Hurghada Dalış Rehberi

Bütün sene boyunca dalış, bütün sene keşfetme keyfi! Kızıldeniz’in bize sunmuş olduğu bir hazine olan Hurghada’ya yola çıkmak için en uygun zaman, her zaman! Kış aylarında bile 20 derecenin altına düşmeyen su sıcaklığı, enteresan kalıntıları, zengin su altı yaşamı ve berrak sularıyla dalış için ideal bir nokta. Her seviyeden dalgıca uygun olması ise bir diğer güzelliği. Pegasus ile yıl boyu süren direk uçuşlar sayesinde ise Hurghada sularına açılmak çok kolay.

Abu Nuhas Kalıntıları

hurghada 2
Hurghada’nın yakınındaki kalıntılara ulaşacağınız ana yer Abu Nuhas kalıntısı olacak. Burası tek bir geminin değil, birbirine yakın noktalarda başka gemilerin de kalıntılarının olduğu oldukça değişik bir nokta. Zaman içerisinde mercanlarla süslenen kalıntılar arasında Thistlegorm’u mutlaka görmeniz gerek. İkinci Dünya Savaşı’na ait bir kargo gemisi olan Thistlegorm, ortadan ikiye bölünmüş haliyle Kızıldeniz’in 30 metre derinliğinde yatarken, içerisindeki araba ve motorları da görme şansına sahipsiniz.

Rosalie Moller Kalıntısı

hurghada 3
İleri seviye dalgıçların kaçırmaması gereken bir nokta! 25 ile 40 metre arasında dalış imkanı taşıyan ve 20 metre görüş mesafesi ile bu büyük kargo gemisini suyun altında mutlaka görmelisiniz. 108 m uzunluğundaki gemi, tıpkı Thistlegorm gibi 2. Dünya Savaşı’nda darbe alarak batırılmış. Su altı fotoğrafçılığı için de şahane kareler sunan kalıntının gövdeleri arasında birçok balık türüne rastlayacaksınız. Eğer su altının dünyasını keşfetmek ve unutulmaz bir dalış deneyimi yaşamak istiyorsanız, öncelikle size uygun tarihlerde uçak bileti bulup Hurghada’nın sularına doğru yolculuğa çıkabilirsiniz.

Giftun Adaları

hurghada 4
Kumluk sahili, pırıl pırıl suları, şnorkel ve tüplü dalışa uygun deniziyle, Giftun adaları Hurghada uçak bileti almak için yeterli bir sebep. Hurghada’ya geldikten sonra 1 saatlik keyifli bir tekne yolculuğu ve ardından adalardasınız. Hele ki sahile yakın kısımlarda bulunan mercan resifleri, şnorkelle dalmak için mükemmel bir manzara sunuyor.

El Mina ve Mohammmed Hasabella Kalıntıları

hurghada 5

Az deneyimli dalgıçların uğrak yeri olan El Mina, bir İsrail bombardımanı sonucu Kızıldeniz’in sularında yerini almış bir gemi. Aldığı darbeler her ne kadar batmasını hızlandırmış olsa da, dalgıçlar için kalıntının iç taraflarını keşfetme olanağı da tanımış. El Mina’da sadece 2 dakikalık yüzme mesafesinde olan Mohammed Hasabella ise sevimli bir balıkçı teknesi ve oldukça fotojenik olduğunu söyleyebiliriz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...