• Ana Sayfa
  • Kamp
  • Türkiye’de Yoga Yapılacak Huzur Ötesi Rotalar
Türkiye Yoga Rotaları

Türkiye’de Yoga Yapılacak Huzur Ötesi Rotalar

Yoga; bedeni geliştiren, zihni sakinleştiren ve tarihi hayli eskiye uzanan bir felsefe. Hindistan’da ortaya çıkan yoga; ruhsal, fiziksel ve zihinsel bir çalışma olarak nitelendirilir. Hem zihnen hem de bedenen rahatlamaya yarayan bu eski felsefe, günümüzde bir yaşam biçimine dönüşmüş durumda. Özellikle büyük şehirlerdeki kalabalıktan, gürültüden ve trafikten rahatsız olan birçok kişi, yoga yapmaya yöneliyor. Farklı yoga etkinlikleri, yoga kampı ya da festivaller ile de bu yaşam biçimi gelişiyor.

Ayrıca ekoturizmin giderek yaygınlaştığı ve yeşil seyahatin de öne çıktığı bir dönemde bu tür kamp ve festival rotaları gezginlere ilham veriyor. Aynı zamanda bu tür rotalar trekking gibi farklı aktiviteler için de elverişli olabiliyor. O yüzden ucuz uçak biletlerini araştırmaya hazırlan çünkü bu yazımızda seni Türkiye’de yoga yapılacak yerlere götüreceğiz. 

Yoga ve Kamp Bir Arada: Dinginlik Buralarda

Yoga Kamp

Ege ve Akdeniz’de birçok ilham verici yoga kampı bulunuyor. Bu sebeple bu kamp alanlarından bazılarını senin için seçtik. Ancak listemize geçmeden önce tekrar hatırlatmakta yarar var: Seçtiğimiz yerlerde doğanın tadını doyasıya çıkarabilir ve farklı aktiviteler de yapabilirsin. O yüzden doğada kullanmak isteyeceğin türde malzemelerini de yanına alabilirsin. Yanında götürmek isteyebileceğin kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için de bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu önemli hatırlatmayı da yaptığımıza göre listemize geçebiliriz. Haydi, sırt çantanı hazırla da Türkiye’de yoga yapılacak huzur ötesi rotalara doğru yola çıkalım. 

1. Boncuk Koyu: Benzersiz Bir Yeryüzü Cenneti

Muğla’ya bağlı olan Gökova Körfezi’nde bulunan Boncuk Koyu, Türkiye’nin en özel ve en güzel köşelerinden. Akyaka’ya oldukça yakın bir konumda bulunan bu koy, son dönemlerde hayli popüler. Masmavi bir denize, el değmemiş bakir bir doğaya ve sakinleştirici bir atmosfere sahip olan Boncuk Koyu, “yoga kampı” denilince akla ilk gelen duraklardan. 

Farklı türden meditasyon, yoga ve doğa etkinliklerinin yapıldığı Boncuk Koyu’nda grup organizasyonlarının yanı sıra bireysel aktiviteler de yapılabiliyor. Dolayısıyla buraya ister tek başına, istersen de arkadaşlarınla gelebilirsin. Yoga ve meditasyon uzmanları tarafından verilen eğitimlere katıldıktan sonra doğayı dinleyebilir ve ruhunu dinginleştirebilirsin. 

Ayrıca belirtmekte yarar var: Burası coğrafi açıdan da Türkiye’nin özel ve kendine has duraklarından biri. Çünkü ülkemizde ‘kum köpekbalığı” türü sadece Boncuk Koyu’nda görülebiliyor.

Tabii köpekbalığı deyince çekinme. Kum köpekbalıkları saldırgan bir tür değil. O yüzden buraya doğa ve kamp tutkunu gezginler dışında birçok su altı fotoğrafçısı ve dalgıç da geliyor. Yani burası kamp yapmak açısından olduğu kadar dalış yapmak açısından da ilgi çekici bir yer. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Dalaman Uçak Bileti Ara 

2. Kabak Koyu: Özgürlük Dolu 

Kabak Koyu Yoga

Kabak Koyu, “Türkiye’de yoga yapılacak yerler” listelerinin üst sıralarında yer alan güzergahlardan. Ölüdeniz’e oldukça yakın bir konumda bulunan Kabak Koyu, sihirli bir doğaya ve nefes kesen bir denize sahip. 

Ülkemizin yeryüzü cennetlerinden biri olan bölge, kızılçam ormanları ile kaplı bir vadide yer alıyor. Kamp alanları, ağaç evleri ve glamping seçenekleri ile ünlü olan bölge, yoga ve meditasyon otelleri ile de ilham verici. 

Doğanın, yoganın ve meditasyonun tadını doyasıya çıkarabileceğin benzersiz bir atmosfere sahip olan Kabak Koyu, doğa ve kamp tutkunlarının sıklıkla uğradığı rotalardan. Ayrıca dünyanın en uzun ve en iyi yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu da buradan geçiyor. Dünyaca ünlü bu tarihi yol üzerinde birçok antik kent ve yeni yerleşim bölgesi görebilirsin. 

Bunun yanı sıra bölgede bir de Muğla’nın az bilinen köylerinden biri olan Faralya Köyü bulunuyor. Diğer adı Uzunyurt olan bu yerleşim yeri; sırtını Baba Dağı’na yaslamış, yüzünü ise Akdeniz’e dönmüş eşsiz bir köy. O yüzden buraya geldiğinde Faralya Köyü’nü de ziyaret edebilirsin. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Dalaman’a uçmaktan ve buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

3. Kaş: Huzuru Arayanların Adresi

Kaş Yoga

Kaş, Antalya‘nın batısında bulunan doğa harikası bir yer. Son yıllarda ülkemizin en popüler güzergahlarından biri olan bölge, tarih öncesi dönemlerden kalan görkemli dokusu ve bulunduğu yer itibarıyla adından bahsettiriyor. 

Atmosferi ve kültürel mirasıyla mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olan Kaş; özellikle antik kentleri, plajları ve doğayla iç içe olabileceğiniz kamp alanları ile dikkat çekiyor. Yoga ve meditasyon etkinlikleri için de oldukça uygun olan Kaş’taki en ünlü yoga kamp alanı da Shanti Garden. Düzenli biçimde yoga etkinliklerinin yapıldığı bu bölge, doğayla bütünleşmek ve ruhunu arındırmak için son derece çekici. 

Özellikle Patara Antik Kenti ile ünlü olan bölge, mitolojik hikayelere de konu olmuş bir yer. Roma döneminde çok önemli bir ticaret merkezi olan Patara, göz alan manzaralara ev sahipliği yapıyor ve tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

Patara Plajı’nın uzunluğu da 12 km’ye kadar ulaşıyor ve gezginler burada benzersiz anlar yaşıyor. Bunun yanı sıra Kaputaş Plajı da gezginleri cezbediyor. Kaş’a ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmaktan ve buradan aktarma yapmaktan geçiyor.

Antalya Uçak Bileti Ara

4. Yanıklar Köyü: Ekoturizmin Kalbinde

Ayrıca burada yer alan Pastoral Vadi, son yıllarda adını duyurmaya başlayan bir güzergah. Doğal ve sağlıklı yaşama tutkun olan gezginler için yaratılan bu ekolojik bölge, yoga ve meditasyon etkinliklerinin de yapıldığı bir vadi. Etrafı çam ormanlarıyla çevrili olan bu vadi, huzuru arayanlar için biçilmiş kaftan.

Organik hayattan hoşlanıyorsan ve pastoral bir deneyim yaşayarak şehir hayatından uzaklaşmak istiyorsan burası tam sana göre. Buraya gelerek hem ruhani bir dönüşüm yaşayabilirsin hem de ilham ile dolabilirsin. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları ve Marinaları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...