Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler

Yılbaşında Gidilecek Uygun Fiyatlı Yerler

Yeni yıla girmenin hepimizin üzerinde iyileştirici bir etkisi olacağına inancımız hep var. Herkesin yeni yıldan mutlaka bir beklentisi, bir değişim isteği oluyor. Bu yüzden her yılbaşını coşkuyla bekliyoruz. Yılın sonuna doğru gördüğümüz, zaman zaman karla kaplı o ışıltılı caddeler ve rengarenk paketlenmiş hediyeler de coşkumuza coşku katıyor. 

Yılın bu zamanları gezginler için ise tam plan yapma vakti. Seyahat için bahaneye ihtiyacın varsa yeni yılın kutlama ışıkları seni yollara çağırıyor. Bütçeni de sarsmadan uygun fiyatlı yılbaşı seyahatine ne dersin?

Yurt dışında ve yurt içinde farklı alternatiflerle birlikte yeni yıl coşkusunu yaşayabileceğin birbirinden güzel ve ucuz yerleri derledik. 

Haydi önce yurt dışı için yılbaşı tatil önerilerimizle başlayalım!

Tiflis: Pasaportsuz Yurt Dışı Macerası 

Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler, Tiflis

Gürcistan’ın başkenti Tiflis, Kura Nehri’nin iki yakasına kurulmuş bir şehir. Üstelik gitmek için pasaporta gerek yok. Sadece mimarisi, kilise ve binaları değil; doğal güzellikleriyle de ilgi çekici. Yılbaşında keyifli vakit geçirmek için de ideal. Türkiye’den daha ucuza gelmesi ise planlamana bağlı.

Öncelikle uygun fiyatlı bir uçak bileti almalısın. Sonrasında uygun fiyata konaklayabileceğin alternatifleri araştırmaya başlayabilirsin. İster ev kirala ister bir hostelde kal, biraz araştırınca fiyatların oldukça uygun olduğunu fark edeceksin. 

Tiflis sadece uygun fiyatlı değil, aynı zamanda yeni yıl coşkusunu sokaklarında yaşayabileceğin bir yer. Şehre gitmişken ışıl ışıl sokaklarında yürümeni, teleferiğe binmeni ve antika pazarlarına uğramanı öneririz. 

Tiflis Uçak Bileti Ara

Belgrad: Bir Yılbaşı Hediyesi

Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler, Belgrad

Sırbistan’ın başkenti Belgrad, çok sayıdaki müzesi ve galerisi ile gelişen bir kültür başkenti konumunda yer alıyor. 

Peki bu güzel şehir yılbaşında neler yapıyor? Balkan yemeklerinin kokularının dolaştığı sokaklarda Balkan müziklerinin insanları sardığı bir atmosfer yaratıyor. Işıltılı sokaklar, Sava ve Tuna nehirlerinin kıyısındaki partiler daha yeni yıl gelmeden günler boyunca insanları eğlendirmeye başlıyor. Eğlendikten sonra nehrin kıyısında olmak yetmezse tekne turlarını da değerlendirebilirsin. Bunların haricinde Belgrad Tango Maratonu’na katılıp sabaha kadar dans edebilirsin.

Kendine güzel bir yılbaşı hediyesi vermek istersen Belgrad uçak bileti alabilirsin. Eğlenceli bir yılbaşı hikayesi için doğru yerde olacaksın.

Belgrad Uçak Bileti Ara

Saraybosna: Sadece Pasaport Yeter

Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler, Saraybısna

Yurt dışında uygun fiyatlı bir yılbaşı seyahati planlıyorsan rotanı Saraybosna’ya çevirebilirsin. Fiyatlar uygun, eski bir Osmanlı şehri olduğu için atmosfer tanıdık, Türkçe konuşanlar bile var.

Yılbaşı için Saraybosna çok aklına gelen bir durak olmayabilir. Ancak sakin bir bölge gibi görünse de yılbaşı gece burası hayli eğlenceli bir atmosfere bürünüyor. Şöyle anlatalım: BBI Center önünde toplanılıyor. Burada konserler ve partiler yapılıyor. Saat 00.00’ı bulduğunda tüm şehir yeni yılı büyük bir coşkuyla karşılıyor. Ayrıca dilersen buradaki otellerde de yeni yılı karşılamak için düzenlenen eğlenceli etkinliklere katılabilirsin.

Buraya gelmişken yerel lezzetleri mutlaka denemeni öneriyoruz. Köfte konusu çok hassas. Damağındaki lezzeti bir süre silinmeyecek, bizden söylemesi.

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz bir Saraybosna uçak bileti almaktan geçiyor.

Saraybosna Uçak Bileti Ara

Şimdi, sıra geldi yurt içi önerilere…

Sakarya: Kutlamalar Dağ Evinde Bir Başka Güzel

Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler, Sakarya

Sakarya, İstanbul’a yakın doğayla buluşma noktalarından biri. Özellikle kamp, doğa yürüyüşü denildiği zaman sonbahar ve kış aylarında en çok tercih edilen yerlerden.

İsteğin biraz nefes almak, topladığın odunların çıtırtısında ısınırken yeni yılı karşılamak ise Sakarya’da bir dağ evinde bunu yapabilirsin. İstersen kalabalık gelirsin ve bütün gece oyunlar oynayıp eski anılar konuşulur ya da romantik bir yılbaşı anısı bırakabilirsin hafızana. Dilersen bir kaç günlük tatilini dinlenerek ve yenilenerek gerçekleştirebilirsin. 

Sadece Sakarya’da değil, ülkemizin birçok yerinde dağ evlerinde konaklamak mümkün. Farklı fiyat seçenekleri ve hizmetleri olan dağ evlerini araştırabilirsin. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek istersen Dağ Evi Tatili Zamanı: Oksijen Merkezlerine Yolculuk yazımızı okuyabilirsin. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

Uludağ: Yılbaşının Popüler Durağı

Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler, Uludağ

Yılbaşında kar yağışını ülkenin her yerinde yakalayamayabilirsin. Yeni yıla karlar içerisinde girmek, biraz kayak yapmak ve bol bol partilemek istersen Uludağ tatilini yeni yıl seyahat planı olarak değerlendirebilirsin. Biraz romantizm ararsan şömine başında vakit geçirebilir, eğlence ararsan da büyük bir kalabalık ve coşkuyla konserlere katılabilirsin. Erkenden rezervasyon yaptırırsan yılbaşı eğlenceni daha uyguna getirebilirsin. 

Türkiye’deki en iyi kayak rotalarından biri olan Uludağ, bu yıl da kış mevsimini sevenlere kapılarını sonuna kadar açıyor. Uludağ’a ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Kartepe: Kar Manzaralı Yılbaşı

Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler, Uludağ

Kartepe, Kocaeli’ye bağlı ve genelde hafta sonları kayakseverler tarafından sıkça ziyaret edilen bir yer. Kayak sezonu ise aralık ayında başlayıp mart sonuna kadar sürüyor. Aynı zamanda doğa yürüyüşü, kuş gözlemi ve atv safari gibi farklı birçok etkinlik için uygun bir bölge.

Yılbaşında şehirdeki insanlar yerine karlı bir dağ manzarasını görmek istersen Kartepe senin için güzel bir seçenek olabilir. Hem minik bir kış tatili olarak değerlendirebilirsin. 31 Aralık’ta sevdiklerinle birlikte bu güzel ortamda olmak için erkenden rezervasyon yaptırmanı öneririz.

Kartepe’ye ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Alanya: Yılbaşına Sıcak Alternatif

Yılbaşında gidilecek uygun fiyatlı yerler, Alanya

Alanya, Antalya’nın turizm ilçelerinden birisi. Denizi ve güneşiyle güney sahillerimizin özellikle yaz aylarında tercih edilen yeryüzü cennetlerinden.

Oysa Alanya sadece yazın değil, kışın da tercih edilebilecek bir lokasyon. Çünkü eğlence ve konaklama merkezleri konusunda her bütçeyi mutlu edebilecek alternatiflere sahip. Önceden yapılan rezervasyonların ödeme kolaylıklarıyla yeni yıl kutlamasını Alanya’ya saklayabilirsin. Biraz araştırırsan ne kadar uygun alternatifler olduğunu göreceksin. Aynı zamanda yeni yıl ruhuna uygun noel pazarları da burada mevcut, gelmişken ışıltılı pazarlar içerisinde şöyle bir gezip hediye seçebilirsin. 

Her daim yaz insanıysan, Akdeniz ikliminden başka iklim bana uymaz diyorsan yılbaşını nerede geçireceğini seçmiş oldun bile. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Alanya’ya direkt uçmak.

Alanya – Gazipaşa Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Avrupa’nın Daha Az Ziyaret Edilen Şehirleri: Avrupa’daki Gezi Rotaları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın