• Ana Sayfa
  • Dinlenme
  • Hayatın Beğen Butonu Yok: Teknolojiden Uzak Tatil için Gidilecek En Güzel Yerler

Hayatın Beğen Butonu Yok: Teknolojiden Uzak Tatil için Gidilecek En Güzel Yerler

Teknolojiden uzak tatil, belki de şu sıralar ihtiyacın olan en önemli şey. Her tarafın ekranlarla çevrildiği, gün boyunca uyaranlara maruz kaldığımız bir hayat sürüyoruz. Elbette böylesi daha pratik, daha hızlı ve gelişmeye daha açık; ama çok daha yorucu. Zihni ve bedeni, teknolojinin erişemediği ve hala sessizliğin hüküm sürdüğü doğal cennetlerde arada dinlendirmek gerekiyor.

Bildirimsiz Bir Rüya: Teknolojiden Uzak Tatile Çıkmak

Facebook, Twitter ve Instagram bildirimlerinin olmadığı, mail’lerin rahatsız etmediği bir tatili düşün. Günün her saati sana ait; küçük ekranlara ve başka hayatlara değil. Çekici geldi mi? 

Şimdi hem Avrupa’da hem de Türkiye’de hayatı doyasıya yaşayacağın, huzuru ve macerayı bulabileceğin güzergâhlara doğru gideceğiz. Öncesinde yurt dışına çıkmadan vize şartlarını web sitemizden incelemeyi hatırlatmak isteriz.

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre teknolojiden uzak rotalara doğru yola çıkalım. İşte, ister kendi başına ister sevdiklerinle uçak biletini ayarlar ayarlamaz teknolojiden uzak bir tatil için gidebileceğin yerler:

Avrupa’nın Son Sınırı: Svalbard-Norveç

Çevrim dışı bir tatil düşünüyorsan ilk hedefine Norveç’i koy. Burada teknolojiden uzak kalabileceğin harika rotalar var. Biz sana hemen birini söyleyelim: Svalbard adası. Gökyüzü açık olursa ve zamanlamayı da tutturursan 23 Eylül-21 Mart arasında burada doğanın en iyi gösterilerinden Kuzey Işıkları’nı görebilirsin. 

Bu nordik şehir için ucuz diyemeyiz; ancak Oslo’yu En Ekonomik Yoldan Keşfetmenin İpuçları yazımızdaki önerilerimiz, büyüleyici güzellikteki bölgede ekonomik olarak rahat etmen konusunda sana yardımcı olabilir.

“Svalbard’a nasıl gidilir?” diye merak ediyorsan cevap verelim: Oslo üzerinden gemilerle oraya ulaşabilirsin. Oslo’ya ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’dan direkt Oslo’ya uçmak!

Oslo Uçak Bileti Ara

Eskiler Seni Çağırıyor: Korgalzhyn-Kazakistan

Eşsiz doğasıyla meşhur Kazakistan, çevrim dışı kalabileceği bir rota arayan gezginler için ideal. Burada birçok vahşi yaşam parkı var. Şimdilik sana bir tanesini söylüyoruz. 

Korgalzhyn, doğa ile iç içe küçük bir Kazakistan köyü. Çevresi ovalar, Nura Nehri ve Saryarka stepleriyle kaplı. Mütevazı bir tatil geçirmek için burası en uygun yerlerden. Çevrede kamp yapılabilecek yerler ve görülebilecek pembe flamingolar var. Doğa tatilini bozkırlarda değil de daha yeşil bir bölgede geçirmek istersen de Kazakistan’da Altay Dağlarını düşünebilirsin.

Bu bölgeye ulaşmak için Almati ya da Çimkent uçuşlarından birini tercih etmelisin. Sonrasında aktarma yaparak Korgalzhyn’e ulaşabilirsin.

Kazakistan Uçak Bileti Ara

Yemyeşil bir Rüya: Karadeniz, Türkiye

Teknolojiden uzak bir tatil düşünüyorsan onu çok uzaklarda aramana gerek yok. Böyle bir tatil planı için Karadeniz’den daha iyi bir yer düşünebiliyor musun? Her zaman davetkar havası ve yemyeşil doğasıyla Karadeniz tatili, hızlı akıp giden hayata biraz mola vermek isteyenler için mükemmel bir durak.

