Kıbrıs Gezi Rehberi Seyahat

Mükemmel Deniz, Kusursuz Eğlence: Kuzey Kıbrıs Gezi Rehberi

Hemen yanı başımızdaki yavru cenneti keşfetmeye hazırlan. Kıbrıs gece hayatının ününü mutlaka duymuşsundur. Bu sevimli ada, aynı zamanda denizi ve doğal güzellikleriyle de sana tüm yılın stresini atabileceğin bir tatil deneyimi sunuyor.

Bu yaz tatilinde düşük bütçeli bir seyahate çıkmak istersen Kıbrıs tatil fırsatlarını düşünmeye başlayabilirsin. Öncelikle en ucuz Kıbrıs uçak bileti için Pegasus’ta seçeneklere göz at. Kıbrıs uçak biletini ayırdıysan sıra Kıbrıs gezin için gerekli bilgileri öğrenmekte. Başlıyoruz:

2017 Kıbrıs Bilgileri: Kıbrıs Tatili Öncesinde Bilinmesi Gerekenler

Kıbrıs Tatili Öncesi Bilmen Gerekenler

  • Kıbrıs’ta 1 adet havalimanı bulunuyor o da Lefkoşa’ya 23 kilometre uzaklıkta bulunan Ercan Havalimanı. Gideceğin şehir için bir transfer aracı ayarlaman ya da toplu taşımadan yararlanman gerekecek. Girne 43 km, Gazimağusa 50 km, İskele 47 km, Güzelyurt ise 56 km uzaklıkta.
  • Yolculuğunu dış hatlar terminalinden yapacaksın ama KKTC, Türkiye tarafından bağımsızlığı tanınan bir ülke. Yani orada Türk bankaları çalışıyor ve alışverişte Türk Lirası kullanılıyor.
  • KKTC seyahatin için pasaporta ihtiyacın yok. Sadece kimlikle gidebiliyorsun. Pasaportla da giriş yapabilirsin ama bu pek tavsiye edilmez. Pasaportunda KKTC giriş çıkışı olan yolcular daha sonra Yunanistan vizesi başvurularında sorun yaşayabiliyorlar. Bu arada uçuşlarında yurt dışı çıkış harç pulu ödemen gerekmiyor.
  • KKTC’de toplu taşıma pek gelişmiş değil. Taksi ücretleri de pahalı. KKTC ulaşımı konusunda pratiklik ve konfor bekliyorsan Pegasus araç kiralama servisini kullanabilirsin. Kıbrıs’ta trafik soldan akıyor. Yani araçların direksiyonu sağda.
  • KKTC tatilinde musluk suyu içmeni önermiyoruz.
  • KKTC hava sıcaklığı, yazın yüksek rakamlara ulaşıyor. Kıyafetlerinin hepsi ferah ve hava alışverişine izin veren kumaşlardan yapılmış olursa iyi olur.

Kıbrıs Gezi Programı Fikirleri

Kbırıs Gezi Programı Fikirleri

Kıbrıs, tam bir eğlence kenti. Dünyanın birçok yerinden gezginler, Kıbrıs gece hayatını ve birbirinden renkli Kıbrıs diskolarını keşfetmek için tüm yıl boyunca buraya akın ediyor. Sıcak sezonlarında Kıbrıs otellerinde yer bulmak zor olabiliyor. Kıbrıs seyahati için gezi planını erken yaparsan daha iyi fiyatlarla bütçeni oluşturabileceğin gibi otellerde de yer bulman kolaylaşır.

Kıbrıs denizleri, AB komisyonu tarafından düzenlenen raporlara göre % 99 temiz ve mavi bayraklı. Yani Kıbrıs’ta her yerde denize girebilirsin. Kıbrıs’ın en iyi plajlarını keşfetmek istersen buraları mutlaka gör: Altınkum Sahilleri, Glapsides, Yavuz Çıkarma Plajı, Alagadi Plajı ve Yeşilırmak Plajı. Yeşilırmak Plajı’na gidersen dünyanın en büyük asmasını göreceksin, şaşırma!

Akdeniz’in en güzel sahillerine sahip Kıbrıs’ın tarihini keşfetmek istersen karşına pek çok seçenek çıkacak çünkü burası tam bir kültür şehri… Çok eski zamanlardan beri deniz rotaları için ideal bir liman olmuş Kıbrıs, büyük medeniyetler tarafından her zaman desteklenmiş ve sanat eseri yapılarla adanın mimari dokusu zenginleştirilmiş.

Kıbrıs’ta Gezilecek ve Görülecek Yerler

Kıbrıs Görülecek Yerler

Kıbrıs’ta gezilecek yerleri keşfetmen için Gazimağusa’dan başlayabilirsin. Famagusta olarak da bilinen bu bölge, Güney Kıbrıs’ın birçok tarihi yerini içinde barındırıyor.

KKTC seyahatinde kültürel bir tura çıkmak istersen görmen gereken ilk yer Salamis Antik Kenti. MÖ 11. yüzyıla tarihlenen Salamis Antik Kenti, Hz. İsa’nın havarilerinden biri olan Aziz Barnabas’ın vaazlarına tanık olmuş zamanında… Aziz Barnabas’ın hatıralarına bir göz atmak için rotanı Barnabas Kilisesi’ne çevirebilirsin. Tarih boyunca ateşli tartışmalara neden olmuş Barnabas İncili’ni yazan Aziz Barnabas, Kıbrıs’ın en ünlü tarihi simalarından…

Kıbrıs’ta tarihe tanıklık etmek için görmen gereken diğer iki yer Namık Kemal Zindanı ve Venedik Sarayı. Tarihin en başarılı deniz tacirleri Venediklilerin baskın olduğu dönemden önce Lüzinyanlar tarafından yaptırılan saray, Kıbrıs krallarının ikameti olmuş. Venedikliler tarafından hükümdarlıklarına son verilen Lüzinyanlar, kökeni Kudüs’ün eski kralı Fransız Guy de Lusignan’a dayanan soylu bir aileymiş. Yapıya neden Venedik Sarayı denildiğini ise yerliler bile bilmiyor.

Kıbrıs kültür turunda başka nereleri görebilirim diye düşünüyorsan bu yerleri Kıbrıs seyahat rehberine not al: Lala Mustafa Paşa Camii, Aziz Nicholas Katedrali, Bellapais Manastırı, Barbarlık Müzesi, Girne Kapısı, Büyük Han, Mavi Köşk ve Batık Gemi Müzesi…

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...