• Ana Sayfa
  • Listeler
  • Evlilik Teklifi | Türkiye’de Evlenme Teklifi Edilebilecek Duraklar
Sevgililer Günü Tatil

Evlilik Teklifi | Türkiye’de Evlenme Teklifi Edilebilecek Duraklar

Yaşadığımız coğrafya; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile sihirli bir yer. Birbirinden farklı türde birçok macera yaşayabileceğin duraklara ev sahipliği yapan Türkiye, aşk dolu anlara ve tutkulu manzaralara tanıklık edebileceğin ilham verici güzergahları ile dikkat çekiyor.

Zaten sevgililer için özel hikayeler paylaşmak ve unutulmaz anlar yaşamaktan daha güzeli var mı? Bize göre hayatını paylaşmak istediğin kişiyle çıkılan romantik tatillerin, biriktirilen hikayelerin yerini başka hiçbir şey tutamaz. 

Bu nedenle bu yazımızda Türkiye’de evlenme teklifi edilebilecek duraklara göz atacağız ve seni büyülü manzaralara doğru götüreceğiz. Etkileyici evlenme teklifleri insanın ayağını yerden keser, biliyorsun. Hadi gel, sihirli yerlere doğru yola çıkalım. 

Türkiye’nin Aşk Dolu Güzergahları: Romantik Anlar 

Türkiye Romantik Güzergahlar

Açıkçası Türkiye’deki romantik duraklar saymakla bitmez. Bu nedenle biz senin için unutulmaz evlilik tekliflerine uygun yerlerden bazılarını listeledik. Hem belirtmekte de yarar var; pandemi koşulları ve sosyal izolasyon kuralları dolayısıyla kamp yapmak son dönemlerde hayli trend.   

Eğer sevgilinle beraber doğanın kalbinde olmaktan, ateşin çıtırsını dinlemekten ve çadır kampı yapmaktan hoşlanıyorsan seçtiğimiz bazı güzergahlar tam sana göre. O yüzden yanında uyku tulumu, uyku ekipmanları ya da başka türden kamp malzemeleri götürmek istersen bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin.

Ayrıca listemize geçmeden evvel hatırlatmakta yarar var: Pegasus Hediye Kart, sevdiğini havalara uçurmanın en güzel yollarından biri. Pegasus Hediye Kartı ile sevdiğin kişiye güzel bir sürpriz yapabilirsin ve ona dilediğin tutarda bir kart oluşturabilirsin. Sevgilin de bu tutarı istediği şehre en uygun uçak biletini alırken kullanabilir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Pegasus Hediye Kart sayfamızı ziyaret edebilirsin. 

Pegasus sevgililer günü hediye uçak bileti

Bu açıklamayı da yaptığımıza ve sevgiline bir sürpriz tüyosu verdiğimize göre Türkiye’de evlenme teklifi edilebilecek duraklara geçebiliriz. 

1. Bozcaada: Gün Batımı Bir Başka 

Bozcaada Gün Batımı

Bozcaada, Türkiye’nin en özel köşelerinden. Zaten adaların kendilerine ait ruhu olduğu söylenir. Bozcaada’yı gördüğün zaman bunun doğruluğunu daha iyi anlayabiliyorsun. 

Çanakkale’ye bağlı bir ada ilçesi olan Bozcaada, özellikle huzur bulmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyen gezginlerin tercih ettiği bir lokasyon. Türkiye’nin 3. en büyük, Ege Denizi’nin ise Gökçeada’dan sonra 2. en büyük adası konumunda olan Bozcaada; bağcılık, rüzgar santralleri ve nefes kesen gün batımı manzaraları ile hayli ünlü. 

Tarihi geçmişi ve konumu nedeniyle görülmesi gereken birçok noktaya sahip olan Bozcaada, insanın ruhunu arındıran bir doğa sunuyor. Ayrıca bölgedeki yöresel lezzetler de dillere destan. 

O yüzden burası sevgililer için çok özel bir durak. Ayrıca bölgede kamp alanları olduğunu da belirtelim. Olur da birlikte kamp yapmak isterseniz burayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Polente Feneri’ni de görmeyi ihmal etmeyin! 

Bozcaada’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Edremit’e uçmak ve buradan aktarma yapmak! 

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

2. Kapadokya: Tam Manasıyla Bir Klasik 

Kapadokya Sevgililer Günü

Türkiye’deki evlilik teklifi edilebilecek duraklardan bahsedip de Kapadokya’yı es geçmek olmaz. Çünkü burası Türkiye’nin en romantik ve kendine has yerlerinin başında geliyor. Doğrusu bölge, bu ününü fazlasıyla hak ediyor. 

Tarihi MÖ 6. yüzyılın sonlarına kadar uzanan bu bölge, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve birçok kültürden izler taşıyan bir yer. Efsanelere dahi konu olmuş bölge, geçmiş zamanlarda “Güzel Atların Ülkesi” olarak anılıyormuş. 

Yılın her döneminde farklı bir güzelliğe sahip olan bölgenin gizemli atmosferi de bir başka. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bölge, Peribacaları gibi bir doğa harikasına da ev sahipliği yapıyor.

Hitit, Pers, Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı uygarlıklardan izler taşıyan, kayalara oyulmuş konaklama yerleri ile nefes kesen ve göz alan manzaraları ile dikkat çeken Kapadokya’da evlilik teklifi etmek, ömür boyu hafızalardan silinmez; bizden söylemesi. 

Kapadokya’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmak ve buradan bölgeye aktarma yapmak! 

Kayseri Uçak Bileti Ara 

3. Pokut Yaylası: Bulutları Kucaklamak İsteyenlere

Pokut Yaylası Rize

Pokut Yaylası, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan ve yaklaşık 2050 metre yükseklikte bulunan bir bölge. Ermenicede “Rüzgarlı Vadi” anlamına gelen bölgenin geçmişi oldukça eskiye uzanıyor.

Özellikle doğaseverlerin ve kamp tutkunlarının tercih ettiği bir yer olan Pokut Yaylası, misafirlerine görsel bir şölen vadediyor. Kendini bulutların hizasında hissedeceğin bir yer olan Pokut Yaylası, Karadeniz’in baş döndüren doğasına ev sahipliği yapıyor.  

Eğer sevgilinle doğanın içinde kaybolmak ve evlilik teklifinle nefes kesmek istiyorsan burası tam sana göre. Ayrıca belirtmekte yarar var; yaylaya ulaşım kolay olmadığı için burası oldukça sakin bir yer. Bulutları kucaklamaya ve kafa dinlemeye ihtiyacın varsa haydi durma!

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Trabzon’a uçmak ve oradan aktarma yapmak! 

Trabzon Uçak Bileti Ara 

4. Faralya Köyü: Likya Yolu Üzerinde 

Faralya Köyü Likya Yolu

Fethiye’ye bağlı Faralya Köyü, adeta cennetten bir köşe. Denizden yaklaşık 440 metre yükseklikte bulunan köyün diğer adı Uzunyurt. Ölüdeniz’e 10 km uzaklıkta bulunan köy; Hisar, Orta ve Kabak olmak üzere 3 mahalleden oluşuyor. 

Sırtını Baba Dağı’na yaslayan köy, yüzünü de Akdeniz’e dönmüş. Tarihi Likya Yolu üzerinde yer alan köy, kamp tutkunlarının vazgeçilmez durağı olan Kabak Koyu’na da çok yakın. Türkiye’nin az bilinen güzelliklerinden biri olan Faralya Köyü, sevgili ile baş başa kalmak ve panoramik manzaralara dalmak açısından hayli keyifli. 

Çadır kurup ateş yakma ve kamp yapma isteğin varsa Faralya Köyü seni bekliyor. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Dalaman Uçak Bileti Ara

5. Abant: Kartpostal Görünümünde Manzaralar 

Abant Sevgililer Günü

Bolu’ya bağlı Abant, ülkemizin en eşsiz doğa harikalarından. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan bu bölge, sevgililer için romantik anlar yaşanabilecek güzergahlardan biri. Özellikle bölgede yer alan ve bir krater gölü olan Abant Gölü’nün sunduğu manzaralar, nefes kesen evlilik teklifleri için fazlasıyla uygun. 

1998 yılında bir tabiat parkı olarak korumaya alınan Abant Gölü, her dönem gidilebilecek en özel yerlerden. Ayrıca belirtmekte yarar var; bölgede bulunan Yedigöller Milli Parkı da görülebilecek ve kamp yapılabilecek bir başka doğa harikası.

Aklında olsun; hem benzersiz doğayı içime çekeyim hem de unutulmaz bir evlilik teklifinde bulunayım diyorsan aradığın yer burası olabilir! 

Abant, İstanbul ve Ankara’ya hemen hemen aynı uzaklıkta bulunuyor. O yüzden bölgeye İstanbul’dan aktarma yapılabileceği gibi Ankara’dan da yapılabilir.  

Ankara Uçak Bileti Ara 

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Sevgililer Günü İçin Gidilecek Romantik Yerler: Avrupa’nın Aşk Şehirleri yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın