kız kıza avrupa tatili

Kız Kıza Avrupa Tatili İçin İdeal 6 Destinasyon

Kız kıza tatilin tadı bir başkadır. Atılan kahkahaların, yaşanan anıların ve beraberce yapılan keşiflerin hiçbir sınırı yoktur. Üzerinden yıllar geçse de tek bir fotoğraf, o an yaşadığınız keyfin özlemini içinize doldurur. Kesinlikle özeldir ve çok ama çok eğlencelidir. Avrupa’da olmak ise yapılan tatilin anlamını bir üst seviyeye çıkartır. İşte kız kıza Avrupa tatili için en ideal 6 nokta.

Barcelona
Barcelona
Eğer Barcelona’daysanız ve mevsimlerden yazsa, bilin ki çok şanslısınız. Bu şehre yazın erkenden geldiğini de düşünürsek, mayıs ayında arkadaşlarınızla sahilde uzanmak ve plaj çantanızla koca şehri turlamamanız için hiçbir sebep yok. La Rambla’nın sokakları alışveriş keyfinizi katlayacak, güneş gidip de gece hayatı boy gösterdiğinde kapılarını açan restoranlar ve kulüpler en eğlenceli gecelerinize imza atacak. Barcelona caddelerinin her tarafını donatmış Gaudi eserleri ise fotoğraflarınıza mükemmel bir plan hazırlayacak.

Berlin

Berlin

Berlin demek tarih demek. Berlin demek modern sanat demek. Eğer arkadaş grubunuzun tarih ve sanata birazcık ilgisi varsa, Berlin tatiliniz unutulmaz olacak demektir. 2. Dünya Savaşı’nın izlerini sürebileceğiniz anıtları, hep beraber bisiklete atlayarak yapacağınız şehir turları ve underground sanat merkezlerini görünce, bu şehrin neden özel olduğunu anlayacaksınız. Bir Türk mahallesine uğrayıp kebap yemeyi de unutmayın. Yıl boyu devam eden Berlin uçak bileti kampanyaları mutlaka takibinizde olsun.

Londra
Londra
Sherlock hayranları bu tarafa! Londra’nın ruhunu yakalamak için birçok fırsatınız olacak. Şehrin her tarafını kuş bakışı görebileceğiniz London Eye ile aheste bir başlangıç yaparak bir yandan da planlarınızı gözden geçirin. Saraylarını, parklarını ve alışveriş merkezlerini gezdikten sonra Royal Court Theatre’da bir oyuna girin. Tabii öncesinde şık bir kafede İngiliz çayınızı yudumlamayı da ihmal etmeyin. Londra’ya uçak bileti tarihlerinizi seçerken cömert olmanızda fayda var. Çünkü bu şehirde görülecek çok yer var. Sırf Tate Modern Museum için bile bir gününüz yetmeyebilir.

Paris

Bir çay, yanına da makaron veya çikolata… Bir dönem Victor Hugo’nun da yaşadığı, tarihi Place de Vosges meydanında otururken en neşeli sohbetlerinizi Fransız tatlılarıyla lezzetlendirin. Versailles Sarayı’na ve meşhur Notre Dame Kilisesi’ne yapacağınız ziyaretten sonra Galeries Lafayette’de bir moda gecesine katılıp kreasyonlarınız için ilham alın ve ardından Paris’in meşhur caddesi Champs-Elysees’de alışveriş turuna çıkın. Seine Nehri’nde tekne turunu da unutmayın.

Milano
Milano
Milano’un adı hep modayla anılır. Quadrilatero d’Oro sokaklarında gezintiye çıktığınızda bunun neden öyle olduğunu gayet iyi anlayacaksınız. İtalya’nın en ciddi şehirlerinden biri gibi anılsa da, sokaklara taşan sosyal hayatını görünce bir elinizde kahveniz, diğerinde tiramisunuz hemen dahil olmak isteyeceksiniz. Alışveriş gezintisinden yorulan ayaklarınızı dinlendirmek için ise büyük Milano parkları sizi bekliyor. Leonardo da Vinci’nin meşhur “Son Akşam Yemeği” eserini de bu şehirde bulacağınızı unutmayın. Adres ise Santa Maria delle Grazie Kilisesi.

Brüksel
Brüksel
Avrupa’yı tek seferde fethetmek istiyorsanız rotanızı Brüksel’e çevirin ve hemen uçak biletinizi ayarlayın. Avrupa’nın başkenti kabul edilen bu şehrin tarihi derinliği sizi derinden etkilemezse, çikolatalarının etkileyeceğini biliyoruz. Hemen bir çikolata turuna çıkın, yapım aşamalarını, çikolatanın büründüğü çeşit çeşit hallere tanık olun ve en tatlı anılarla tatilinize lezzet katın.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...