Hopa'da Gezilecek Yerler

Her Mevsimi Yeşillendiren Rota: Hopa’da Gezilecek Yerler

Hopa’da gezilecek yerler, her mevsim ayrı bir güzel! Artvin’in yemyeşil ilçesi Hopa, doğa tutkunlarını kendine çağırıyor. Hopa’da nereye gidilir diye merak ediyorsan çantana kamp malzemelerini doldur çünkü Hopa’da dağlara çıkılır, ormanlara gidilir, yaylalarda yatılır ve doğa keşfedilir. Sen de doğayla iç içe bir gezi planlıyorsan uygun uçak biletini erken rezervasyon ile alabilirsin!

Hopa’ya Nasıl Gidilir?

Hopa’ya Pegasus aracılığıyla Hopa uçak bileti satın alarak geçiş yapabilirsin. Ekonomik ve konforlu bir yolculuk sunan Pegasus ile Batum Havalimanı’na vardıktan sonra buradan ücretsiz servislerle Hopa’ya ulaşabilirsiniz. Unutmadan fotoğraf makinen yakınlarda olsun, bu yol çok güzel!

Daha uzun bir rota tercih etmek istersen Pegasus’un Trabzon uçuşlarından yerini ayırtabilir ve buraya da birkaç gün ayırabilirsin. Trabzon yaylaları da Hopa’da gezilecek yerler kadar çekici ve huzurlu…

Doğanın Kalbi Burada Atıyor: Hopa’da Görülecek Yerler

Hopa'da Görülecek Yerler

Kaynak

Bir sahil ilçesi olan Hopa, yeşili maviyle buluştururken gezginlere kendileriyle baş başa kalabilecekleri bir tatil fırsatı sunuyor. Kalabalık bir grup halinde kamp heyecan yaşamak isteyenler için de uygun bir rota olan Hopa, doğal alanlarıyla öne çıkan bir yer.

Hopa seyahati planlayanların dikkat etmesi gereken şey, burada dört mevsim yağış var. Bavulda yağmurluğa, şemsiyeye vb. eşyalara mutlaka yer ayrılmalı. Şimdi Hopa’da gezilecek yerlere bakalım.

Çamburnu Tabiat Koruma AlanıCamburnu Tabiat Koruma Alanı

Kaynak

Mükemmel doğasıyla Hopa’da görülmesi gereken ilk yer Çamburnu Tabiat Koruma Alanı. Karadeniz boyunca uzanan Çamburnu Tabiat Koruma Alanı, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için ideal bir yer.

Hopa Limanı: Sonsuzluk Manzaraları

Hopa Limanı
Dağların sahille buluştuğu bir yer olan Hopa Limanı, olağanüstü kareler sunan bir yer. Devasa gemilerin durak noktası olan bu büyük limanda yapılacak yürüyüşler, insanı bir filmin içindeymiş gibi hissettiriyor.

Hopa Kemalpaşa-Balık Tutkunları Buraya

Hamsi Tava

Hopa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kemalpaşa, aynı zamanda balıkçı restoranlarıyla çok ünlü. Kemalpaşa, yakın bir zamanda Hopa’nın bir beldesi olmaktan çıkıp bir ilçe konumuna geldi.

Hopa Eski Evler Gezisi

Hopa’daki evlerin birçoğu oldukça eski ve görülmeye değer. Hopa’da çıkacağın bir ev turunda harika fotoğraflar yakabilirsin.

Kopmuş Plajı

Hopa Kopmuş PlajıKaynak

Hopa seyahatine yaz mevsimine denk getirirsen ve  denize girmek istersen temiz deniziyle Kopmuş Plajı seni bekler.

Hopa Çarşı

Hopa Çarşı MerkezKaynak

Hopa’da ihtiyaç duyduğun şeyler için Çarşı’ya inebilirsin. İlçenin en hareketli bölgesi Çarşı, aynı zamanda lezzetli Karadeniz ve Gürcü yemeklerini tadabileceğin bir yer.

Hopa’da Yapılacak Şeyler Bonus Bölüm: Batum Gezisi

Hopa'dan Batum'a Nasıl Gidilir

Hopa, bir sahil ilçesi olduğu kadar aynı zamanda bir sınır ilçesi. Gürcistan’ın gece hayatıyla ünlü şehri Batum’a komşu olan Hopa, tatilinde yurt dışına çıkmak isteyenlere de fırsat veriyor çünkü Gürcistan vizesiz gidilebilecek ülkelerden biri. Hopa’da gezilecek yerler bitti ama senin tatilin bitmediyse Batum’a küçük bir kaçamak planlayabilirsin!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın