paris'in en iyi bakery dükkanları

Paris’in En İyi Bakery Dükkanları

Paris denince aklına ne geliyor? Görkemiyle göz kamaştıran Eyfel Kulesi, Notre-Dame Katedrali, Louvre Müzesi, tarihi yapıları ve romantik sokakları diyorsan haklısın. Ancak sadece bunlarla sınırlı olduğunu düşünmemeni rica ediyoruz. Sokaklarında dolaşırken aklını başından alacak kokular olduğunu da söylemek istiyoruz. Bahsettiğimiz şey ise parfüm kokusu değil, hamur işi kokusu! 

Fransızlar, bakery yerine boulangeries kelimesini kullanmayı tercih ediyorlar. Peki, bakery ya da onların dilinde boulangeries konusunda tam bir cennet olan Paris’in Arnavut kaldırımlı sokaklarında bir yolculuğa çıkmaya var mısın? Fırından yeni çıkmış lezzetli hamur işlerinin kokusunun peşinde birçok farklı bakery dükkanını ziyaret edeceğiz. Paris’e gittiğinde sana rehberlik edecek bir liste hazırladık. Emin ol, bu listedeki yerlerden en az birini ziyaret etsen bile Paris ziyaretinden mutlu ayrılacaksın.

Taze pişmiş tatlıların aroması havaya yayılırken sen de bu lezzet şölenine dahil olmak istersen hemen aşağıda Paris’e ucuz uçak bileti alabilirsin. 

Paris Uçak Bileti Ara

Chambelland: Glutensiz Lezzet Yolculuğu

Boulangerie Chambelland Paris

Kaynak

Chambelland, Paris’te bulunan %100 glutensiz ve lezzet dolu çeşit çeşit hamur işleri yapan bir bakery kafe. Fransa’nın güneyindeki değirmenlerinde ürettikleri pirinç unu ile harikalar yarattıklarını söyleyebiliriz. Ekşi mayalı ekmekleri, kruvasanları, limon kremalı turtaları ve focaccia sandviçleri günün her öğününde gurme damakları mutlu edecek cinsten. 

Dilersen buraya geldiğinde minik teraslarında lezzetli bir kahve eşliğinde harika tatlıların ya da hamur işlerinin tadına bakabilirsin. Farklı bi lezzet deneyimlemek istersen tatlı pirinç unu ekmeklerini tercih edebilirsin. Hem gözün hem de miden için bir şölen yaşamak istersen Chambelland’e mutlaka uğramalısın. Detaylı bilgi için Chambelland web sayfasını ziyaret edebilirsin. 

Adres: 14 Rue Ternaux, 11, Paris

Maison Kayser – 8 rue Monge: 5 Nesillik Hamur İşi Dünyasını Ziyaret

Maison Eric Kayser, Paris

Kaynak

Paris’in en önemli fırınlarından biri olan Maison Kayser, bu bölgeyi ziyaret edersen mutlaka uğraman gereken noktalardan biri. Turistik bir yürüyüş sırasında özellikle sabahın ilk saatlerinde aklını başından alacak kokularla seni büyüsüne davet edecek. Beş nesildir fırıncılıkla uğraşan ailenin en genç üyesi Eric Kayser’in kurup tüm dünyaya lezzetli hamur işleri ulaştırdığı bu fırının bir özelliği de açılan ilk şube olması. Artizan ekmek konusunda iddialı olan Maison Kayser’de yiyeceğin her şeyden memnun olacağına eminiz.

Detaylı bilgi için Nos Boulangeries Eric Kayser web sayfasını ziyaret edebilirsin. 

Adres: 8 Rue Monge, Maubert-Mutualité, Sorbonne, 75005 Paris

Cafe de Flore: Entelektüel Dünyanın Popüler Mekanı

Cafe de Flore, Paris

Paris’teki bakery dükkanları arasında en eski kafelerden biri olan Cafe de Flore, ismini bir filme de vermiş. Bu kafeyi ziyaret etmeden önce mutlaka izlemen gereken filmler arasında yer vermeni öneriyoruz. Filmin keyfe keyif katan playlistini de şöyle bırakıyoruz.

