Temmuzda Nereye Gidilir

Temmuzda Gezilecek Yerler | Temmuz Ayı İçin Tatil Fikirleri

Temmuzda gezilecek yerler denilince akla tabii ki önce sahil kesimi gelir. Güneş tüm sıcaklığı ile kuzey yarım küreyi ısıtırken yıllık izinler alınmaya başlanır. Yaz ayları özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerini canlandırır. 

Türkiye’nin en güzel noktalarında tatil yapmak isteyenler için harika öneriler hazırladık. Öncelikle deniz, kum, güneş diyoruz; sonrasında ise yurt dışı önerileri ile devam ediyoruz. Macera sevenlere yönelik alternatif güzergahlar ve kamp yapmak isteyenlere yönelik rotalar ile de infografiğimizin sonuna geliyoruz. 

Haydi başlayalım o halde. Gülümseyen bir güneş, cıvıl cıvıl sahiller ve karşında, temmuzda uçak bileti bulduktan sonra tatile gidilebilecek yerler: 

Temmuz Ayında Nereye Gidilir: Temmuzda Tek Başına Gidilecek Yerler

Temmuzda tek başına gidilecek yerler

Temmuz ayında deniz, kum ve güneşin tadı doyasıya çıkarılır. İşte, temmuz ayında denize girilebilecek yerler: 

Assos: Tarihi Bir Yolculuk

Edremit Körfezi’nin kıyısında bulunan Assos, Kuzey Ege’nin en keyifli ve en cezbedici köşelerinden. Tarihi antik dönemlere kadar uzanan bölge; tertemiz havası, yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile ülkemizin en özel noktalarından.

Aynı zamanda antik dönemden kalan eserleri ve kültürel değerleri ile dikkat çeken Assos, dünyaca ünlü düşünür Aristoteles’in felsefe okulu kurduğu yer olarak da biliniyor. Bölgedeki antik kentin, tiyatronun, lahitlerin ve Athena Tapınağı’nın da görülmesi gerekiyor.  

Assos’a ulaşmanın en kolay yolu ise Balıkesir-Edremit’e uçmaktan geçiyor. 

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara 

Çeşme: Ege Esintisi

Çeşme, İzmir‘in en güzel köşelerinden. Tarih ve doğanın iç içe geçerek ilham verdiği bölgede birbirinden nefis koylar yer alıyor. Doğal güzellikleri ile gezginleri mest eden Çeşme, Alaçatı beldesi ile de dikkat çekiyor. 

Su sporları ile meşhur Alaçatı’nın mavi bayraklı plajları da göz alıcı. Bu nedenle kum, deniz, güneş üçlemesi istersen Çeşme seni bekliyor! Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e uçmaktan geçiyor. 

İzmir Uçak Bileti Ara 

Olimpos: Mavi ile Yeşil Bir Arada 

Olimpos, Türkiye’nin yeryüzü cennetlerinden biri. Antalya‘nın Kumluca ilçesine bağlı olan bölge, Olimpos Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla burası doğası ile olduğu kadar tarihi ve kültürel değerleri ile de dikkat çekiyor.

Aynı zamanda Likya Yolu üzerinde bulunan Olimpos, Akdeniz’de kamp yapılacak yerler arasında bulunuyor. Benzersiz bir doğaya ve masmavi bir denize sahip olan bölge, tek başına tatil yapmak ve kafa dinlemek için çok uygun. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmaktan geçiyor. 

Antalya Uçak Bileti Ara

Temmuzda Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Temmuzda Gidilecek Ülkeler

Temmuz'da Avrupada nereye gidilir

Temmuz ayında yaz tüm coşkusunu hissettirirken ve havalar harikayken bir yurt dışı turu mu yapmak istiyorsun? Eğer “Temmuz ayında yurt dışına çıkmak istiyorum.” diyorsan merak etme. Senin için Avrupa’da gezilecek yerleri inceledik. İşte, temmuzda gidilecek ülkeler:

Ülkelerin güncel vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. 

Marsilya, Fransa: Kozmopolit Akdeniz Limanı

Marsilya, Güney Fransa‘nın incisi konumunda. Tarihi oldukça eskiye dayanan bölge, Akdeniz’in en büyük limanına sahip. Tarih boyunca birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış Marsilya, kozmopolit dokusu ile dikkat çeken bir bölge. 

Tarihin ve doğanın nefis bir uyumuna sahip olan şehir, dünyanın en önde gelen gastronomi merkezlerinden biri. Avrupa’nın gastro-turizm durakları arasında bulunan Marsilya, yaz dönemlerinde çok çekici. 

Marsilya Uçak Bileti Ara 

Berlin, Almanya: Bohem Bir Macera

Berlin; multikültürel yapısı ve keşfedilmeyi bekleyen grafiti dolu sokaklarıyla Avrupa’nın en bohem yerlerinden. Modern ve tarihi yapıların iç içe geçtiği bir şehir planlamasına sahip olan şehir, farklı müzik sahnelerine ve dünya çapındaki sanat galerilerine de ev sahipliği yapıyor. 

Z kuşağının yaşamak istediği şehirlerden biri olan Berlin, alt kültürlere ilgi duyan gezginler için de biçilmiş kaftan. Yemyeşil bir şehir içinde özgürlük dolu bir macera yaşamak istersen Berlin seni bekliyor! 

Berlin Uçak Bileti Ara 

Belgrad, Sırbistan: Vizesiz Bir Seyahat Düşünürsen 

Temmuzda bir Avrupa rotası düşünüyorsan ve vizesiz olsun istiyorsan seni Belgrad’a yolcu edelim. Son yıllarda seyahat listelerinin üst sıralarında olan ve Sırbistan’ın en çok ziyaret edilen şehri konumunda bulunan Belgrad; tarihi, mimarisi ve gurme lezzetleri ile dikkat çekiyor. 

Ayrıca uygun fiyatlı tatil arayışındaki gezginler açısından da oldukça çekici olan şehir, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği bir platoda yer alıyor. Yani Doğu Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Belgrad seni çağırıyor! 

Belgrad Uçak Bileti Ara

Temmuz Ayı İçin Alternatif Rotalar: Sıra Dışı Bir Seçim Yapmak İsteyenlere 

Temmuz ayı alternatif rotalar

Temmuz ayında farklı maceralar peşinden koşmak, farklı hikayelerin parçası olmak istiyorsan merak etme; senin için de alternatif önerilerimiz var. 

Tiflis, Gürcistan: Multikültürel Bir Rota

Kura Nehri’nin kıyısında yer alan Tiflis; yanı başımızda bulunan cennetlerden. Gürcistan’ın başkenti konumundaki şehir; kırmızı çatılı evleri, tarihi sokakları, tertemiz doğasıyla ilham verici bir yer.

Aynı zamanda ülkenin kültürel ve endüstriyel merkezi durumundaki şehir, gurme lezzetleri ile de hayli ilgi çekici. Farklı bir macera arıyorsan, estetik ve tarihi atmosferleri de merak ediyorsan daha fazla bekleme! 

Tiflis Uçak Bileti Ara

Almatı, Kazakistan: Tarihi İpek Yolu’na Doğru 

Kazakistan’ın başkenti Almatı, tarihi İpek Yolu üzerine kurulmuş bir şehir. Geçmişi oldukça eskiye dayanan bu yerleşim yeri, konumu itibarıyla bir dönem en önemli geçiş güzergahlarından biriymiş. 

Asya kültürü ile Rus kültürünü birbirine bağlayan bölge, yemyeşil parkları ve dillere destan doğası ile de farklı bir yer. Maceraperest gezginler açısından eşsiz bir coğrafyada bulunan Almatı, farklı bir kültür keşfetmek isteyenlere göre. 

Almatı Uçak Bileti Ara

Temmuz Ayı İçin Deneyim Odaklı Rotalar: Farklı Bir Tatil Arayanlara Özel

  Temmuz ayı deneyim odaklı rotalar

Temmuz ayında klasik tatil anlayışının dışına çıkıp farklı deneyimler yaşamak istiyorsan bu rotalar tam sana göre! 

Şarm El-Şeyh, Mısır: Kızıl Deniz’in İncisi

Şarm El-Şeyh, Mısır’ın Sina Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor. Kızıl Deniz’in incisi olarak anılan bölge, hayli egzotik bir durak. Çölün ortasında yer alan bölge, benzersiz doğası ve deniz manzaraları ile farklı bir deneyim yaşatıyor. 

Çok eski bir liman kenti olan Şarm El Şeyh, aynı zamanda “Barış Şehri” olarak da biliniyor. Mısır’ın en önemli duraklarından biri olan bölge, macerasever gezginlere göre.

Şarm El-Şeyh Uçak Bileti Ara

Paris, Fransa: Disneyland’de Çocuklar Gibi Şen

Fransa’nın başkenti Paris’i nasıl bilirsin? A) Romantik seyahatlere ev sahipliği yapan büyüleyici bir şehir. B) Bir sürü müze ile kültür turizmi yapabileceğin bir durak. C) Avrupa’nın en lezzetli mutfaklarından birine sahip olan bir güzergah… Paris için tüm seçenekler elbette doğru. Ancak bu seçeneklerin haricinde çocukları çılgına çeviren bir noktası var. Orası da Euro Disney olarak da bilinen Disneyland!

Disneyland, Walt Disney karakterlerinin etrafı çevrelediği, sabahtan akşama eğlencenin bitmediği, dünyanın en büyük tematik eğlence parklarından biri. İçindeki çocuğa engel olamıyorsan ömründe bir kez mutlaka burayı deneyimlemelisin. Aile olarak da muhteşem bir anı olacak bu seyahat için çocukların hayallerini gerçeğe çevirme noktası diyebiliriz.

Dilersen Disneyland Paris web sayfasını ziyaret ederek eğlence parkıyla ilgili daha fazla bilgi alabilirsin.

Paris Uçak Bileti Ara

Krakow, Polonya: Etkileyici Tarih ve Doğa Keşfi

Krakow, Polonya’nın en sevilen ve en çok ziyaret edilen noktalarından. Kaybetmediği tarihi dokusu ve sahip olduğu harika doğasıyla Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olma unvanını sonuna kadar hak ettiğini düşünüyoruz.

Kaleleri, meydanları, dini mekanlarıyla kültürel olarak büyüleyici noktalara sahip. Tarihe ilgin varsa mutlaka ziyaret etmen gereken bir durak olduğunu söyleyebiliriz. Buraya kadar gelmişken Auschwitz-Birkenau Toplama Kampı’na ve Tuz Madenlerine uğramamak olmaz. Hafızana kazınacak bir seyahat olacağına eminiz.

Bu bölgeye ulaşmak için Prag’a uçup buradan aktarma yapabilirsin.

Prag Uçak Bileti Ara

Temmuzda Kampa Nereye Gidilir: Temmuzda Kamp Yapılacak Yerler

Temmuzda kamp yapılacak yerler

Temmuz ayında tatil demek, aynı zamanda kamp yapmak demek. O yüzden temmuz ayındaki tatil önerileri arasında kamp yapılacak yerler de bulunuyor. Hem pandemi döneminde herkesten izole şekilde kamp yapmak birçok gezgin açısından çok çekici.

Bu nedenle doğa ile baş başa kalabileceğin ve kamp yapabileceğin yerleri seçtik. Ayrıca hatırlatmakta yarar var; kampa giderken bazı malzemelerini yanında götürebilirsin. Bu sebeple bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitlere göz atabilirsin.

Kabak Koyu, Muğla: Bir Yeryüzü Cenneti 

Kabak Koyu, Türkiye’nin az bilinen cennetlerinden. Fethiye’de bulunan koy, kızılçam ormanları ile kaplı bir doğa harikası. Doğaseverlerin sıklıkla uğradığı ve kamp yaptığı Kabak Koyu, sarp yamaçlarla çevrili bir vadide yer alıyor. O yüzden bölgeye ulaşmak kolay değil. Bu da bölgenin korunmasına yardımcı oluyor. Ayrıca bölgenin iç taraflarında da şelaleler ve akarsular bulunuyor. 

Kabak Koyuna ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve oradan aktarma yapmaktan geçiyor.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Cunda Adası, Balıkesir: Kuzey Ege’nin Güzeli 

Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası, Ayvalık Adalarının en büyüğü. Çarşaf gibi tertemiz denizi ve eski taş evleri ile dikkat çeken bölge, Yunanistan’a ait Lesbos Adası’nın doğu tarafında bulunuyor. 

Nostaljik sokakları ile ilham veren ada, Ege’ye özgü yöresel tatları denemek için de biçilmiş kaftan. O yüzden buraya gelerek hem kamp yapabilirsin hem de denizin, doğanın ve yemeklerin tadını çıkarabilirsin. 

Cunda Adası’na ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Edremit’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Elevit Yaylası, Rize: Yeşilin Binbir Tonu

Elevit Yaylası, son yıllarda adı duyulmaya başlayan yaylalardan. Türkiye’nin en güzel yaylalarından biri olan Elevit, Rize’nin ünlü Çamlıhemşin ilçesinde bulunuyor. Yaklaşık 1900 metrelik rakımda yer alan yayla, geleneksel tipteki evleri ile de ilgi çekiyor. 

Karadeniz’e özgü benzersiz bir doğaya sahip olan yayla, doğaseverler açısından bulunmaz bir nimet. Farklı canlılara da ev sahipliği yapan Elevit Yaylası, farklı bir güzergahta kamp yapmak isteyenlere göre. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Trabzon’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Trabzon Uçak Bileti Ara

Temmuz Ayında Yaz Sıcağını Unutturacak Yerler: Temmuzda Serinlik Arayanlara Özel

Temmuz ayında yaz sıcağını unutturacak yerler

Bunaltan temmuz sıcağından kaçmak istersen doğanın içindeki bu duraklar tam sana göre:

Kaz Dağları, Çanakkale: Huzur ve Temiz Hava Bir Arada

Çanakkale ve Balıkesir sınırları içerisinde bulunan Kaz Dağları, mitolojildeki adıyla İda Dağları; doğanın bize verdiği en güzel hediyelerden biri. Dünyadaki en yüksek oksijen seviyelerinden birine sahip olan Kaz Dağları, farklı ağaç türlerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle şehir içerisinde yaşıyorsan burayı ziyaret etmek, bol oksijeniyle hem bedenine hem ruhuna çok iyi gelecek.

Dağın çevresi taş evli köylerle çevrili. Ayrıca dağın eteklerinde serinleyeceğin şelaleler, dereler ve doğal havuzlar bulunuyor. Tatil planları yaparken yaz sıcağından uzakta tatil fırsatlarını değerlendirmek istersen Kaz Dağları’nı ve etrafındaki köyleri ziyaret edebilirsin. Dilersen burada kamp da yapabilirsin. 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Balıkesir-Edremit’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Saklıkent, Antalya-Muğla: Yazın Sıcağından Kaçış Noktası

Kaş – Fethiye yolu üzerinde bulunan Saklıkent, doğaseverlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir lokasyon. Ülkemiz doğal güzellikler bakımından hayli zengin bir coğrafyaya sahip. Saklıkent de bunun en güzel örneği. Akdeniz kıyılarında bir tatil planlıyorsan bir gününü mutlaka buraya ayırmanı öneriyoruz. Burayı ziyaret ederken sadece sıcaktan kaçmış olmayacak, doğanın mucizelerine de şahit olacaksın.

Dağlardan fışkıran sular arasında yapacağın kanyon turundan hayli etkileneceğini düşünüyoruz. Tabii yanında mayo ve uygun bir ayakkabı götürmeyi unutuma. Hatta mümkünse bir rehberle birlikte Saklıkent’i keşfet. Böyle bir gezi eminiz ki çok daha anlamlı olacak.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Maşukiye, Kocaeli: Sapanca Gölü Manzarasında Piknik Zamanı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı olan Maşukiye, yaz-kış doğaseverlerin sıkça ziyaret ettiği bir durak. Hafta sonları, bayram tatilleri ve resmi tatiller ise Maşukiye’nin en kalabalık olduğu zamanlar. Mümkünse ziyaretini bu özel günlere denk getirmemeni öneriyoruz. 

İstanbul’a hayli yakın bir mesafede bulunan bölgeye geldiğinde yemyeşil ağaçlar arasında Sapanca Gölü manzarasına karşı kahvaltı yapabilirsin. Dilersen ATV safari turu ile macera dolu bir keşfe çıkabilirsin. Temiz havada şöyle bir yürümek istersen de Maşukiye’nin doğası seni en güzel şekilde kucaklayacaktır. Buranın hava sıcaklığı diğer noktalara göre her zaman daha serin oluyor. Ziyaretin sırasında yanına alacağın kıyafetleri buna göre değerlendirebilirsin. Ayrıca kamp yapmayı seviyorsan Kuzu Yaylası’nda kamp da yapabilirsin. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Temmuzda Balayına Nereye Gidilir? Temmuzda Balayına Gidilecek Yerler

Temmuzda balayına gidilecek yerler

Temmuz ayında aşkını kutlamak için gidebileceğin bir yerler arıyorsan, senin için yaz aylarının tadını çıkarabileceğin en güzel balayı rotalarını seçtik.

Samos, Yunanistan: Yunan Adalarında Balayı Keyfi Arayanlara Özel

Temmuzda balayı yapmayı düşünenler ilk olarak Yunan Adaları etrafında bir gezintiye çıkıyor. Neden? Birincisi buralarda mükemmel balayı süitleri var. İkincisi Temmuzda gezilecek yerler denilince Yunan Adaları her ne kadar sıcak olsa da birçok rotaya göre daha ferah. 

Yunan Adaları’nda balayı denince akla ilk Temmuz ayının en popüler noktalarından Samos’ta balayı süiti kiralamak istiyorsan erkenden planını yapmanı tavsiye ederiz. Ayrıca tatil planını yapmadan önce “Komşuya Kadar Gidiyorum: Samos’ta Uygun Fiyatlı Yaz Tatili Rehberi” başlıklı yazımızı da mutlaka okumanı öneririz. 

Samos’a hava yolu ile Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Dilersen Atina aktarmalı ya da İzmir’e direkt uçup Kuşadası’ndan feribota binerek ulaşabilirsin. 

İzmir Uçak Bileti Ara



Ksamil, Arnavutluk: Avrupa’nın Maldivleri

Biz her yaz Ksamil överiz. Hazır Arnavutluk vize istemiyorken Avrupa’nın Maldivleri’ni mutlaka ziyaret et deriz. Hem diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha uygun fiyatlı bir tatil de yapabilirsin. Aşkını doyasıya yaşayıp bronzlaşmak, yer yer denize girmek ve tüm kaostan uzaklaşmak için Ksamil’i balayı rotası olarak tercih edebilirsin. Ksamil’le sınırla kalmak istemezsen “Hşşt! Burası Hala Keşfedilmedi: Arnavutluk Sahilleri” başlıklı yazımız sana yardımcı olabilir.  

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz Tiran uçak bileti alıp sonrasında da Ksamil’e aktarma yapmaktan geçiyor.

Tiran Uçak Bileti Ara

Kalkan, Antalya: Romantik ve Eşsiz Manzaralarla Dolu Bir Rüya

Eşsiz manzaralar, mükemmel bir deniz ve romantik bir yolculuk… Balayı için aradığın bu üçgende geçiyorsa Kalkan’ı mutlaka değerlendirmeni öneririz. Villa kiralama seçenekleri, tatlı butik oteller de konaklamak için güzel yerler olabilir. Kalkan’a gelmişken Kaş’a uğramamak olmaz. Dilersen “French Oje ile Kaş Gezi Rehberi” başlıklı yazımıza göz atarak Kaş gezini planlayabilirsin.  

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve ardından Kalkan’a aktarma yapmak!

Dalaman Uçak Bileti Ara

Şimdiden iyi tatiler!

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Denize ve Güneşe Doyacağın Tatil Durakları yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın