşılıklı belirleyin. Bu konu, tatil bütçesini de etkileyecek. Yani beş yıldızlı ultra lüks bir otelde her şey dahil tatil yapmak ile spontane bir kamp tatili yapmak arasında bütçe farkı olacağı muhakkak.

Nerelere Gidilecek?

Erkek erkeğe tatil yapmayı düşünüyorsanız spontane olmanız çok doğal, ama yine de öncesinden bunu konuşun. Gidilecek yer hakkında bilgi sahibi olman, tatilde yapılabilecek şeyler konusunda alternatifler bulmanı sağlar.

Yurt İçi Tatil Rotaları

Olimpos

Erkek erkeğe tatile gitmeyi düşünenler için Olimpos iyi bir tercih olabilir. Yemyeşil ormanlar ve turkuaz renkli denizle kaplı Olimpos, özellikle tatil sezonlarında kozmopolit bir yere dönüşüyor. Burada doğa tatili de yapabilirsin, çevredeki eğlence mekanlarında yeni insanlarla da tanışabilirsin. Üstelik ekonomik tatil yapmak için fırsatlar da var. Buradaki bungalovlar oldukça ucuz. Dolu dolu geçecek bir erkek erkeğe tatil için Olimpos iyi bir seçim olur.

  • Ekonomi: Nerede kalacağını bilene Olimpos çok ucuz!
  • Deniz: Buradaki plajlar dünyaca ünlü.
  • Sosyal: İnsanlar sıcakkanlı, yeni birileriyle tanışmak çok kolay.

Kazdağları

Türkiye’de doğa tatili yapmayı düşünen herkesin yolu en azından bir kez de olsa Kazdağlarından geçer. Yemyeşil ormanlarla kaplı ve tertemiz bir havaya sahip Kazdağları; hem kamp hem de otel tatili yapma fırsatı veriyor. Nefes kesici doğal manzaralar sunan ve tamamen ahşaptan yapılan Kazdağları otelleri, insana doğanın ne kadar huzurlu olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Büyükşehirlerin gürültüsünden ve kirliliğinden kaçabileceğin, erkek erkeğe tatil yapabileceğin bir yer arıyorsan Kazdağları kesinlikle düşünülmesi gereken bir seçenek.

  • Ekonomi: Doğada kamp yaparsan kalacak yer bedava!
  • Doğa: Her yer yemyeşil, her yer yaşamla dolu.
  • Keşif: Binlerce bitki ve hayvan türü seni bekliyor.

Uludağ

Uludağ bir klasiktir. Türkiye’de kayak tatili yapmayı düşünenlerin aklına ilk gelen yerlerden olan Uludağ, erkek erkeğe doğa ve ekstrem sporlar tatili yapmak için ideal. Kayak sezonlarında Uludağ otellerinde uygun yer bulmak zor olabilir. Bu yüzden erken rezervasyon yapmak iyi bir fikir!

  • Spor: Burada kayak yapmanın tadı başka.
  • Sosyallik: Uludağ otel barlarında sohbet gırla!
  • Doğa: Dağın zirvesinde doğa bambaşka.

Antalya

Deniz, kum, güneş diyorsan biz de sana Antalya diyoruz. Erkek erkeğe tatil yaparken denize girilebilecek, gece hayatını tadabilecek, dünyanın her yerinden insanlarla tanışabilecek ve tarihi turlara katılabilecek bir yer için Antalya’yı yaz aklının bir köşesine!

  • Deniz: Antalya’da 200 tane mavi bayraklı plaj var!
  • Sosyallik: Dünyanın dört bir yanından gezginler burada.
  • Gece hayatı: Pek meşhurdur Antalya’nın geceleri!

Yurt Dışı Tatil Rotaları

Amsterdam

Dünyanın en kozmopolit yerlerinden birinde erkek erkeğe tatil… Kesinlikle denemeye değer. Amsterdam’dan hiç unutulmayacak anılarla dönmek garanti!

  • Sosyallik: Burası dünyanın en kozmopolit şehri.
  • Gece hayatı: Kanal partileri, gece kulüpleri, barlar…
  • Kültür: Amsterdam’da görülecek birçok müze var.

Düşük Bütçe ile Amsterdam’ın Hakkını Verme Rehberi

Almatı

Yanı başımızda eski Sovyet günlerinden kalma kusursuz şehir planlaması ile bir başkent yükseliyor: Almatı. Burası ekonomik yurt dışı tatili yapmak için ideal. Ucuz yeme içme olanakları ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulmak burada çok kolay.

  • Doğa: Tanrı Dağlarının eteklerinde yemyeşil bir kent.
  • Kültür: Kazaklarla Rusların iç içe geçmiş kültürü…
  • Ekonomi: Burada her şey çok ucuz.

Barselona

Katalanların çılgın kentinde bir tatile ne dersin? Barselona sahillerinde denizin tadını çıkarırken bir bakmışsın gece hayatında şehrin en iyisi tapas’ını arıyorsun.

  • Deniz: Barselona sahilleri cıvıl cıvıl!
  • Sosyallik: İspanyollar konuşmayı çok seviyor.
  • Gece hayatı: Dans burada yaşamın bir parçası!

Barselona Gezi Rehberi

Moskova

Rusların kadim başkenti Moskova… Kültürel açıdan zengin, her türlü teknolojik olanağa sahip, gece hayatının iyi olduğu ve mimarisi ile büyüleyen Moskova, erkek erkeğe yurt dışında gidilebilecek yerler arasında.

  • Kültür: Rus kültürü tam anlamıyla büyüleyici.
  • Gece hayatı: Moskova’nın gece hayatı unutulmaz!
  • Mimari: Buradaki yapılar kesinlikle dikkat çekici.

Rus Edebiyatı ile Yarışacak Moskova’nın Mimari Harikaları

Erkek Erkeğe Tatile Giderken Unutulmaması Gerekenler

Liste amaca göre şekilleniyor. En temel malzemeleri sayalım:

Deniz: Yüzme ekipmanları, güneş gözlüğü, havlu, terlik, güneş kremi

Doğa: Çakmak, yedek su, İsviçre çakısı, doğa bilimi kitapları, powerbank

Yurt Dışı: Yurt dışına açık telefon ve kredi kartları, şehir rehberi

Kadınlar için de bir rehberimiz var: Kız kıza tatil rehberini merak edenler, linke tıklayabilir!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın