• Ana Sayfa
  • Kamp
  • Avrupa’nın En Güzel Kamp Alanları | Avrupa’da Kamp Yapılacak Yerler
Avrupa'nın En Güzel Kamp Alanları

Avrupa’nın En Güzel Kamp Alanları | Avrupa’da Kamp Yapılacak Yerler

Kamp yapmak, pandemi koşullarından ve sosyal izolasyon kurallarından ötürü son dönemlerde bir seyahat trendi halini aldı. Artık çoğu gezgin, şehir hayatından uzaklaşıp kalabalıklardan kaçabileceği ve kendisiyle ya da sevdikleriyle baş başa kalabileceği doğal güzergahları tercih ediyor. 

Avrupa kıtası; nefes kesen doğal ortamları, el değmemiş kamp alanları ve özgürlük dolu atmosferi ile gezginleri kendisine hayran bırakıyor. Dünyanın bu eski kıtası, tarihi ve kültürel değerleri ile olduğu kadar doğası ile de ilgi görüyor.

O nedenle bu yazımızda Avrupa’nın en güzel kamp alanlarına bir göz atacağız ve seni göz alan manzaralara doğru götüreceğiz. Haydi, sırt çantanı ve kamp malzemelerini hazırlayıp ucuz uçak biletlerine bakmaya başla. 

Ayrıca ülkelerin güncel vize şartlarını ve yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını da web sitemizden incelemeyi unutma. 

Avrupa Kamp Alanları: Doğanın Kalbinde 

Avrupa Kamp Alanları

Avrupa’nın doğası övmekle, kamp alanları da saymakla bitmez. Bu nedenle biz senin için gezginlerin sıklıkla uğradığı kamp alanlarından bazılarını listeledik. Eğer doğanın kalbinde olmaktan ve mavi gökyüzünü izleyerek dinginleşmekten hoşlanıyorsan bu rotalar tam sana göre.

Ancak listemize geçmeden önce belirtmekte yarar var: Yanında götüreceğin kamp malzemeleri, uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin.

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre Avrupa’daki kamp merkezlerine geçip özgürlük dolu bir maceraya atılabiliriz.

Königssee, Almanya: Yeşilin Her Tonu Burada 

Avrupa Kamp Alanları Konigssee

Königssee, Almanya’nın en güneydoğu ucunda yer alan ve Bavyera eyaletinin sınırları içerisinde bulunan doğa harikası bir göl. Avusturya sınırında olan ve Salzburg’a da hayli yakın konumda bulunan bu göl, Berchtesgaden Milli Parkı içinde yer alır.

Almanya’nın 3. en derin gölü olan Königssee, buzul çağında oluşan buzullardan meydana gelmiş. Yaklaşık 7.7 km uzunluğunda ve enfes manzaralı dağlar ile çevrili. Doğa tutkunları için bir cennet niteliğinde olan bölgede birçok kamp alanı da mevcut.

Ayrıca burası trekking rotaları ve yürüyüş parkurları ile de ünlü. Bölgedeki kanyonlar, tepeler ve şelaleler görülmeye değerdir. O yüzden buraya geldiğinde su sporlarından dağ tırmanışa kadar birçok farklı aktivitede bulunabilirsin. 

Bunun yanı sıra bölge Salzburg’a hayli yakın olduğu için dilersen tarihi kent Salzburg’a da geçip bir şehir turu yapabilirsin. Buraya kadar gelmişken dünyanın en büyük bestecilerinden biri olan Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğduğu evi görmeni tavsiye ederiz, bizden söylemesi. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Münih’e uçup bölgeye aktarma yapmaktan geçiyor. 

Münih Uçak Bileti Ara 

Hallstatt, Avusturya: Masalsı Bir Atmosfer 

Avrupa Kamp Alanları Hallstatt

Hallstatt, Avusturya’nın Salzkammergut bölgesinde yer alan masalsı bir durak. Hallstatt Gölü kıyısında yer alan doğa harikası yer, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de bulunuyor. Avrupa’nın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Hallstatt, Kelt uygarlığının yerleşik hayata geçtiği ilk lokasyonlardan. 

Benzersiz bir doğaya sahip olan bölge, J. R. R. Tolkien romanlarından fırlamış bir görünüme sahip. Geçmişi 7 bin yıl önceye kadar uzanan bölgedeki nüfus da oldukça az. Yaklaşık 1.000 kişinin düzenli olarak yaşadığı yer, Alplere sırtını yaslayan manzaraları ile nefes kesiyor. 

Bölgede bulunan kamp alanları da kamp yapmak için son derece uygun. Buraya geldiğinde göl kenarında yapacağın yürüyüşler ve dağ manzaraları sayesinde kendini başka bir dünyada hissedeceksin.

Kendi haline küçücük bir yerleşim yeri olan Hallstatt, sakinlik ve huzur arayan gezginlere göre. Burada zamanın daha yavaş aktığını da söyleyebiliriz. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Viyana’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Viyana Uçak Bileti Ara 

Gorges du Verdon, Fransa: Avrupa’nın En Büyük Kanyonu

Avrupa Kamp Alanları Gorges du Verdon

Gorges du Verdon ya da Büyük Verdon Kanyonu, Güney Fransa‘da yer alan bir büyüleyici bir vadi. “Alpes-de-Haute-Provence” adı verilen bölgede bulunan Büyük Verdon Kanyonu, aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük kanyonu olma özelliğine sahip.

Castellane şehri yakınlarında başlayan Büyük Verdon Kanyonu, Moustiers-Sainte-Marie yakınlarındaki baraj gölü Lac de Sainte-Croix’de sona eriyor. Yaklaşık 21 km uzunluğunda ve 700 metre derinliğindeki bu kanyonun içinde ise göz alan turkuaz rengindeki suyu ile ünlü Verdon Nehri akıyor.

Doğa tutkunu gezginler açısından hayli ilham verici bir yer alan Büyük Verdon Kanyonu, tırmanış sporu için de oldukça popüler. Bölgeye gelen dağcılar burada hem kamp yapıyor hem de dağlara tırmanıyor. Bunun yanı sıra bölgede uzun doğa yürüyüşleri ve kano sporu yapmak da mümkün. 

Eğer benzersiz bir doğa deneyimi yaşamak ve kamp yapmanın tadına doyasıya varmak istiyorsan Büyük Verdon Kanyonu’na gelmelisin. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Marsilya’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Marsilya Uçak Bileti Ara

Tossa de Mar, İspanya: İlham Verici Bir Güzellik 

Avrupa Kamp Alanları Tossa del Mar

Tossa de Mar, İspanya’nın Katalonya bölgesinin içinde yer alan ve Barselona‘nın yaklaşık 100 km kuzeyinde bulunan bir yer. Costa Brava sahili ile ünlü olan bölge, özellikle göz alan deniz manzaraları ve doğası ile ilham verici bir belde. 

Bu nefes kesen doğasının yanı sıra kültürel ve tarihi değerlere de ev sahipliği yapan Tossa de Mar, geçmişi 12. yüzyıla kadar uzanan meşhur Vila Vella kalesinin de bulunduğu yer olarak dikkat çekiyor.

İspanya’nın önde gelen turizm beldelerinden biri olan Tossa de Mar, denize yakın olmayı seven kampçılar için çok uygun. Platja Gran, Platja de la Mar Menuda ve Platja d’es Codolar olmak üzere birbirinden güzel 3 adet sahile ev sahipliği yapan bölgede gözden uzak koylar da bulunuyor.

Uzun yürüyüş parkurlarına ve dağ bisikleti yollarına da ev sahipliği yapan bölgenin merkezinde de Orta Çağ atmosferi hissediliyor. Dolayısıyla buraya geldiğinde hem tarihi bir hava soluyabilir hem de görkemli doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsin. 

Ayrıca bölge Barselona’ya da çok yakın olduğu için özel bir Barselona turu da yapabilirsin. O yüzden fazla düşünme ve Barselona uçuşlarına bak! 

Barselona Uçak Bileti Ara

Abruzzo-Molise-Lazio Milli Parkı, İtalya: Çizme’nin Akciğerlerine Doğru

Avrupa Kamp Alanları Abruzzo

İtalya’nın en eski milli parklarından biri olan Abruzzo-Molise-Lazio, doğanın kalbinde vakit geçirmek isteyenler için eşsiz bir yer. Parkın genel merkezi Roma’ya yaklaşık 160 km uzaklıkta yer alan L’Aquila eyaletindeki Pescasseroli’de bulunuyor. Gerçekten bir keşif arıyorsan buraya gitmeyi düşünebilirsin. Vahşi hayvanların bulunduğu alanlar, yürüyüş parkurları ve eşsiz manzaralar eşliğinde gününü geçirebilirsin.  

Dilersen milli parkın içinde kamp yapabilirsin. Çadır kurmak için bölgenin eşsiz sahil kısmını da değerlendirebilirsin. Manzaralarına hayran kalacağın bu bölgede farklı seçenekler sunan birçok kamp yeri bulunuyor. Çoğunda internet, duş ve yemek gibi hizmetler de mevcut. İtalya’nın tertemiz dağ havasını ve masmavi denizini kucaklayacağın bu bölge, unutulmaz tatil anılarında başköşeye oturacak. Tabii buraya kadar gelmişken bölgenin küçük Orta Çağ köylerini gezip tarifi gizli lezzetli makarnalarından yememek olmaz.

Roma Uçak Bileti Ara

Arsen, Hollanda: Kalbini Doğaya Açma Zamanı

Avrupa Kamp Alanları Arsen

Kaynak

Hollanda’nın Limburg eyaletindeki bir köy olan Arsen, Amsterdam’a yaklaşık 170 km uzaklıkta bulunuyor. Termal banyo ve farklı parklarla bezenmiş köy, kamp yapmak isteyenler için de alternatifler sunuyor. Guardian’ın hazırladığı Avrupa’nın en iyi 20 kamp alanı listesinde yer alan D’Olde Kamp da Arsen’de bulunuyor. Kamp alanında keçiler, eşekler, tavuklar ve tavşanlarla vakit geçirmek istersen burayı tercih edebilirsin. Ücretsiz internete sahip bu doğal güzergâhta dilersen çiftçilik sertifikası bile alabilirsin. 

Dilersen kendi yaptıkları lezzetli ekmeklerden yiyebilir, açık hava pizza fırınında pizza yapabilir, geceleri ısınmak için ateş çukurlarında ateş yakarak keyifli vakit geçirebilirsin. Ayrıca Hollanda’nın bu güzel bölgesine gelirsen Dwingelderveld Milli Park’ını da ziyaret edebilirsin.

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Bern, İsviçre: Huzura Kavuşma Noktası

Avrupa Kamp Alanları Bern

Zürih’e 120 km uzaklıkta bulunan Bern, İsviçre’nin başkenti ve en yaşanabilir şehirlerinden biri. Ayrıca Albert Einstein da hayatının bir dönemini Bern’de geçirmiş. İsviçre genel olarak dağlar, yemyeşil ovalar, nehirler ve doğanın eşsiz güzellikleriyle dolu. Bern de elbette bu güzelliklerden nasibini fazlasıyla almış bir yer. İsviçre’nin en büyük kanyonu olan Creux du Van da Bern’e yakın bir konumda bulunuyor. 

Jura tepelerine uzanan manzaralarda vakit geçirip sarmaşıklar arasında yürüyüş yapabileceğin ya da bisikletle keşiflere çıkabileceğin Sutz-Lattrigen’de farklı kamp alanlarını ziyaret edebilirsin. Dilersen nehirlerde balık tutup bu eşsiz güzelliğin tadını çıkarabilirsin.

Zürih Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Glamping Nedir: Türkiye’deki En İyi Glamping Durakları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın