Havalimanında Keyifli Zaman Geçirme Rehberi

Havalimanında Vakit Geçirme Yolları | Havalimanında Neler Yapılır?

Sık seyahat edenler ve yerinde duramayanlar için en sıkıcı anlar, çoğunlukla havalimanlarında bekledikleri zamanlar. Bazen havalimanına tam vaktinde gelirsin, ama uçağın rötar yapar; bazen de havalimanına erken gelmeyi tercih edersin, çünkü trafikten gözün korkar. 

İşte böyle zamanlarda havalimanında nasıl oyalanacağını ve eğlenceli şekilde vakit geçireceğini bilmen gerekir, çünkü vaktini verimli şekilde geçirmek sana iyi gelir. Zaten havalimanları da son dönemlerde gelişen teknoloji ile birlikte uzun zaman geçirilebilen yaşam alanları haline geldi. 

Usta yönetmen Steven Spielberg’in gerçek bir hikayeden uyarlanan Terminal filmini izleyenler, yıldız oyuncu Tom Hanks’in canlandırdığı Viktor Navorski karakterinin havalimanında uzunca bir süre nasıl yaşadığını tatlı bir şekilde hatırlar. Tabii sen o kadar uzun süre kalma, seyahatini tamamla. 

Bu yazımızda havalimanında vakit geçirme yolları için öneriler sunalım, “Havalimanında neler yapılır?” sorusuna cevap verelim dedik. 

Havalimanında Vakit Geçirme Yolları: Havalimanı Rehberi 

Havalimanında Vakit Geçirme Yolları

Havalimanları her geçen biraz daha gelişiyor, uçuş deneyiminin öncesinde sunulan yeniliklerle öne çıkıyor. Bu yazımızda uçak yolculuğundan önce havalimanı içinde yapabileceklerini ve vaktini nasıl değerlendirebileceğini ele alacağız. Senin için güzel önerilerimiz var, haydi durma. 

Özel Yolcu Salonlarını (Lounge) Değerlendirebilirsin: Konforu Bir Başka

Özel Yolcu Salonlarında Vakit Geçirme

Lounge, İngilizceden dilimize geçmiş bir kelime. Eğlence, konaklama ve havacılık sektörlerinde karşımıza çıkan bu kavram, standart bekleme salonlarından çok daha konforlu alanları ifade ediyor. 

Satın aldığın bazı uçak biletleri ile bu hizmetten yararlanabileceğin gibi ekstra ödeme yaparak da bu hizmete ulaşabilirsin. Lounge, bir yolcunun uzun süre orada vakit geçirebilmesi için tasarlanmış bir bölümdür ve içerisinde ücretsiz şekilde yararlanabileceğin yeme-içme alanları bulunur. 

Ayrıca genellikle kullanıma açık bilgisayarlar, televizyonlar ve farklı elektronik cihazlar da burada yer alır. Keyifle kullanabileceğin rahat kanepeler ve koltuklar da cabası.  

Havalimanında Lounge Hizmetleri Nerede Bulunur?

Havalimanında Lounge Nerede Bulunur

Havalimanındaki lounge hizmetleri, dış hatlar terminalinde ve iç hatlar terminalinde yer alır. Sessiz ve tenha bölgelere konumlanan lounge bölümünü kullanmak için havalimanı danışma biriminden bilgi alabilir ya da havalimanı haritasını inceleyerek yerini tespit edebilirsin. 

Oyun Oynayabilirsin: Hayat Artık Mobil Oyunlarda

Havalimanında Oyun Oynama

Uçuş saatinden önce havalimanında zaman geçirebilmek için oyun oynama seçeneği hayli uygun. Artık dijital bir çağda yaşıyoruz ve cep telefonu ya da akıllı cihazlar sayesinde ilgimize çekebilecek farklı türden oyunlara kolayca ulaşabiliyoruz.

Eğer iflah olmaz bir oyuncuysan zaten sorun yok, ama “Hangi oyunları oynamalıyım acaba?” diye düşünüyorsan yardımcı olalım.

2019’un Trend Mobil Oyunları: Canın Nerede İsterse Orada

1. PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) Mobile 

PUBG oyunu bir süredir hayli popüler. Oyunda uçaktan bir adaya paraşütle atlıyorsun ve bir nişancı olarak teçhizat toplayıp hayatta kalmaya çalışıyorsun. Ayrıca oyun içinde tekne, araba, motosiklet gibi araçları da kullanabiliyorsun. 

2. Eternium

Tüm zamanların en çok satılan oyunlarından biri olan Diablo’yu seviyorsan ya da adını duymuşsan ve mobildeki muadilini arıyorsan Eternium tam sana göre. Oyuncuları paralı içerik almaya zorlamayan Eternium ile kahramanının yeteneklerini geliştirip keyifle zaman geçirebilirsin.

3. Fortnite

Fortnite, ortalığı birbirine katan PUBG benzeri bir savaş oyunu. Hareketli grafikleri ve değişik silahlarıyla bir hayatta kalma mücadelesi sunan Fortnite, şu an tüm dünyanın en çok oynadığı oyunların başında geliyor. 

