Roma

Tarih ve Lezzet Dolu Bir Keşif: İtalya

İtalya, yemek ve sanatın ülkesi… Roma İmparatorluğunun merkezi olan topraklara yayılmış İtalya, olağanüstü bir kültür-sanat birikimine sahip ve keşfetmen için seni bekliyor. Dünyanın en ünlü sanat eserleri İtalya mutfağı ile birleşince, unutulmaz bir tatil deneyimine dönüşüyor.

Renk ve Lezzetlerle Dolu İtalya Gezi Rehberi

Roma Dondurması İtalya

Harekete, heyecana, lezzetli yemeklere, sanata, alışverişe, maceraya, tarihe, yeni dostluklara ve gülen yüzlere hazırla kendini. Bu tatili İtalya’ya ayır; Roma, Bologna ve Milano’nun olmazsa olmazlarını deneyimle! İtalya’da gezilmesi gereken yerlerin başında gelen bu üç şehre yapacağın ziyaretlerin sonunda, İtalya ile bir daha buluşmak üzere sözleşeceğini garanti ediyoruz. Avrupa Birliği’nin sanat ve kültür başkenti İtalya hakkında keşfedeceğin çok şey var. Dondurma, pizza ve makarnayla geçecek bir tatil düşün. Daha fazlasını istersen İtalyan mutfağı sınırsız çeşitlilikle dolu!

Roma’da Kalıntıları Gez

Roma Kalıntılar

UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nin en iyilerini barındıran bu şehre hoş geldin. Dünyanın en görkemli antik kenti diyebileceğimiz Roma, günümüzün en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Görsel sanatlar konusuyla ilgilenen herkes, en azından bir kez bile olsa mutlaka Roma’yı görmeli. İmkanı olansa birçok kez!

Roma uçak biletini buraya bırakıyoruz. Roma gezisi düşünüyorsan İtalya uçak bileti fiyatlarına bakabilirsin. Güney Avrupa ülkelerinin en güzelinde, keşfedebileceğin birçok detay var.

Roma uçak biletini alıp gezine Roma’dan başladıysan bil ki tamamen bir açık hava müzesinin içinde dolaşıyorsun. Birbirinden ilginç eserleri görebileceğin Roma müzeleri, yüzyıllar boyunca biriken kültürle şekillenmiş. İtalya’nın başkenti Roma, tarih öncesi çağlar ve Roma İmparatorluğu zamanlarından beri bir merkez olmuş.

Roma’da bastığın her taşın ardında bir hikaye, dokunduğun her duvarın sana anlatacakları bulunuyor. Antik mimarlığın en meşhur örneklerinden olan Kolezyum’u gördükten sonra Roma Forumu kalıntılarını ziyaret et ve uzun bir yürüyüşle tarihin içinden geç. Katolik dünyasında ayrı bir yeri olan St. Peter Bazilikası’na da mutlaka uğra. Roma’da İspanyol Merdivenlerinde oturmayı da unutma. Aşk Çeşmesi de Roma turuna dahil edilmeli!

Şanslıyız ki Roma, II. Dünya Savaşı’ndan çok fazla yara almadan kurtulmuş. Bu sayede dünyanın en önemli kültürel mekanları arasında yer alan Roma’nın tarihi yerleri, çok eski yüzyıllardan günümüze kadar ulaşmış.

Yüzyıllar boyunca biriken kültür ve sanat tarihi, Roma’yı gerçek anlamda yaşayan bir şehre dönüşmüş. Antik Roma İmparatorluğunun yönetim ve politika merkezi Roma, İtalya’nın tarihini keşfetmek için kesinlikle ideal bir nokta…

Roma’nın Ağız Tadını Keşfet

Roma Yemek

Antik Roma’dan beri bu şehir bir lezzet durağı. Pizza ve makarna gibi milli İtalya yiyeceklerini Roma’da tatmak bir başka…

Roma’ya gittin mi, elbette birkaç dilim pizza yemeden dönmek olmaz. Ancak Ai Marmi’de yenecek ipince bir pizzanın yanında, bir de La Renella Bakery’den çıkan beyaz pizzanın tadına bakmanı öneriyoruz. Tam bir Romalı gibi hissetmek için ise geride sadece bir adımın kaldı, o da Carbonara’nın lezzetine varmak. Bu klasik İtalyan yemeği için adresin ise Trattoria da Danilo.

Bologna’nın Tarihi Sırlarını Bul

Bologna

Batı’nın en eski üniversitesinin Bologna’da olduğunu biliyor muydun? Evet, 1088 yılında kurulan Bologna Üniversitesi, kemer altı yapılarıyla birlikte Bologna’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. İtalya’nın en yüksek kulesi ve Venedik’i aratmayan manzaralar sunan gizli kanalları ise Bologna’nın diğer sürprizleri arasında. “Bologna’ya nasıl gidilir?” diye merak ettiysen söyleyelim: Bir ekonomik Bologna uçak bileti, birçok yeni keşif demek!

İtalya, Avrupa’da ne kadar önemli bir yere sahipse Bologna da aynı şekilde İtalya için önemli. İtalya’nın ekonomisi üzerinde Bologna’nın büyük etkisi var. İtalya’da kişi başına düşen yıllık milli gelir 38.500 dolar ve ülkenin en zengin bölgelerinden biri Bologna. Şehir son yıllarda, İtalya’da en büyük kültür festivallerinin yapıldığı bir yer konumuna da dönüşmeye başladı. Piazza Maggiore’de düzenlenen film festivalinde, binlerce insan yerlerde oturarak sinemanın keyfini çıkarıyor.

Bologna’ya “Kızıl Şehir” denildiğini biliyor muydun? Bologna, İtalya’nın kısa boylu kızıl evlerin yer aldığı manzarası eşliğinde gezilebilecek özel bir yer. İtalya nüfusunun seçkin ailelerine ev sahipliği yapan Bologna, kızıl yüzüyle seni bekliyor! Sosyal medya için tatil fotoğrafları çekeceksen Bologna’nın kızıl tonları, tüm takipçilerini hayran bırakacak.

Küçük bir not daha: San Marino’yu merak edenler, Bologna üzerinden bu ülkeye giriş yapabilir. Bologna’dan Floransa’ya geçmek de çok pratik. Neptün Çeşmesi’ni merak ediyorsan günübirlik Floransa turlarına bir göz at.

Damağındaki Bologna ile Tanış

Tortellini

İtalyan yemekleri, İtalya gezinizin ana odağını oluşturur; tortellini de, Bologna gezisinin… Tagliatelle alla Bolognese ise bünyesinde birleştirdiği lezzetlerle tam bir efsane haline gelmiş durumda.

Milano’da İtalyan Kültürünü Takip EtMilano

İtalya’nın kuzeyinde seni bambaşka bir çehre bekliyor. Modanın merkezi Milano, ülkenin dış bağlantıları için bir merkez sayılıyor. Dünyanın moda devlerinin birçoğunun merkezi burada ve moda, Kuzey İtalya’dan tüm dünyaya yayılıyor!

Milano’da alışveriş yapmak hakkında daha önce yazmıştık. Merak ediyorsan bakarsın, biz kültürel noktalarla devam ediyoruz. Duomo di Milano’nun tepesinden şehre kuşbakışı bir bak ve hemen şehrin sokaklarında kaybol. Leonardo da Vinci’nin Son Akşam Yemeği tablosuna bak, neo-klasik yapısıyla öne çıkan Teatro alla Scala’da bir temsil izle, Michelangelo’nun yarım kalan heykelini gör… Bir Milano uçak bileti ile İtalya’nın kültürel tarihine dair birçok iz bulacaksın.

Milano’da gezilecek yerleri, ünlü İtalyan blogger Roberto De Rosa da yazmıştı. Bir oku deriz!

Milano Lezzetleriyle Tanış

Mantarlı Risotto İtalya Geleneksel

Risotto alla Milanese, “İtalya’da ne yenir?” sorusuna verilecek cevapların en başında yer almalı. Milano’ya özel olan bu kremalı yemek dünyaca ünlü. En pahalı baharatlardan biri olan safranla yapılan yemek için mutlaka bir öğün ayır. Daha hafif bir şeyler yemek istersen de Minestrone alla Milanese’nin sebzelerle süslediği tabağa mutlaka bir şans ver deriz.

İtalya Gezi Notları İçin Son Detaylar

İtalya Gezi Notları

  • Hayata bakış açını değiştirecek İtalya turları için Pegasus Hava Yolları uçak bileti tarifelerine göz gezdirebilirsin. En uygun fiyatlara ulaşmak için Pegasus kampanyalarını takip etmeni tavsiye ederiz.
  • İtalyan şehirleri, farklı karakterlere sahip… İtalya gezinde asla tek bir şehirle kendini sınırlama! İtalya tren sistemini öğrenirsen buraya uçtuktan sonra istediğin her yere uygun fiyatlarla gidebilirsin. Kendine kapsamlı bir tren bileti satın alırsan, çok daha ucuza İtalya’yı gezebilirsin. Uçtuğun şehirdeki tren garından bilgi alabileceğin gibi sanal olarak da araştırma yapabilirsin. Şurayı bir incele: https://rail.cc/tr/tren-biletleri/italya/it
  • Büyük İtalyan rüyasını yaşamak, her zaman senin elinde. İtalya vize işlemleri için Pegasus’tan yardım alabileceğini unutma. Vize nasıl alınır diye merak ediyorsan önceden yazmıştık.
  • Klasik İtalya turları çoğunlukla Venedik, Roma ve Floransa etrafında şekillenir. Bunlara bağlı kalma!
  • İtalya’da gemi turları da çok popüler. Akdeniz’i gerçekten keşfetmek istersen, İtalya uçuşundan sonra gemi ile büyük İtalya turuna çıkabilirsin.
  • İtalya hakkında söylenebilecek şeylerden biri de burada insanların çok sıcakkanlı olduğu. Samimiyet, birbirinden ilginç bilgiler öğrenmek için iyidir. Yine de bir turist olarak her zaman gözün açık olsun.
  • İtalya’nın başkenti Roma’da tatiline başlayacaksan turist tuzakları hakkında mutlaka bilgilen.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...