Kıbrıs Güzel Havaları, Biz de Kıbrıs’ı Yaşarız

Burada ilkbahar, Kıbrıs’ta yaz. Burada yaz, Kıbrıs’ta yine yaz. Hatta biz sonbaharı yaşarken, Kıbrıs hala yazın keyfini sürmeye devam ediyor. Peki biz ne yapıyoruz? Bir adet ekonomik Kıbrıs uçak biletini kapıp hemen yollara düşüyor ve bu güzel havaların keyfini çıkarıyoruz. Ne de olsa Kıbrıs’ta neredeyse senenin yarısı yaz! Kıbrıs Ercan Havalimanı’na indikten sonra ise Kıbrıs’ta yapılması gerekenler listemize göz atıyor ve hemen yollara düşüyoruz.

Girne Kalesi’nde Keşif

kıbrıs 1

Ucuz uçak biletini alıp Kıbrıs’ı gezmeye başlarken ilk durak Girne, sonra da Girne Kalesi’dir. Çünkü Girne Kalesi’nin içinde bulunan müze, Kıbrıs’ın geçmişi hakkında birçok ipucu verecek, Kıbrıs geziniz boyunca gördüğünüz yerlere başka bir gözle bakmanızı sağlayacak. İçerisindeki sarnıçlar ve zindanlarda ilginç fotoğraf kareleri yakalayacak, St. George Kilisesi ile büyülenecek, Batık Gemi Müzesi ile tarihin farklı dönemlerine gideceksiniz. Arap akınlarından korunmak amacıyla yapılan kalenin mazisi 7. Yüzyıla dayanıyor.

Venedik Sarayı’nı Ziyaret

Uzun yıllar boyunca Kıbrıs krallarını ağırlamış bir sarayı ziyaret etmek istemez misiniz? Her ne kadar geçmişte yaşanan bir depremin etkisiyle yıkılmış olsa da hala kalıntılarını ziyaret etmek ve 1300’lü yılların ihtişamını gözlemlemek mümkün.

Lefkoşa Turu

lefkoşa

Kıbrıs’ın başkenti, ortadan ikiye bölünen şehir… Lefkoşa’dan bahsediyoruz. Bir tarafında Rumlar, bir tarafında da Türklerin yaşadığı bu bölünmüş şehir, Kıbrıs’ın tarihi hakkında birçok ipucu sunacak size. Eski Lefkoşa’nın dar sokakları arasında, göz alıcı bir mimarinin günümüze uzanan izlerini taşıyan evlerini seyre dalmak, farklı zamanların ruhunu hissettirecek size.

Büyük Han’dan Alışveriş

kıbrıs 2

Lefkoşa’da bulunan Büyük Han, sadece başkentin değil, Kıbrıs’ı en büyük hanlarından biri. Bir zamanlar hapishane ve barınak olarak kullanılmış olsa da, şimdilerde keyif saçan bir sanat merkezi haline gelmiş durumda. Avlusunda yer alan mescidi ve çeşmesi eski günlerin izini taşırken, içerisindeki galerileri ve hediyelik eşya dükkanlarıyla farklı bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Selimiye Camii’nde İbadet

selimiye kıbrıs

Selimiye Camii, nam-ı diğer St. Sophia Katedrali. Paris Notre Dame Kilisesi’ni örnek alarak tasarlanmış olan bu eski katedral, yeni camii, gotik mimarinin zarif bir formunu sunuyor bizlere. II. Selim tarafından, adanın fethinden sonra camiye dönüştürülen bu etkileyici katedral, yüz yıllar boyunca farklı dinleri ve farklı dilleri ağırlamış.

Afrodit’in Doğduğu Kumsala Gidin

kıbrıs 3

Altın Kumsal, yani aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer. Bir Kıbrıs uçak bileti alıp, yollara düşmenin en güzel mazereti. Kıbrıs’ın en güzel plajı olarak sayılan bu kumsal, adanın en ucunda, Karpaz’da yer alıyor. Bakir bir doğanın ortasında altın gibi parıldayan bu sahilin denizine girmeden dönmeyin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...