• Ana Sayfa
  • Dinlenme
  • Şehir Gezilerine Kısa Bir Doğa Molası: Büyüleyici Şehir Parkları
Avrupa'daki şehir parkları

Şehir Gezilerine Kısa Bir Doğa Molası: Büyüleyici Şehir Parkları

Avrupa’nın kahvecileri, sanat galerileri ve tarihi binalarının yanı sıra görülmesi gereken şehir parkları da bulunuyor. Aslında bu parklarda tüm bu saydıklarımız mevcut. Yani hem ciğerlerini oksijen ile doldurup hem de bu parklarda doyasıya eğlenebiliyorsun. Hatta bazılarında müzeler ya da sanat galeriyle bile karşılaşıyorsun.

Şehrin hiç umulmadık yerlerinden yeşile açılan parklar, gezi duraklarında doğa molası vermeni sağlıyor. Biraz da peyzajı ve mimarisiyle etkileyip farklı etkinliklere ev sahipliği yapan bu parkları ziyaret etmeye ne dersin?

İşte insanda hemen ucuz uçak bileti alma hevesi uyandıran, park anlayışı iki salıncak bir kaydırak olmayan Avrupa’nın en iyi şehir parkları.

Hyde Park, Londra

Hyde Park, Londra

Londra’nın orta yerine kurulmuş, 350 dönüm arazide yemyeşil bir oksijen alanı Hyde Park, turistlerin dinlenme noktası. Bu parkın çok popüler olmasının altında sadece çok büyük olması ve kusursuz yeşilliği yatmıyor. Burada kaliteli zaman geçirmen için bir dolu alternatif bulunuyor. Hyde Park’ta yüzebilir, arkadaşlarınla kürek sefası yapabilirsin. Ayrıca bisiklet parkurları, tenis kortları ve binicilik faaliyetleri ile ilgilenme gibi fırsatları da değerlendir deriz. Yılanlı Gölü, Galler Diana Princess Memorial Çeşmesi ve konuşma köşesi ile burası Londra’nın en iyi parkı. Parkın sabaha karşı 5.00’e kadar açık olduğunu da ayrıca belirtelim.

Adres: Hyde Park, Londra, W2 2UH (Metro: Knightsbridge metro istasyonu)

Londra Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Villa Borghese, Roma

Villa Borghese, Roma

Villa Borghese, ihtişamlı binaları ve kusursuz sanat galerisi Galleria Borghese ile Roma‘da natüralist ve sanatsal bir  manzara sunuyor. Hem kültür hem de doğayı bir arada tutan, Roma’nın en meşhur parkı Villa Borghese, aynı zamanda şehrin en büyük üçüncü kamu parkı. Park, tam 80 hektardan oluşuyor. Bahçeler, mimar Flaminio Ponzio tarafından Villa Borghese Pinciana için geliştirilmiş. Muhteşem bir yapılara eşlik eden bu bahçeler, gerçekten de görülmeye değer.

Adres: Piazzale Flaminio, 00155 Roma

Roma Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Grober Tiergarten Parkı, Berlin

Grober Tiergarten Parkı Berlin

New Yorklular için Central Park, Londralılar için Hyde Park neyse, Berlin halkı için de Tiergarten de odur. Hatta bu park verdiğimiz iki örmek ile sık sık karşılaştırılır. Berlinliler için bu park kentin akciğerini temsil eder. 210 hektarlık bu park, tarihte av sahası olarak kullanılıyormuş. Sonra burası,  Peter Joseph Lenné tarafından modern bir şehir parkı haline getirilmiştir. Bir zamanlar bu park da Berlin Duvarı’ndan nasibini almış ve ikiye ayrılmış. Tarihi, doğusunda Brandenburg Kapısı bulunması ve muhteşem bir zoolojik bahçeye sahip olması seni bu parka çeken reddedilemez özellikler.

Adres: Strabe des 17. Juni 100, 10557 Berlin

Berlin Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Englischer Garten, Münih

Englischer Garten Münih

” The Englischer Garten” yani İngiliz Bahçesi, dünyanın en büyük kent parklarından biri. Sürekli yapılandırılan binaları, düzeni ve yeşil alanları ile ziyaretçilerinin karşısına yıllardır değişik şekillerde çıkıyor.  Lancelot Brown’un peyzaj mimarlığı çalışmaları ile şekillenen muhteşem park, İngiliz bahçelerinin tarzını benimsiyor. Muhteşem doğasıyla ünlü bu devasa park, Münih‘in en çok ziyaret edilen noktası. Çünkü Münih’e gidip, burayı görmemek büyük kayıp.

Adres: Englischer Garten 2, 80538 Münih Metro: İstasyon Marienplatz

Münih Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

City Park, Budapeşte

City Park Budapeşte

İsminden de anlaşılacağı gibi burası tam bir şehir parkı. Fakat bu park, sadece bankında oturacağın sıradan bir yer değil. City Park’ta Avrupa’nın en büyük yapay buz pisti bulunuyor. Ayrıca yine burada dünyaca ünlü Budapeşte kaplıcaları da yer alıyor. 1950’lerde motor sporları etkinliklerine ev sahipliği yapan park, şimdilerde diğer şehir etkinliklerinin de merkezi.

Adres: KOS Károly sétány, Budapeste

Budapeşte Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Letna Park, Prag

Letna Park, Prag

Letna Park, Prag’ın en güzel manzaralarını sunan noktalardan biri. 52 hektarlık kocaman bir alana sahip bu parkta Avrupa’nın en eski atlıkarıncası bulunuyor. Küçük saraylar ve eski köşklerin çevrelediği parktaki ağaçların arasında ister bisiklet sür ister piknik yap. Letni Letna Festivali’ni yakalarsan da tiyatro eserlerini izleyebilirsin.

Adres: Letenské sady 170 00 Praha 7-Letná

Prag Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Mirabellgarten, Salzburg

Mirabellgarten, Salzburg

Mirabellgarten, rengârenk bir rüya gibi şehrin tam orta yerinde ziyaretçilerini bekliyor. Rengârenk dememizin sebebi, bahçede renklerinden gözünü alamayacağın binlerce çiçeğin yetişmesi. Halka açık ilk barok bahçelerden biri olan Mirabellgarten’da heykeller, çeşmeler ve labirentler bulabilirsin. 

Adres: Mirabellplatz 3, 5020 Salzburg

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Viyana’ya uçup buradan aktarma yapmak.

Viyana Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Vizesiz Geziyorum: Avrupa’da Sonbaharın Tadını Çıkarabileceğin Güzergâhlar  yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...