Adım Adım Seyahat Çantası Hazırlama Rehberi

Hepimiz bir yerde, sabah işe gitmek için hazırlanacakken giysi dolabımızın önünde giysilerimize öylece odaklanıp dakikalarca boş boş bakan ve sonunda giyecek hiçbir şeyi olmadığını iddia eden insanlarız. Bavul hazırlamak da böyle bir duygu aslında… Yanımıza hangi kıyafeti alacağımız, neleri götüreceğimiz ve bunları nasıl sığdıracağımız konusunda aklımıza hiçbir şey gelmez, seyahat hazırlığımızı işkenceye dönüştürürüz. Seyahat hazırlığı demişken ucuz uçak bileti fırsatları şu an bile kaçıyor, istersen hemen kataloglara bak!

Seyahate çıkmadan önce “Ne alsam?” sorusu zaman geçtikçe “Acaba bir şey unuttum mu?” telaşını yaratır. İdeal bavulu hazırlamak profesyonellik istemez fakat birkaç noktada dikkat ister. İşte seyahat çantanı hazırlarken seni stresten ve “keşke”lerden koruyacak dikkat gerektiren o noktalar.

Bavul Hazırlamak İçin Son Günü Bekleme

Kural bir: Bavul hazırlamayı son güne bırakma. Seyahatin verdiği heyecan ve telaşla gerekli olan birçok şeyi unutabilir ya da bavuluna gereksiz olan her şeyi doldurabilirsin. Bu yüzden bu önemli meseleyi önceden hallet. Kahveni yudumlarken küçük bir defter yardımı ile bu işin planını yapmanda fayda var. Örneğin, tatilin beş günlük bir tatilse giyeceklerini günlere göre listeleyebilirsin. Hangi çorabı giyeceğin bile bu liste içerisinde olmalı. Konu çoraptan açılmışken küçük bir öneride daha bulunalım. Bavulunda yer kazanmak istiyorsan çoraplarını ayakkabıların içine koyabilirsin.

Çanta İçinde ‘Mini Çanta’

minik çanta

Liste yapıldı, tatilde giyeceğin kıyafetler günlere göre sıralandı. Çoraplarının yeri bile hazır. Sıra sürekli unuttuğumuz, birbirinden minik ama hayat kurtaran eşyalarımıza geldi. Bu madde çok önemli… Bu yüzden dikkatlice okumanda fayda var. Diş macunu, aseton, krem, şampuan ve ya tıraş malzemelerini ayrı bir çantanın içine yerleştir. Kapaklarının sıkıca kapalı olduğundan emin ol. Şimdi onları daha öncesinde aldığın küçük el çantasına da valize koyabilirsin. Bavuluna eşyalarını koyduktan sonra kalan boşluklara mini çantanı sıkıştırabilirsin.

 

En Sonuncular Hep İlklerimizdir

Assolistler en son çıkar misali, çantana en son yerleştireceğin eşyalar senin için olmazsa olmazların olsun. Örneğin, o her zaman giymekten büyük bir haz aldığın kot pantolonun ya da her kış mutlaka giydiğin kardan adamlı kazağın. En son bütün kıyafetlerinin üstüne onları yerleştirmelisin çünkü onlar senin tatil boyunca hayat kurtarıcın olacak. Unutmadan belirtelim, bavulunda yerden kazanmak istiyorsan yola eşofmanlarınla çıkabilirsin. Böylelikle en çok yer kaplayan eşyalarımızdan biri olan eşofman ailesi, sana başka eşyalarını koyman için yer açacak;  en güzeli de rahat bir yolculuk yapmış olacaksın.

En İnceler En Alta, En Kalınlar Daha Önde

bavul düzeni

Bavul hazırlamak bir sanat. Biraz da matematiksel bir işlem… Yağmurluk, şal hatta havlu gibi en ince eşyalar bavulun en altında; daha kalın misal kazak, mont gibi eşyalar ise bavulun en üstünde olsun. İç çamaşırları da en üste koyabilirsin. Sütyenleri ise birbirlerinin içlerine geçirerek katlamak yerden tasarruf sağlıyor. İç çamaşırları, bavulun yanlarında kalan boşluklara da yerleştirilebiliyor. Bu arada, eğer bavul çok büyük değilse eşyaları ikiye katlamayıp bavulun içine sererek yerleştirebilirsin.

 

Kadınlara Mesajımız Var!

Ayakkabı, kadınlar için vazgeçilmezdir. Eminiz ki tatilde her gün farklı bir ayakkabı giymeyi hayal eden pek çok kadın var. Tabii ki hayalleri bozmak istemeyiz ama gerçekçi olmakta da fayda var. Ne yazık ki istediğin kadar ayakkabı götürebilirsin demeyeceğiz. İşin püf noktası şu, en sevdiğin iki ayakkabıyı seç ve terliklerin dışında bu ayakkabılar seninle birlikte tatile çıksın. Unutmadan, ayakkabılarını kesinikle bir kutu içerisine yerleştirmemelisin; mutlaka bir torbanın yahut küçük poşetin içerisinde olsun. Hatta terliklerinle iç içe geçmiş bir şekilde yerleştirebilirsin bile… Her şeyin bir yedeğini de almayı hiç düşünme çünkü gerek yok. Eminiz ki gideceğin yerde, yanına aldığın eşyana bir zarar gelmesi durumda bir alternatifi mutlaka vardır. Hem kötü de düşünmene gerek yok. Neden zarar görsünler ki?

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...