Saint-Germain-des-Prés’de, Boulevard Saint-Germain ve Rue Saint-Benoît’in köşesinde yer alan bu güzel kafe; geçmişte Sartre, Breton, Hemingway, Camus, Picasso gibi pek çok ünlü entelektüelin vakit geçirdiği etkileyici bir yer. Artık gittiğinde kimle karşılaşırsın bilmiyoruz, ama güzel karşılaşmalar olursa bize de haber ver. 🙂

Tabii bu ünlü isimlerin burada buldukları mutlaka bir şey vardır. Biz 130 yıldır lezzetinden en ufak bir şey kaybetmeyen kruvasan ve kahvelerinin tadına bakan kişiyi mutlaka bir daha davet ettiğini düşünüyoruz. Instagramlık dekorasyonunu da atlamamak lazım. Menüsünü merak edersen Menu – Café de Flore sayfasını kurcalayabilirsin.  

Adres: 172, Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris

Ten Belles: Mevsimlik, Yerel ve Organik

Ten Belles, Paris

Kaynak

“Ten Belles nasıl bir yer?” diye soracak olursan başlıkta belirttiğimiz gibi 3 kelime ile açıklamak isteriz. Ancak yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Çünkü bir ürün ortaya koymak için çok emek sarf ediyorlar. “Hem sürdürülebilir olsun hem tedarik ağı sorumlu ve adil olsun hem israfı en aza indirip sürdürülebilir olalım.” diyorlar. Sorumlu ve bilinçli bu bakery dükkanı bunların yanı sıra ağızları sulandıran yiyecekler hazırlayıp “İşte bu!” diyeceğin kahve çekirdekleri kullanıyor.

Paris’e gelirsen 3 şubesinden birinin kapısını mutlaka çal. Orada oturmasan da piknik sepetine yakışacak artizan ekmeklerden bir tanesinin tadına mutlaka bak diyoruz. Ten Belles ile ilgili detaylı bilgi almak ve felsefelerine yakından bakmak istersen Ten Belles web sayfasına göz atabilirsin.  

Adres: 

Ten Belles | 10 rue de la Grange aux Belles, 75010 Paris

Ten Belles Bread | 17-19 bis rue Breguet, 75011 Paris

Ten Belles 6 | 53 rue du Cherche-Midi, 75006 Paris

Lacroix Patissier: Notre Dame Katedrali’ne Karşı

Lacroix Patissier, Paris

Kaynak

El yapımı taze hamur işleri, atıştırmalıklar ve yerel kahveleri deneyimleyebileceğin bir yer arıyorsan Lacroix’e bir şans vermeni öneririz. “Seattle kahvehane kültürünün klasik Fransız hamur işleriyle buluştuğu yer” olarak anlatılan şirin dükkanın Notre Dame Katedrali manzarasında yiyeceğin günlük yapılan tatlılar ve hamur işleri, standartlarını yükseltecek; şimdiden söyleyelim. Her gün 10:00-19:00 saatlerinde ziyaret edebilirsin. Detaylı bilgi almak istersen A. Lacroix Pâtissier web sayfasını buraya bıraktık.

Adres: 11 Quai de Montebello, Paris

Mori Yoshida: Lezzetli Fransız Reçetelerine Japon Dokunuşu

Mori Yoshida, Paris

Kaynak

Mori Yoshida, Japon ustalığıyla geliştirdiği Fransız reçetelerinin en klasik tariflerini tadabileceğin bir yer. Dükkanın şefi Morihide Yoshida’nın Japonya’da ve Fransa’da  pastacılık yarışmalarını kazandıktan sonra açtığı mekanı beğeneceğini düşünüyoruz.

Artizan ekmek, brioche ve kruvasanlarını lezzetli bir kahveyle taçlandırmak için Mori Yoshida’ya uğramanı öneriyoruz. Pazartesi ve salı hariç her gün 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsin. Instagram sayfasını da buraya bırakıyoruz: @moriyoshidaofficiel

Adres: 65 Av. de Breteuil, 75007 Paris

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen Paris’in Pek Bilinmeyen Enfes Noktaları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın