• Ana Sayfa
  • Atina
  • Komşu’da Pişer Bize de Düşer: Atina’da Yeme İçme Rehberi

Komşu’da Pişer Bize de Düşer: Atina’da Yeme İçme Rehberi

Atina, tipik bir Akdeniz şehri gibi yemek konusunda insanlığa ilham veriyor. Antik dönemlerden kalma kültürü, büyüleyici atmosferi ve cana yakın insanlarıyla yılın her dönemi gezginlerin rotasına giren Atina, düşük bütçeli Avrupa tatili için düşünülmesi gereken bir tercih. Ucuz Atina uçak bileti bakınıyorsan Pegasus tarifelerini incele, aradığın rakamlar orada. Atina’ya ekonomik uçak biletini rezerve ettikten sonra buraya dön, orada nerelerde neleri tatman gerektiğini sana anlatacağız. En iyi Atina restoranlarını, birbirinden lezzetli mezeleri bulabileceğin tavernaları ve  benzer sokak lezzetleriyle Yunanistan’ın başkenti; biraz kalori içeren bir rota!

Atina’da Ne Yenilir, Ne İçilir: Atina Restoranları

Atina Restoranları

Tarihin en güçlü uygarlıklarından Yunan kültürü, Helenistik Dönem’den kalan ihtişamıyla seni karşılarken ilk gördüğün şey, şehrin tepesine konumlanmış Akropolis olacak. Atina Akropolisi, eski şehir merkezi olarak en ünlü Atina tarihi yapılarını görebileceğin bölge. Sınırsız hizmetin ve olağanüstü sunumların peşindeysen Atina’nın lüks restoran ve kafelerinde aradığın her şeyi bulabilirsin. Daha bohem Atina yeme içme mekanlarını keşfetmek istersen de şehrin ara sokaklarını dolaşmalısın. Karşılaştığın küçük bir aile işletmesi, Atina yemeklerinin en iyilerini bulabileceğin bir yer olabilir!

Mükemmel Atina manzaraları eşliğinde yemeğini yemek istersen rotanı Lykavittos Tepesi’ne çevir. Atina’ya hakim bir noktada, lezzetli Yunan mutfağına giriş yaparak Atina’da damağını tatlandırmak? Acıktırıyor doğrusu…

Atina’da yemek konusunda birinci sınıf bir deneyim peşindeysen Dinner in the Sky restoranını bir yerlere not et. 50 metre yükseklikte, Atina’nın en iyi şeflerinin fikirleriyle hazırlanmış menüleri yiyebileceğin bir yer burası. Atina’da balayı tatili yapıyorsan ve hayatının aşkına özel bir gece planlamak istersen Cinque Wine & Deli Bar mekanında masa ayırt. Atina’nın en ünlü restoranları burası; yani yüksek hesap gelecek ama kesinlikle buna değiyor.

Atina’da ucuz ve kaliteli yemek arıyorsan ilk hedefin Sfika olmalı. Cana yakın personeli ve ev yapımı Yunan lezzetleriyle kendini şımartabileceğin bu mekanda, fiyatlar oldukça uygun.

Atina’da ne yiyebilirsin? Her şey! Komşumuz Atina’da, bildiğimiz döner, sarma, kebap ve patlıcan yemeklerinin neredeyse bire bir versiyonları tüketiliyor.

Ailecek Gidilir: Atina Taverna Tavsiyeleri

Taverna kültürünün yaygın olduğu Atina’da, tüm gece boyunca eğlenirken muhteşem Yunan tariflerini talep edebileceğin yerlere geldi sıra. Atina tavernaları; klasik dokuları, kibar çalışanları ve her şeyden önemlisi kadife sesli sanatçılarıyla ister tek başına ister sevdiklerinle güzelce vakit geçirebileceğin mekanlar. En ünlü Atina tavernaları için gitmen gereken bölge: Psiri ve çevresi.

Atina’nın en iyi üç tavernasını senin için buraya bırakıyoruz.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...