Balayı Mevsimi Geldi! En İyi Balayı Rotaları

Evlilik hayatının ilk günlerine veya ilk ayına balayı diyoruz. En azından sözlüklerde böyle yazıyor. Kuracağın mutlu yuvanın ilk günlerini evde televizyon izleyerek ya da şehrin keşmekeşi içinde geçirmek istemiyorsan da bu anıyı taçlandırmak için güzel bir seyahat planı yapmalısın.

Tatil yeri seçmek insanı oldukça zorluyor. Bu yetmezmiş gibi yeni bir yuva kurduğun için sevdiğin insanın tercihlerini de gözetmen gerek. Bunların hepsinin farkındayız. Bu yüzden sana oldukça fazla seçenek sunmaya çalıştık. Ama “Zaten benim aklımda bir yer var!” diyorsan ucuz uçak bileti için Pegasus’u ziyaret edebilirsin. 

Eğer hala bir karar veremediysen tahminen bu yazının sonunda müstakbel eşini arayıp “Balayı planımız hazır!” diyeceksin. Bu iddiamızı kanıtlamak adına öncesinde birkaç sorumuz olacak. Sonrasında önerilerimize kulak ver!

Hayalindeki balayı için öncelikle müstakbel eşinle geçirdiğin zamanı ve onun isteklerini gözeterek şu sorulara cevap vererek başlamalısın:

  1.  Ne kadar zamandır birliktesiniz?
  2.  Daha önce hiç birlikte tatile çıktınız mı?
  3.  Gezmek, keşfetmek mi istiyorsunuz yoksa dinlenmek mi?
  4.  Ne zaman gideceksiniz?
  5.  Tatile kaç gün ayırabileceksiniz?

Bonus: Balayı tatiliniz için ne kadar bütçe ayırabileceksiniz?

Şimdi, sıra soruların cevaplarına uygun yerleri seçmeye geldi. Biz sana farklı başlıklar altında önerilerimizi sunalım, sen de kendine bir liste oluştur.

Yurt dışına çıkmayı düşünürseniz önce ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre haydi başlayalım!

Keşfetmek, Yeni Deyimler Yaşamak İsteyenlere Özel Balayı Duraklar

Yeni Yerler Keşfetmek İsteyenlere

Eğer yorgunluk nedir bilmeyen çiftlerdenseniz düğün telaşı size hiç dokunmamıştır bile. Daha önce ikinizin de gitmediği bir yer seçmelisin. Keşfedecek çok fazla noktası, tadılacak çok fazla lezzeti olmalı.

Beyrut: Orta Doğu’nun Paris’i 

Balayı Rotaları Beyrut

Lübnan’ın başkenti Beyrut, Orta Doğu’nun en güzel yerlerinden biri. Hatta Beyrut için Paris yakıştırması bile yapılıyor. Eşinle birlikte farklı bir keşfe doğru yol almak isterseniz Beyrut’u tercih edebilirsiniz.

Hem yaşanmışlıklar barındıran binaları hem de modern yapıları bir arada görebilirsin. Corniche kısmında ise Beyrut’un Akdeniz kıyısını, palmiye ağaçlarıyla çevrelenmiş Avenue de Paris’i bulacaksın. Tabii ki muhteşem Lübnan yemekleri de keyfine keyif katacak. 

Hatırlatmakta fayda var: Daha önce pasaportunla İsrail’e giriş yapmadıysan Beyrut’a 180 güne kadar vizesiz giriş yapabiliyorsun.

Daha önce “Hem Çok Sempatik Hem Çok Ciddi: Beyrut!” yazımızda Beyrut’tan daha detaylı bahsettik. Dilersen buraya da bir göz atabilirsin.

Bu bölgeye ulaşmak için yapman gereken ise Beyrut’a uçmak!

Beyrut Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Manchester: Bolca İngiliz Kültürü 

Balayı Rotaları Manchester

İngiltere’nin en canlı şehirlerinden biri olan Manchester, Sanayi Devrimi’nin de doğduğu topraklar. Eski-yeni binalar, dünyanın her yerinden gelmiş insanlar… Burada her şey bir arada.

Futbol takımlarıyla ünlü bu şehrin sadece futboldan ibaret olmadığını bilmelisin. Eşinle birlikte şehri yürüyerek keşfetmek hayli keyifli olacaktır. İngiliz kültürünü derinden hissedeceğiniz bu güzel şehirle ilgili daha önce “İngiliz Sanatını Sana Manchester Anlatsın”yazısını hazırlamıştık. Buraya gitmeyi düşünürseniz bir göz atmakta fayda var. 

Manchester Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Atina: Antik Bir Maceraya Doğru 

Balayı Rotaları Atina

Yunanistan’ın başkenti, komşu topraklar… Taşı toprağı antik yapıdan oluşan bu şehir, tarihin içerisinde gezmek isteyenlerin en popüler tercihlerinden biri olabilir. 

Atina Akropolisi’ne çıktığınızda Zeus’un kızı Athena’nın şehri Atina’nın büyük bir kısmını izleme fırsatı bulacaksınız. Tabii ki görkemli Partenon’u ziyaret etmek, mitolojik hikayelerin kapılarını aralamak için güzel bir fırsat. Mitolojiyi ve antik kent ziyaretlerini seviyorsanız Atina’ya yapacağınız geziyi bahar aylarında yapmanızı öneririz. Zira yaz sıcaklarında yürüyerek dolaşmak zorlaşabilir.

Eğer eşinle birlikte böyle kültür seyahatleri yapmayı seviyorsanız komşuya bir uğramanızı öneririz.

Atina Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Dinlenmek İsteyenlere Özel Balayı Rotaları

Balayında Dinlemek İsteyenlere

back view of young loving couple in stockholm

Bir bahar sabahı gibi güneşe uyanıp havayı içine çektirecek huzuru yaşatan, romantizme odaklanacağın ve düğün telaşının yorgunluğunu atacak şehirleri keşfetmen için çok sağlam alternatiflerimiz de var.

Marsilya: Biraz Fransız Romantizmi, Biraz Akdeniz Esintisi 

Balayı Rotaları Marsilya

Fransa’nın güneyine doğru inmeye ne dersiniz? Fransız romantizmi ve Akdeniz’den gelen minik esintiler tüm yorgunluğunuzu alıp götürecek. 

Uzun dar sokaklar, görkemli mimariye sahip yapılar, müzeler, sanat atölyeleri, şirin kafeler, keyifli insanlar… Marsilya’da huzur ve mutluluk getirecek bir sürü şey var. Şehirde sabun 

üretimi yapıldığı için sokakları da mis gibi sabun kokuyor. Düşünmesi bile keyif veren Marsilya’da nereleri ziyaret edebileceğinizle ilgili bilgileri Uzun Akdeniz Tatillerinin Adresi: Marsilya Gezi Noktaları yazımızda bulabilirsiniz. 

Marsilya Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Stockholm: Hem Şehirli Hem Doğasever 

Balayı Rotaları Stockholm

İşveç’in doğusunda yer alan başkent Stockholm’ün merkezi on dört adaya ev sahipliği yapıyor. Bakmayın kuzeyli olduğuna, zaman zaman çoğu Avrupa şehrinden daha sıcak olabiliyor. Refah seviyesi yüksek, dertsiz tasasız, düzenli bir şehir burası. Hem her yerde ağaçları ve şehir havasını bir arada bulabilirsin. 

Eğer eşinle bu güzel şehre gitmek isterseniz Stockholm’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Semtler yazımızdan da ziyaret edeceğiniz yerleri seçebilirsiniz. 

Stockholm Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Dalaman: Tertemiz Koyların Huzuru İçinde 

Balayı Rotaları Dalaman

Muğla’nın sevimli ilçelerinden Dalaman, deniz tatili sevenlerin uğrak noktalarından. Türkiye’nin en güzel koylarında denize girmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Yaz gecelerinin hareketli geçtiği, gündüzlerinin de bir o kadar keyifli olduğu Dalaman, balayı geçirmek için sıklıkla tercih edilen noktalardan. 

Daha önce Dalaman’da gezilecek yerler ve güzel koyları ile ilgili yazılar hazırladık. Aşağıdan inceleyebilirsiniz.

“Sezon Dışı” Nedir Bilmeyen Dalaman Koyları

Doğa, Eğlence, Yaz: Dalaman 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak!

Dalaman Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Zamanı Kısıtlı Olanlar İçin Balayı Güzergahları

Balayı Süresi Kısıtlı Olanlar

Young Caucasian​ Couple sitting near the bridge in Budapest old town

Bir şekilde balayını tatilinizi kısa tutmak zorunda kaldın. Bu seni strese sokmasın. Zamanınızı yolda geçirmeden, balayı hayallerine çok yakışacak rotalar var.

Bodrum: Şifa Gibi Bir Tatil 

Balayı Rotaları Bodrum

Bodrum, Bodrum, Bodrum…  Doğal güzellikleri ve gece hayatıyla gönlümüze taht kuran Muğla’nın güzel tatil merkezi Bodrum’da herkes için mutlaka bir şey var.  

Zamanı kısıtlı balayı çiftlerinin de sıkça tercih ettiği bu güzergah; deniz, kum ve güneşin hakkını veriyor. Eşinle birlikte dans etmeyi seviyorsanız gündüz güzel koylarda dinlenip geceleri de Bodrum sokaklarındaki eğlence mekanlarını tercih edebilirsiniz.

Bembeyaz evleri, masmavi deniziyle her sezon Bodrum şifa gibi bir tatil sunuyor.

Muğla – Milas Bodrum Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Kıbrıs: Hem Yurt İçi Hem Yurt Dışı

Balayı Rotaları Kıbrıs

Yavru vatan Kıbrıs, her şey dahil balayı otelleri ile yeni evli çiftlerin popüler balayı noktalarından biri. Bahar aylarında da yaz aylarında da deniz ve güneş tatili yapmak isterseniz Kıbrıs mutlaka listenizde olsun. 

Kıbrıs özellikle yaz aylarında çok tercih edilen bir nokta. Her zaman otellerde yer bulmak kolay olmayabilir. Bu sebeple erken rezervasyon hayat kurtarır. Kıbrıs’a gitmeyi düşünürseniz Mükemmel Deniz, Kusursuz Eğlence: Kuzey Kıbrıs Gezi Rehberi yazımıza mutlaka göz atın.

Lefkoşa Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Budapeşte: Tuna Nehri’nin Kıyısında Bir Gezi

Balayı Rotaları Budapeşte

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden olan Budapeşte, Macaristan’ın da başkenti. Tuna Nehri’nin ikiye ayırdığı Buda ve Peşte; zengi bir tarihi, muhteşem yapıları büyük bir asaletle sergiliyor. Tuna Nehri’nin etrafında gezilip görülecek bir sürü yer var. Tüm şehirde yapabileceklerinizi ise Budapeşte Tatili: Budapeşte’de Yapılacak Şeyler yazımızdan okuyabilirsiniz.

Baş başa hem romantik hem de kısa sürede ulaşıp keyifli vakit geçirebileceğin bir durak arıyorsanız, Budapeşte’nin tadını çıkarabilirsiniz.

Budapeşte Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Doğası ve Kültürüyle Nefes Kesen Güzergahlar: Kuzey İtalya’da Görülmesi Gereken Yerler  yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...