Yurt dışı tatilinden önce bilmen gerekenler

Yurt Dışı Tatilinden Önce Bilmen Gereken Her Şey

 Tatil rehberimiz, yurt dışı tatiline çıkmadan önce bilmen gereken her şey ile sona eriyor. İlk kez yurt dışına çıkıyorsan artık sakinleşebilirsin (aslında ne desek sakinleşemeyeceksin, biliyoruz). Yurt dışı rotan belli, uçak biletin hazır, bavulların tamam ve uçuşuna az zaman kaldıysa artık son tavsiyeleri almanın vakti.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

İlk kez yurt dışını çıkıyorum, ne yapmalıyım dedin; biz de oturup düşündük. Ne yapmalısın? Keyfini çıkarmalısın öncelikle. Yepyeni insanlar, farklı kültürler, ilginç mimariler ve çok daha özgür bir sen; seni yurt dışında bekliyor olacak.

#1 Yurt dışı seyahatini çok iyi planla.

Tatilde zaman hızlı geçer. Ne yaptığını bilirsen, dikkatli hazırlanmış bir programın varsa her şeye vakit ayırabilir ve gittiğin yeri tam anlamıyla tanıyabilirsin.

#2 Yanına az eşya al.

Ne kadar az eşyan varsa o kadar özgür olursun. İhtiyaç duymayacağını düşündüğün, hatta kararsız olduğun eşyaları bile yanına alma.

#3 Telefonunu yurt dışına açtır.

Yurt dışında acil ihtiyacın olursa kullanabilesin diye. Günümüzde her ne kadar Wi-Fi bağlantısı bulmak zor olmasa da bir B planının olması iyi olur.

#4 Yanında yurt dışı harcamalarına açık bir kredi kartı bulunsun.

Beklenmeyen durumlar karşısında yurt dışında kullanabileceğin bir kredi kartı her zaman işe yarar. Örneğin almak istediğin bir elektronik eşyayı, orada çok daha uygun fiyata bulabilirsin. Kötü durumlardan bahsedip canını sıkmak istemeyiz ama olası yan kesicilik durumlarında kredi kartın seni sıkıntılardan kurtarabilir.

#5 Rezervasyon bilgilerinin kopyasını al.

Uçak biletin, otel rezervasyonun, internetten aldığın etkinlik biletleri vb. her belgenin bir kopyasını al ve kopyaları bir arada bulundur.

#6 Gideceğin yerin iklimini iyi araştır.

Bavulunda mutlaka beklenmeyen aşırılıkta seyreden hava durumları için bir iki alternatif kıyafet bulunsun.

#7 Güvenlik görevlilerinin talimatlarına uy.

Yurt dışı havalimanlarında, toplu taşıma duraklarında ve etkinlik alanlarında güvenlik görevlilerine her zaman kulak ver. Onlarla tartışma ve gereksiz yere onları meşgul etme.  

#8 Turizm ofislerinden destek al.

Havalimanlarında ve merkezi yerlerde bulunan resmi turizm ofislerinden destek al. Aklına takılan her soruyu ayrıntılı bir şekilde yanıtlayacaklardır.

#9 Tax free kavramını araştır.

Yurt dışında alışveriş yapacaksan tax free mağazaları tercih et. Mağaza çalışanına durumunu belirtirsen tax free formunu doldurman istenecek. Böylece geri dönerken havalimanında tax free ofisinden vergi iadeni alabilirsin.

#10 Yanında taşıyacağın nakit parayı böl.

Tüm paranı aynı yerde taşıma. Paranı bölüp farklı yerlere yerleştirirsen her türlü olasılığa karşı hazırlanmış olursun. Ayrıca belki bir kısmını unutup tekrar bulunca çifte mutluluk yaşarsın!

#11 Tadını çıkar.

Yurt dışı tatiline çıkıyorsun; endişelerini, panik ataklarını ve korkularını bir yana bırak. Anın tadını çıkar ve kendini yeni keşiflerin oluşturacağı heyecan nehrine bırak!

Yurt dışına çıkma rehberimiz, bitti. İyi yolculuklar!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın