Sevgililer Günü’nü Yalnız Geçirenler İçin Öneriler

Sevgililer Günü’nü Yalnız Geçirenler İçin Öneriler

Her yıl çiftler tarafından coşkuyla kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, aslında oldukça eski bir gelenek. Orijinal adı “Valentine’s Day” olan Sevgililer Günü, Roma İmparatorluğu döneminde kutlanmaya başlanmış. Tam olarak kutlama diyemeyiz gerçi; Sevgililer Günü’nün hikayesi biraz hüzünlü. Yalnızlar için Sevgililer Günü önerilerinden bahsetmeden önce bu sevgi dolu günün hikayesine bir göz atalım.

14 Şubat Sevgililer Günü’nün Hikayesi Nedir?

Sevgililer Günü hikayesi

Üçüncü yüzyıl başlarında Roma İmparatorluğu, Hristiyanlık inancını kâfirlik olarak görmekteydi. Kendi mitolojisine sahip Roma İmparatorluğu, çok tanrılı bir inanç sistemiyle yönetiliyordu ama Hristiyanlık halk ve ordu arasında hızlıca yayılıyordu. O dönem içinde birçok krizle baş etmek zorunda kalan İmparator II. Cladius, ordusunu asker bulmakta güçlük çekiyordu ve bu durumu, askerlerin sevgililerinden ayrılamamasına bağlıyordu. II. Cladius, bu yüzden Roma’da nişan ve evliliği yasakladı. O sıralarda Roma’da yaşamakta olan papaz Valentine, imparatordan gizli bir şekilde Hristiyanları evlendirmeye devam etti. Zaman içinde yakalanan papaz Valentine, ölene kadar sopa ile dövülme cezasıyla idam edildi. 14 Şubat tarihinde Hristiyan mezarlığına gömülen papaz Valentine, daha sonrasında Azizlik mertebesiyle kutsandı. 14 Şubat ise Aziz Valentine’in Günü olarak kutlanmaya başlandı…

Sevgililer Günü hikayelerinden birini okudun. 14 Şubat Sevgililer Günü, 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiş; 1969 yılında ise gerçekliği şaibeli bulunarak kilise tarafından kaldırılmış. Bazı tarihçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün, bir pagan geleneği olan Lupercalia bayramından, Hristiyanlık için dönüştürüldüğünü düşünüyor.  

Öyle ya da böyle, önceleri bir dini gün olarak kutlanan Sevgililer Günü, Amerikalı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasıyla sevgi ve aşk dolu bir güne dönüştü. Bir kartla başlayan bu adet, zamanla çiftlerin yaratıcılığını yarıştırdığı bir hediye şölenine dönüştü.

Yalnızlar için Sevgililer Günü Önerileri

Gördüğün gibi Sevgililer Günü, oldukça acıklı bir mite sahip. Sevgililer Günü’nde neden yalnızım diye düşünüyorsan Aziz Valentine’ı hüzünlü hikayesini hatırla… Üstelik yalnızlık demek özgürlük demek, istediğin planı yapabilir; istediğin yere gidebilirsin demek! Tek yapman gereken şey ucuz uçak bileti bulmak! Peki, nerelere gidebilirsin mesela?

Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar için Sevgililer Günü Önerileri

Sevgililer Günü yaklaşıyor. Güzel ikililer veya özgürlüğünden vazgeçemeyenler, bu öneriler herkese gider!

İstanbul’da Boğaz Sefasına Çık

İstanbul

Sabah Moda’da kahvaltı, öğlen Beşiktaş’ta gezinti, akşam İstanbul boğazında gün batımı keyfi… 14 Şubat Sevgililer Günü’nde İstanbul gezisinden daha keyifli ne olabilir?

En ucuz fiyatlarla uçmak için İstanbul uçak biletini buraya bırakıyoruz.

Kapadokya’da Gökyüzüne Aşık Ol

Kapadokya

Şubat ayında karlı manzaralarıyla Peri Bacaları, tıpkı bir masal dünyası gibi olur. Kayseri uçak biletini buraya bırakıyoruz, gerisi sana kalmış.  

Kıbrıs’ta Özgürlüğün Tadını Çıkar

Kıbrıs

Kıbrıs’ta hava her zaman güzel! Şubatta şöyle ılık bir yere gideyim ve orada türlü türlü eğlence olsun diyorsan Kayseri uçak biletini hemen bak.

Antalya’da Sokaklarda Dans Et

Antalya

Sevgililer Günü’nde tatil yapayım ama hesaplı olsun diyorsan Antalya otelleri Şubat’ta daha ucuz! Tabii ki Antalya uçak biletleri de…

Marmaris’te Huzuru Yakala

Marmaris

Deniz ve ormanın buluştuğu koylar, balıkçı kasabaları, sakin sahiller… Özellikle Selimiye ve Turunç Koyu kış aylarında bir başka güzel. Tek başına huzurlu bir tatil yapmak istersen Dalaman uçak biletleri alıp Marmaris’e gitmeyi bir düşün deriz. Plan yapmadan önce Marmaris’in En Güzel Plajları ve Koyları | Marmaris Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsin.

Kaz Dağlarında Doğayla Buluş

Kazdağları

Oksijen deposu Kaz Dağları kış mevsiminde başka güzel. Sevgililer Günü’nde kalabalıktan uzakta doğanın içerisinde vakit geçirmek istersen Kaz Dağları Milli Parkı’na gidebilirsin. Biraz trekking, biraz orman havası, biraz sessizlik… Biz “Balıkesir-Edremit uçak biletini al, doğaya koş!” diyoruz.

Londra’da “Sessiz Sesler Tekne Partisi”ne Katıl

Londra

“Sessiz Sesler” partisinde herkes kendi müziğini dinliyor, Thames Nehri üzerinde Londra’nın harikalarını keşfediyor… Yalnız ruhlar birleşiyor; çift gelenler romantizme dalıyor! Londra uçak biletini şimdiden ayıranlar da ucuza uçuyor.

Amsterdam’ın Çılgın Gece Hayatına Zıpla

Amsterdam

Sevgililer Günü’ne Amsterdam’a giren çiftler, üç vakte kadar evlenir; evliler, üç vakte kadar ev sahibi olur, ev sahibi evliler ise üç vakte kadar yazlık alır derler. Şaka tabii ki öyle bir şey denmiyor, şimdi biz uydurduk. Sevgililer Günü için ucuz Amsterdam uçak biletini de buraya bıraktık.

Prag’da Opera Keyfi Yap

Prag

Sevgililer Günü’nde Prag gezisiyle beraber operaya gitmek. Yalnızlığının tadını çıkaracak bir tatil olacağına eminiz. Ucuz Prag uçak biletine buradan ulaşabilirsin.

Atina’da Sirtakiyle Kendini Şımart

Atina

İnsan sirtakiyle nasıl kendini şımartır? Atina’nın tavernalarını görmeden bilemezsin! Ucuz Atina uçak biletini senin için ayırdık. Dilersen plan yapmadan önce Tek Kuruş Harcamadan Gez: Atina’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler başlıklı yazımızı da okuyabilirsin.

Roma’da Aşk Çeşmesine Bozuk Para At

Roma

Sevgililer Günü’nde Trevi Aşk Çeşmesi’ne bozuk para atmaktan daha anlamlı ne olabilir ki? Planını yap, ucuz Roma uçak biletini al; Sevgililer Günü’ne dünyanın en çekici şehirlerinden birinde, Roma’da gir! Belki sonra Venedik’e de uğrarsın 🙂

Barselona’da Flamenko Gösterisi İzle

Barselona

Büyüleyici adımlar, muhteşem kostümler ve gitar. İspanya’nın etkileyici dansını izlemenin tam zamanı! Flamenkonun rüzgarına kapıl, sonra da İspanya’daki eşsiz mimari durakları keşfet. Ucuz Barselona uçak biletini buradan bulabilirsin.

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Gökyüzü Gözlem Yerleri: Yıldızları İzlemek İçin En İyi Yerler içeriğimize geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın