kış aylarında görülmesi gereken avrupa şehirleri

Karlar Altında Görülmesi Gereken 6 Şehir

Bazı şehirler var ki mevsimler dönüp de kış aylarına gelindiğinde ayrı bir elbiseye bürünürler. Bahar ve yaz aylarının cıvıltısı, yerini beyazın sadeliğine bırakır. Bu şehirleri daha önce ziyaret etmiş olanlar bilirler ki henüz karlar altında görmedilerse şehri tamamen keşfetmiş sayılmazlar. Çünkü ne karakteri aynıdır ne kokusu ne de sesleri. Evet, kış aylarına özel ekonomik uçak biletleriyle keşfe çıkabileceğin 6 özel şehirden bahsediyoruz. Belgrad, Budapeşte, Kopenhag, Prag, Stockholm ve Viyana. Kar manzaralarına dahil olmadan bu kentleri gerçekten tanıdığını düşünmemelisin. Tabii seyahate çıkmadan önce yanına kalın eşyalar almayı unutma, özellikle içlik ve su geçirmez botlar şart!

Bu hatırlatmayı yaptığımıza göre gelelim karlar altında bir kartpostal gibi görünen Avrupa şehirleri önerilerimize.

Belgrad: Kışın Büyüsünün Keyfini Çıkar

kış aylarında görülmesi gereken avrupa şehirleri belgrad

Tuna ve Sava nehirlerinin can verdiği Belgrad, kış mevsiminde apayrı bir büyüye sahip. Özellikle aralık-ocak aylarında kendini gösteren bu güzellik meydanlara yayılıyor, sokakları süslüyor ve bu sebeple de turistlerle dolup taşıyor. Knez Mihailova’da yürüyüp ardından Kalemegdan’ın yani Kale Meydanı’nın göz alıcı görüntüsüne kendini bırakmayı ihmal etmemeni öneriyoruz. Sava Nehri üzerindeki Avrupa’nın en büyük yapay adası Ada Ciganlija’da buz pateninin ücretsiz olduğu da aklında bulunsun. 

Belgrad’ı yerlere göklere sığdıramadığımız için daha önce farklı blog yazıları hazırladık. Bu güzel kış mevsimini Belgrad seyahatiyle taçlandırmak istersen Belgrad Seyahat ve Gezi Rehberi sayfamızdaki yazılara göz atabilirsin.

Belgrad Uçak Bileti Ara

Budapeşte: Görkemli Bir Atmosfer

kış aylarında görülmesi gereken avrupa şehirleri, budapeşte

Hemen yanında tarihi bir kale uzanan bir buz pateni pistini ve lapa lapa yağan karların altında bu pistte kaydığını düşün. Budapeşte’ye gittiğinde sadece düşünmekle kalmayacak, bu masalsı atmosferi birebir yaşayacaksın. Görkemli bir atmosfere sahip olan Budapeşte, kış mevsiminin beyazlığıyla seni kendine hayran bırakacak.

Bu güzel şehri anlattığımız blog yazılarına Budapeşte Seyahat ve Gezi Rehberi sayfamızdan ulaşabilirsin. Buda tepelerinden şehri izlemenin, kayak yaparak geçirdiğin bir öğleden sonrasını 19. yüzyıl kafelerinden birinde sıcacık bir kahve içerek sonlandırmanın tadına varabilmek için tek ihtiyacın ucuz Budapeşte uçak bileti!

Budapeşte Uçak Bileti Ara

Kopenhag: Huzurlu Bir Şehir Ziyareti

kış aylarında görülmesi gereken avrupa şehirleri, kopenhag

Bu şehri kışın karlar altında ziyaret edecek olan şanslı azınlık içindeysen Kopenhag’ın Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden biri olduğu bilgisini bir kenara bırakabilirsin. Huzurlu ve refah dolu bu kenti kışın ziyaret etmenin keyfi bir başka. 

Dönemsel olarak daha ucuz uçak bileti ve ekonomik konaklama imkanları ile hem bütçene uygun hem de sakin bir tatil fırsatı yakalayabilirsin. Şehrin sembolleri arasında yer alan buz pateni ve sıcak çikolata ikilisini ise mutlaka denemelisin. 

Daha önce Kopenhag ile ilgili hazırladığımız yazılara Kopenhag Seyahat ve Gezi Rehberi sayfası üzerinden ulaşabilirsin. Keyifli bir seyahat planlıyorsan bu seyahat önerilerimize mutlaka göz at deriz.

Kopenhag Uçak Bileti Ara

Prag: Romantizme Yolculuk

kış aylarında görülmesi gereken avrupa şehirleri, prag

 

Aralık ayını geçip de kışın kalbine doğru ilerlediğimizde Prag dünyanın en romantik yerlerinden birine dönüşüyor. Noel için kurulan rengarenk pazarlarından tut, her tarafta boy gösteren buz pateni alanlarına ve bohem festivallerine kadar her şey bu şehrin büyüsünü bir adım öteye taşıyor. Görkemli katedralleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, büyüleyici mimarisi karların altında masalsı bir hal alıyor. 

Prag ile ilgili daha önce pek çok yazı yayınladık. Seyahate çıkmadan önce Prag Seyahat ve Gezi Rehberi sayfasından blog yazılarımıza ulaşabilirsin. Ucuz Prag uçak bileti için ziyaret etmen gereken yeri zaten biliyorsun.

Prag Uçak Bileti Ara

Stockholm: Buz Pateni Zamanı

kış aylarında görülmesi gereken avrupa şehirleri, stockholm

Stockholm’e geldiysen ne kadar düşüp kalktığın önemli değil. Bir kere Kungstradgarden’da buz pateni yapman lazım! Hemen buz pistinin kenarına kendi barbeküsünü getiren İsveçlilere katılabileceğin gibi kendi partini de başlatabilirsin. Şehrin kuzeyine, Laponya’ya doğru yapacağın bir günübirlik gezi ise sana doğanın beyaz mucizesinin en etkileyici manzaralarını sunacak; aklında bulunsun. 

Seyahat etmeden önce Stockholm ile ilgili detaylı bilgi edinmek istersen Stockholm Seyahat ve Gezi Rehberi sayfamızdaki blog yazılarımıza göz atabilirsin. Stockholm’ün ucuz olduğunu iddia etmiyoruz. Ancak önceden yapacağın uygun fiyatlı rezervasyonlar ve satın alacağın ucuz Stockholm uçak biletiyle bütçene uygun bir seyahat mümkün!

Stockholm Uçak Bileti Ara

Viyana: Bu Kış Filminin Başrolü Sensin

Kış aylarında Avrupa'da görülmesi gereken şehirler, Viyana

Viyana’nın karlar altındaki sokaklarında yürürken kendini bir film sahnesinde hissetmemen için hiçbir sebep yok. Işıklar, renkler, karakterler, dekor ve konser salonlarından yükselen sesler ile her şey bambaşka akmaya başlayacak. Mimari, sanat ve gurme lezzetler de bu seyahati farklı bir güzelliğe dönüştürecek. Kış aylarında ziyaret etmek için Viyana gerçekten güzel bir seçim. 

Şehre farklı bir yerden bakmak istersen bütün manzarayı cömertçe ayakları altına seren Viyana’nın meşhur dönme dolabı “Big Wheel”a binebilirsin. Viyana ile ilgili daha fazla seyahat tüyosu almak istersen de Viyana Seyahat ve Gezi Rehberi sayfamızdaki blog yazılarına göz atabilirsin. Ucuz Viyana uçak bileti ararsan nereye bakman gerektiğini biliyorsun.

Viyana Uçak Bileti Ara

Bu önerimizle yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen Beyaz Büyünün Keyfini Çıkar: Kışın Yapılacak Aktiviteler yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...