Trabzon’dan başlayarak Rize ve Artvin’in güzel yaylalarında hem kamp yapabileceğin hem de huzura yelken açabileceğin duraklar bulabilirsin. Trekking ve dağcılık için de özel bir bölge olan Karadeniz, doğaya tutkun bir gezginsen senin için biçilmiş kaftan.

Karadeniz yaylaları ile ilgili önceden hazırladığımız içeriğe göz atmak istersen Havası Bile Yeter Dedirten Trabzon Yaylaları yazımızı okuyabilirsin. 

Trabzon Uçak Bileti Ara

Dalga Sesiyle Uyumak İsteyenlere: Wight Adası, İngiltere

İngiltere tatili düşünüyorsan ve Londra sana fazla kalabalık gelirse Wight Adası’nı bir düşün. Burası dünyanın dört bir yanından gelen, teknolojiden uzak tatil düşleyenlerin buluşma noktası. Manş Denizi’nin ortasında bulunan adada zamanı düşünmeden bisiklet sürebilir, kendini doğaya bırakabilirsin.

Adanın bazı noktalarında elektrik olmayan evler bulunuyor. Hatta bu noktalarda cep telefonlarının dahi çekmediğini söyleyebiliriz. Yani alışkanlıktan elin telefonuna gitse bile doğa buna izin vermiyor. Adanın sahil bölgesi, mayıs ve ekim ayı boyunca doğal bir tatil yapmak için ideal.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Londra’ya uçmak ve Wight Adası’na aktarma yapmak.

Londra Uçak Bileti Ara

Tutkulu bir Çöl Macerası: Wadi Rum-Ürdün

Teknolojiden uzak tatil için Wadi Rum’dan daha fantastik ve güzel bir rota olabilir mi? Sanmıyoruz. Nebatilerin medeniyete armağanı, Dünyanın Yeni Yedi Harikası içinde yer alan Petra’yı görebileceğin Wadi Rum, çölün sonsuzluğunda kendini ve hayatı anlamak için bir süreliğine tatile çıkmak isteyenlerin seçimi…  

Orta Doğu’nun mistik dünyasına dalmak, kadim toprakların sihrine kapılmak istersen Wadi Rum’a mutlaka gitmelisin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Amman’a uçmak!

Amman Uçak Bileti Ara

Doğanın İçinde, Teknolojinin Dışında: Kapıkırı, Muğla

Kapıkırı, Muğla

Teknolojiden uzak tatil için destinasyon önerilerimizi ülkemizin Ege kıyılarına doğru uzanarak vermeye devam ediyoruz. Kapıkırı, Herakleia Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan doğa harikası bir köy. Sırtını Beşparmak Dağlarına (Latmos Dağları) yaslayan köyün Bafa Gölü’ne de kıyısı bulunuyor. Burada gün batımları ise bir başka!

Mitolojik hikayeler, antik kalıntılar, muhteşem bir doğa… Kapıkırı, kuş cıvıltıları içerisinde kafanı dinleyip keyifli vakit geçirebileceğin bir durak. Dilersen bu güzel doğa içerisinde kamp da yapabilirsin. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Bodrum’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Milas-Bodrum Uçak Bileti Ara

Huzurlu ve Sessiz: Yedigöller Parkı, Bolu


Kaynak

Teknolojiden uzak tatil için Türkiye’de gidilebilecek pek çok rota var. Bunlardan en ünlüsünü sona sakladık. Tabii ki Bolu’ya 42 km uzaklıkta bulunan Yedigöller havzasından bahsediyoruz.

Büyükgöl, Seringöl, Nazlıgöl, Deringöl, Küçükgöl, Sazlıgöl ve İncegöl olarak isim verilmiş yedi gölün bulunduğu bu doğa harikası yer, her şeyden uzakta bir kamp tatili yapmak için birebir. Özellikle yaz mevsiminde buradaki doğa manzaraları insanın gözlerini okşuyor, ruhunu dinlendiriyor. Dilersen burada küçük doğa yürüyüşleri yapıp bisiklet sürebilirsin. 

Yedigöller, İstanbul ve Ankara’ya hemen hemen aynı uzaklıkta bulunuyor. Bu nedenle bölgeye İstanbul’dan aktarma yapabileceğin gibi Ankara’dan da yapabilirsin.

Ankara Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Şehirden Uzakta: Türkiye’de Yıldızları İzlemek İçin En Güzel Yerler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın