Paris'in En İyi Müzeleri

Paris’in En İyi 10 Müzesi

Sanat, bilim, zarafet, aşk, kahve kokusuna karışan afrodizyak etkisine sahip tatlar ve dilin de etkisiyle havada uçuşan romantik tınılar… Dünyanın kibarlık ve nezaket şehri olarak anılan, sevgilisiyle giden her kadının evlenme teklifi alma hayalleriyle yola koyulduğu Paris’in havasını solumak, her faninin yapılacaklar listesinde. Fakat Paris’e gidince ne yapmak gerekir, neresi gezilir bunu bilmek de önemli. Eyfel Kulesi’ne çıkıp tarih kokan şehre yukarıdan bakmak bir ömre bedel olsa da elbette ki bu eylem Paris’in hakkını vermiyor. Sanat tarihinden bilime, el sanatlarından tıbba birçok alanda çeşit çeşit müzeye ev sahipliği yapan Paris’te gezeceğiniz müzelerle işe başlayabilirsiniz. Hazır sonbahar gelmiş, mevsim kendiliğinden doğal filtreler oluşturmuş en güzel manzaralara, şimdi Paris’e ucuz uçak biletlerinizi alıp, yola çıkmanın tam zamanı değil de nedir?

1. Louvre Müzesi

Louvre Müzesi

12. yüzyıldan beri dimdik ayakta duran ve şehrin önemli yapılarından biri olan Louvre, 17. yüzyılın sonlarına doğru müze olarak sanatseverlerle buluşmuş. Müzenin dışında yer alan cam piramidi ve ihtişamlı yapısıyla bile insanı kendine aşık eden müzenin içinde yaklaşık 35.000 eser bulunuyor ki bu da ne kadar gezseniz doyamayacağınız anlamına geliyor. Leonardo Da Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa, Jan Vermeer’in Dantelci Kız’ı gibi birçok önemli tablonun sergilendiği bu müzenin her ayın ilk pazar günü de ücretsiz olduğunu belirtmeden olmaz.

2. Orsay Müzesi

Orsay Müzesi

Paris’in mutlaka gezilmesi gereken müzelerinden biri de Orsay. İlk yıllarda tren istasyonu olarak kullanılan müze, şu anda ülkenin en çok ziyaretçi çeken müzelerinden biri. Vincent Van Gogh, Eduquart Manet, Claude Monet gibi sanatçıların eserlerinin burada olduğunu düşünürsek bu kadar popüler olması ve ziyaretçi akınına uğraması da doğal.

3. Orangerie Müzesi

Orangerie Müzesi

Adını ve varlığını bahçede bulunan portakal ağaçlarına borçlu olan I’Orangerie Müzesi, sadece portakal ağaçları arasında dolaşmak için gidilebilecek bir müze. Tabii ki oraya kadar gitmişken empresyonist ve post empresyonist sanatçıların eserleriyle dolu. Picasso, Cezanne ve Soutine gibi önemli isimlerle buluşmak bu müzede mümkün.

4. Rodin Müzesi

Rodin Müzesi

Fransız sanatçı Auguste Rodin’in eski atölyesi olan bahçesinde, müzedeki güzellikleri belirtmek ister gibi güllerle süslenmiş Paris’in eşsiz galerilerinden biri de Rodin Müzesi. Sembolizm ve naturalizm akımının eşsiz örneklerine sahip bu müze, sanat tarihinin yaşayan efsanelerinden.

5. Metiers Müzesi
Sergilenenler sayesinde bilimin dününü ve bugününü inceleme fırsatı bulacağınız eşsiz bir müze Paris’te ziyaretinizi bekliyor. Bilimsel eserleri incelerken insanlığın geçmişine de bir bilet almış gibi olacaksınız.

6. Marmottan Müzesi
Resmin üstadlarından Monet’in eserlerinin sergilendiği müze olan Marmottan Müzesi Paris’in diğer müzeleri yanında pek popüler olmasa da mutlaka gezilmesi gereken müzeler arasında. Eski bir villanın müzeye dönüştürüldüğü bu müze, kalabalıktan sıyrılmak ve mükemmel bir koleksiyonla buluşmak isteyenler için eşsiz bir müze.

7. Picasso Müzesi

Picasso Müzesi

Pablo Picasso’nun tablolarını ve heykellerini art arda görme fırsatı bulacağınız görkemli bir müze. Müze ziyaretiniz bittiğinde kendinize gelmeniz zaman alabilir.

8. Guimet Müzesi
Paris’te olmanız Uzak Doğu ve Asya’nın sanat tarihini ve kültürünü keşfedemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Guimet Müzesi, nadir heykelleri ve eserleriyle sizi Paris’ten başka ülkelere uzanan küçük bir tura çıkarmaya hazır.

9. Parfüm Müzesi
1983 yılından beri ziyaretçilere açık olan Parfüm Müzesi, hiç kuşkusuz ki Paris’in en ilginç müzelerinden biri. Antika parfüm şişelerinin sergilendiği bu müzede, günümüzde parfümün nasıl yapıldığı ve nasıl ambalajlandığı da ziyaretçilere gösteriliyor. Bunun yanında müzenin ücretsiz olması güzel detaylardan biri.

10. Pompidou Merkezi
Sıra dışı mimarisiyle kendine hayran bırakan Georges Pompidou Müzesi, mimarisine yakışır bir şekilde binasını Ulusal Modern Sanatlar Müzesi ile paylaşıyor. 65.000’den fazla eserin sergilendiği müzenin en üst katına çıktığınızda ise eşsiz bir Paris manzarası ile kucaklaşıyorsunuz.
Sonbaharda gidilebilecek en güzel şehirlerden biri olan Paris’in çağrısına kulak verin. Paris, Pegasus’la hiç yakın olmadığı kadar yakın, hiç cazip olmadığı kadar cezbedici.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...