Balayında Nereye Gidilir

Sanatsever Çiftlerin Bayılacağı 5 Balayı Rotası

Tüm hayatı bir bütün olarak görmeyi başaranlar bölüp parçalamadan yaşamanın nasıl bir huzur kaynağı olduğunu iyi bilirler. İnsan hayatı tek parçadır ve yalnızca bir kez yaşanır. Görmek istediğiniz şehirler, tam ortasında durup kendi etrafınızda 360 derece dönerek ruhunu hissetmek istediğiniz meydanlar, tadına bakmak istediğiniz lezzetler, sesini duymak istediğiniz enstrümanlar, evini ya da eserini görmek istediğiniz, hayatınızı etkilemiş büyük insanlar siz hevesinizi taze tuttuğunuz sürece varlar ve önemliler. O hevesi kaybetmeyin ve ortak heveslerle hayatınızı birleştireceğiniz insanla, yani müstakbel eşinizle birlikte uçak bileti alıp balayınız için tamamen size özel, kuralları yıkan, takvimleri yok sayan bir program hazırlayın. Tabii biz de size yardımcı olalım. İşte sanatsever çiftler için en özel balayı şehirleri…

1- Viyana

Sanatın başkenti olması ile zamansız ve mevsimsiz bir şehir olması arasında mutlaka bir bağ olmalı! Viyana, dünyanın en önemli klasik müzik bestecilerinin ana vatanı; Mozart, Strauss, Haydn, Beethoven, Schubert, Bruckner, Brahms ve Mahle… Şehirde görkemli ve tüyleri diken diken eden bir opera salonu havası olması bundan. Sessizlikte bile klasik bir müzik bestesinin eşlik edeceği romantik bir balayı hayal ediyorsanız Viyana sizin için doğru adres.

Viyana'da Balayı

2- Berlin

Berlin’de sanat sokakta! Uğraşmanıza, özel adresler bulmanıza gerek yok. Sanatçılar tuval olarak duvarları kullanıyor. Aklınıza grafitiler gelmesin yalnızca. Sanatçılar Berlin’i görmek istedikleri gibi bir şehre çevirmek için elinden geleni yapmış. balayı için Berlin’e uçak bileti aldıktan sonra yapacağınız, gidilecek yerler listenize Müzeler Adası’nı da eklemeyi unutmamak.

Berlin'de Balayı

3- Prag

Balayı tatilinde Franz Kafka Müzesi’ni ziyaret eden ilk çift siz olmayacaksınız, korkmayın. Ayrıca öyle bile olsa, bu kimi ilgilendirir ki? Eğer Prag inceliği ve zarafetiyle sizi kendine çektiyse, bu şehrin en sembolik ismi olan Franz Kafka’nın da gezinizin bir parçası olmasında hiçbir mahsur olmamalı. Ayrıca Dox Çağdaş Sanat Merkezi, Archa Tiyatrosu, Leica Gallery de gerçek sanatseverlerin Prag’da mutlaka görmesi gereken yerler.

Prag'da Balayı

4- Londra

Dünyanın sevdiği ve sahiplendiği birçok şey bu topraklarda doğmuş ve yayılmış. O yüzden “zevk” kelimesi en çok Londra’ya yakışıyor. Zevk sahibi bir çift için Londra’da balayı, hem de yılın her döneminde eşsiz anılar yaratmak için ideal. Galeriler, sanat fuarları, konserler, müzeler Londra’yı Londra yapan en önemli demirbaşlar. Kahve kokularına karışan yağmur sesi de sizin balayınızın temasını oluşturabilir.

Londra'da Balayı

5- Paris

Bir şehre gitmeden önce oraya ne hayallerle gidiyorsanız bunu desteleyecek bir film izleyin. Mesela Paris’e gitmeden önce Midnight in Paris filmi, sanatsever balayı çiftleri için en uygun zihinsel altyapıyı oluşturacaktır. Sokaklara, yürüdüğünüz yollara bile bakışınız değişecek. Louvre önünde uzun kuyruklar beklemenize gerek yok.

Paris'te Balayı

 

 

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...