4. FIFA Futbol

Çocukluğumuzun futbol oyunu FIFA serisinin mobil versiyonu olan FIFA Futbol, kendi kadronu kurma ve başka oyunculara karşı mücadele etme olanağı sağlıyor. Grafikleri ve gelişmiş oyun motoru ile zevk veren FIFA Futbol, mobil cihazlardaki en iyi futbol oyunu olarak tanımlanıyor. Bir göz at istersen! 

Kitap, Gazete ya da Dergi Okuyabilirsin: Başka Dünyalara Dalmaya Hazır Ol

Havalimanında Kitap Okumak

Havalimanında iyi zaman geçirmek için klasik bir yöntem olan kitap, gazete ya da dergi okumaya başvurabilir ve zihnen uzaklara gidebilirsin. Hatta bizce yapacağın seyahatin içeriği, gideceğin şehir ya da bölge kültürüyle ilgili bir şeyler okumak çok iyi bir fikir. Böylece keşfetmeye çok önceden başlayabilirsin. 

Ayrıca e-kitap teknolojisinin de geliştiğini düşünecek olursak yanında taşıyacağın tablet sayesinde onlarca esere ve hikayeye ulaşabilirsin. Elinde ya da çantanda kitap taşımana da gerek kalmaz. Ama “Ben kitap kokusuna bayılırım, sayfaları tek tek çevirmek isterim.” diyorsan o zaman Yolculukta Okunacak Kitaplar: Zamanı Hızlandıran Eserler yazımıza bakmaya ne dersin? 

Film ya da Dizi İzleyebilirsin: Sinefillik Her Yerde 

Havalimanında Dizi İzlemek

Dijital çağın avantajlarından biri de artık tabletlerimiz ya da akıllı telefonlarımız sayesinde dizi platformlarına, film sunucularına kolaylıkla ulaşabilmemiz. Artık metro, otobüs ya da uçak fark etmeksizin dilediğimiz yerde dilediğimiz filmi ya da bağımlısı olduğumuz diziyi izleyebiliyoruz, keyfimize keyif katabiliyoruz.

Ancak dikkat etmen gereken bir unsur var. Uzun süreli uçacaksan ya da havalimanında bekleme süren uzunsa şarjını dikkatli kullanmaya bak. Bazı havalimanlarında şarj sıkıntısı yaşayabilirsin. O yüzden yolculuğa çıkmadan önce mutlaka şarjını kontrol et ya da havalimanında bulduğun ilk kafeye otur ve bataryanı doldur.

Ayrıca Pegasus’un ucuz ve konforlu uçuşlarındaki Fly&Watch sisteminden de yararlanmayı ihmal etme. Bu sistem ile uçaktayken kendi cep telefonundan, tabletinden ya da dizüstü bilgisayarından platforma bağlanarak çok sayıda filmin, dizinin, gezi rehberinin ve çok daha fazlasının tadını çıkarabilirsin. Bir sinefilsen zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın. 

Uçakları Seyredebilirsin: Panoramik Manzaralar

Uçakları Seyretmek

Havalimanında bulunan panoramik noktalardan uçakların iniş ve kalkışlarını seyredebilirsin. Özellikle tenha ve iyi bir köşe bulursan bu fırsatı kaçırma deriz. Bu tür manzaralar karşısında seyahat tutkun gelişir ve farklı rüyalara dalabilirsin. 

Duty Free Gezintisine Çıkabilirsin: En İyi Fırsatlar Burada

Duty Free Gezmek

Havalimanında uçuş öncesi ya da uçuş sonrasında alışveriş yapabileceğin Duty Free mağazaları oldukça geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Bu mağazalar sayesinde tercih edeceğin ürünleri piyasa değerinin altında, daha düşük fiyatlara bulman mümkün.

Yalnız alışverişini yaparken mağazaların sunduğu sınırlandırmalara dikkat etmen gerekiyor. Duty Free mağazalarında uygulanan fiyatlar her ülkede farklılık gösteriyor, aklında olmasında yarar var. Kendine özel kuralları bulunan Duty Free mağazalarında alışveriş yapmaya karar verdiğinde gideceğin ülkenin izin verdiği ürünleri ve limitleri de göz önünde bulundurmayı unutma. 

Alışveriş yapmayı seviyorsan doğru Duty Free mağazalarına… Ancak pasaportunu yanından ayırmamaya dikkat et. Çünkü buradan alışveriş yaparken pasaportunu göstermen gerekiyor. 

#BONUS: BolBol Oyunu Oyna!

Pegasus’un ucuz uçak bileti uygulaması içerisinde yer alan BolBol Oyununu oynayarak da havalimanında eğlenceli vakit geçirebilir, ayrıca BolPuan toplayarak bir sonraki seyahatin için planlar yapmaya başlayabilirsin.

Mobil uygulamayı indirmek için hemen tıklayın!

“Havalimanında neler yapılır?” temalı yazımızın sonuna geliyoruz, ama sen Uçakta Dinlenebilecek En İyi Şarkılar: Gökyüzünde Rahatlatan Nağmeler yazımıza doğru devam edebilir ve ruhunu müzikle doldurabilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın