• Ana Sayfa
  • Dizi
  • Manzaralarıyla Büyüleyen Netflix Dizileri: Gitmeden Önce Görme Zamanı
Manzaralarıyal büyüleyen netfilix dizileri

Manzaralarıyla Büyüleyen Netflix Dizileri: Gitmeden Önce Görme Zamanı

Gezginler, konuşmamız gereken bazı diziler var… İzlerken bir anda konudan, olaylardan, oyunculardan kopup mekanların ve manzaraların etkisinde bırakıveriyor. Gerçek değilmiş gibi gelen o güzel yerler aslında gerçek dünyanın bir yerinde sanki “Buraya gel!” diyor. 

Gezmeye bahane yaratacak, hayal dünyanı genişletecek ve yarattığı hisle seyahat etme duygunu körükleyecek Netflix dizilerini ele aldık. İçinde izlemediklerin varsa sırf manzaralar için açıp bakmanı öneriyoruz. 

Daha önce dizi izlerken seyahat planı yapmaya karar verdiğin oldu mu? Gel, bu seferki ilhamın etkileyici manzaralara sahip dizilerden olsun. Şimdi, derlediğimiz dizileri tek tek anlatacağız.

Haydi başlayalım!

Hakan Muhafız: Bir Süper Kahramanın İzinden İstanbul’u Dolaşmak

Hakan Muhafız

Netflix’in ilk Türk yapımı dizisi olduğu için ilk öneri tercihimizi Hakan Muhafız’dan yana yaptık. Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü ve Ayça Ayşin Turan’ın başrollerini paylaştığı dizi, 4 sezondan oluşuyor. Bir süper kahraman dizisi olan Hakan Muhafız, İstanbul’un tarihi noktalarında geçiyor. 

Diziyi izlerken bir anda Kapalıçarşı’nın gizemli dünyasına girip Şişli’deki bir plazadan çıkabilirsin. Ara ara Tarihi Yarımada’yı gezeceğin durakların arasına Büyükada da girecek, bizden söylemesi. Daha önce İstanbul’u Geziyorum: Hikâyeleriyle Tarihi Yarımada Turu yazımızda Tarihi Yarımada’yı detaylıca anlatmıştık. Dilersen gezine başlamadan önce rehber olması için inceleyebilirsin. Dizinin ilk sezonunu izledikten sonra bir süper kahraman gibi dolaşmak istersen ucuz İstanbul uçak biletini aşağı bırakıyoruz. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

Atiye: Gizemli Dünyalarda Gezgin Olmak İsteyenlere Özel

Atiye

Atiye’nin mistik dünyasına giriş yapmış mıydın? Netflix’in ikinci Türk yapımı içeriği olarak 2020 yılında yayımlanmaya başlayan Atiye dizisi, ilk andan itibaren ses getiren yapımlardan olmuştu. Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi; gizemli bir geçmişin ardındaki mistik olayları konu alıyor. 

Konuyu biz de gizli kapaklı verdik, ama mekanları açıkca söyleyelim: 3 sezon boyunca İstanbul’dan Göbeklitepe’ye, oradan Nevşehir‘de Kapadokya’ya, sonrasında Nemrut Dağı’na ve Bursa Suuçtu Şelalesi’ne uzanıyor.

Psikolojik gerilim ve gizem türünde diziler izlemeyi seviyorsan gördüğün manzaralarla birlikte izlerken bambaşka diyarlara gideceksin. Yerinde görmek istersen ucuz uçak biletini nerede bulacağını biliyorsun. 

Nevşehir Uçak Bileti Ara

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?: Lüks Oteller ve Eşsiz Şehir Manzaraları

Manzaralarıyla büyüleyen netflix dizileri, Biz Kimden Kaçıyorduk Anne

Netflix’in Türk yapımı polisiye drama dizisi “Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” 2023 yılında yayımlanmaya başlayan diziler arasında yer alıyor. Başrollerini Melisa Sözen ve Eylül Tumbar’ın paylaştığı dizinin konusu ise anne-kız ikilisinin travmatik ilişkisini ele alıyor. Neredeyse her bölümde farklı şehirde ve lüks otellerde geçen diziyi izlerken başka şehirleri de geziyorsun.

Antalya, Büyükada, Kapadokya gibi bölgelerde geçen dizinin çekim mekanları tam bir görsel şölen sunuyor. Etkileyici otellerde çekimleri yapılan dizinin Büyükada ayağındaki duraklarından biri, “Türkiye’deki En Güzel Tarihi Oteller” yazımızda anlattığımız Splendid Palas. Otelin tarihiyle ilgili detaylı bilgi almak istersen yazımıza göz atabilirsin.  

The Crown: Görkemli Kraliyet Ailesinin Hayatına Konuk Olma Vakti 

Manzaralarıyla büyüleyen netflix dizileri, the crown

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin yaşamını anlatan Netflix’in İngiliz yapımı The Crown dizisi, 2016 yılından bu yana yayımlanmaya devam ediyor. Görkemli çekim mekânları, prensleri ve kraliçeleriyle gerçek dünyadaki entrikalı peri masalını evlerimize taşıyan dizi, 5 sezondan oluşuyor. 

Merak uyandıran çekim mekânlarının arasında hemen hepsi kamuya açık tarihi binalar, şatolar ve saraylar bulunuyor. Bu da diziyide etkilendiğin noktaları ziyaret etmenin mümkün olduğu anlamına geliyor. Mekânların kimisi 16. yüzyıldan, kimisi 19. yüzyıldan kalma yerler. Diziyi izlerken notlarını al; sana seyahatin sırasında yardımcı olacak!

Tabii dizide geçen her mekanın çekim yeri aynı değil, bazı mekanların çekimleri çok benzer mekanlarda yapılıyor. Listeyi şöyle bırakalım:

  • Buckingham Sarayı ->  Lancaster Evi
  • Buckingham Sarayı Bahçesi -> Hatfield Evi
  • Kensington Sarayı -> Brocket Hall
  • Westminster Abbey Katedrali -> Ely Katedrali

Londra Uçak Bileti Ara

The Witcher: Gotik Kalelerden Kanarya Adaları’na Fantastik Bir Seyahat

Manzaralarıyla büyüleyen netflix dizileri, The Witcher

Netflix’in fantezi drama türündeki Amerikan yapımı Orta Çağ temalı dizi The Witcher, 2019 yılından beri hayatımızda. 3 sezondan oluşan dizinin oyuncu kadrosunda Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Mimi Ndiweni gibi isimler bulunuyor. Orta Çağ kaleleri ve pastoral duraklarıyla insanı bambaşka diyarlara götüren dizinin mekanlarını ziyaret etmek istersen listeyi aşağıda bulabilirsin:

  • Rabsztyn, Polonya
  • Kreuzenstein Kalesi, Leobendorf, Avusturya
  • Vajdahunyad Kalesi, Budapeşte, Macaristan
  • Bourne Woods, Farnham, Birleşik Krallık
  • North Yorkshire – Göller Bölgesi, Birleşik Krallık

Diziyi henüz izlemediysen Witcher’ın fanları tarafından açılmış Twitter sayfasından atılan tweete bakarak çekim mekanlarının ne kadar büyüleyici olduğunu görebilirsin. 

Krakov Uçak Bileti Ara

Emily in Paris: Paris’e Gidip Influencer Olan Amerikalı Kızın Dünyasına Gezi

Manzaralarıyla büyüleyen netflix dizileri, Emily in Paris

Netflix’in Amerikan yapımı dizisi Emily in Paris, 2020 yılında yayımlanmaya başladı. 3 sezondan oluşan dizinin başrolünde yer alan Lily Collins’e; Ashley Park, Philippine Leroy Beaulieu, Lucas Bravo ve Samuel Arnold eşlik ediyor. 

Şıkır şıkır giyinip gezen Emily’nin Paris’te bir influencer’a dönüşme hikayesini izleyip ilham almak ister misin? Paris’e gidince Emily’nin izinden yürüyerek Instagram profilin için harika manzaralar ve dostlarınla paylaşmak için unutulmaz anılar biriktirebilirsin. Paris’in En İyi Bakery Dükkanları yazımızda lezzetli kruvasanlar ve bagetler bulabileceğin yerleri listelemiştik. Google Maps’ten yararlanarak kendine bir rota çizebilirsin.

Paris Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Gezmeden Önce Ne İzlemeli: Şehirleri Yaşatan Filmler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın