• Ana Sayfa
  • Genel
  • Geçmişin Mimarisi ve Estetiğinin Peşinde II : Avrupa’daki En Güzel Tarihi Oteller
Avrupa'daki En Güzel Tarihi Oteller

Geçmişin Mimarisi ve Estetiğinin Peşinde II : Avrupa’daki En Güzel Tarihi Oteller

Geçmişin mimarisi ve estetiğinin peşinde koşmaya bu sefer Avrupa yolunda devam ediyoruz. Hikayeye, tarihe, dokuya, ize değer veren gezginler gittikleri yerlerdeki seyahat planlarını daha çok şehirdeki tarihi yapılar, farklı deneyimler üzerine kurguluyor. Peki ya oteller ne güne duruyor?

Genelde konaklama kısmı biraz mola verme, soluklanma kilometrelerce yürümenin acısını çıkarma noktası olarak değerlendiriliyor. Oysa tarihe meydan okuyan her otelin farklı bir hikayesi ve hissi var. Tatilini farklı bir şekilde kurgulamak, biraz genel tatil planlarının dışına çıkmak istersen uçak biletini ayarladıktan sonra senin için Avrupa’daki tarihi otellerden öneriler sunabiliriz.

Tabii yola çıkmadan önce ülkelerin güncel vize şartlarını ve yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre gel, Avrupa’daki en güzel tarihi otelleri incelemeye başlayalım. 

Hotel Saturnia & International Venezia, İtalya

Avrupa Tarihi Oteller Otel Saturnia İtalya

Kaynak 

İtalya denince aklında ne canlanıyor? Moda, mimari estetik… Görsel olarak hayli tatmin edici mekanlara sahip bir ülke olduğu için ilk durağımızı İtalya olarak belirledik. Daracık Arnavut kaldırımlı sokaklarından geçerken, pencerelerine bakıp gözlerini alamadığın evler, dükkanlar hepsi geçmişten kalan izlerin eseri. Uykuya kendimizi teslim ettiğimiz, dinlendiğimiz duraklar da öyle. 

Hotel Saturnia & International Venezia da, Venedik’te bulunan 14. yüzyıldan kalma eski bir saraydan otele çevrilmiş bir yapı. Serandrei ailesi tarafından 1908 yılından beri işletiliyor. Geçmiş ve bugünü 5 kuşaktır yaşatmaya çalışan otel, işlemeli mermer ve ahşap tavanlarıyla zarif ve büyüleyici bir konaklama deneyimi sunuyor.

Tarihi otel, sanat galerilerine ve müzelere de yakın bir noktada yer alıyor. Renkleri ve kimliğiyle dikkat çeken, seni 14. yüzyıla ışınlayacak bir durakta konaklamak ya da restoranında vakit geçirmek istersen burayı tercih edebilirsin. Otelle ilgili detaylı bilgiye Hotel Saturnia & International (@hotelsaturniavenice) Instagram hesabı üzerinden ulaşabilirsin.

Venedik’e kadar gelmişken Ernest Hemingway gibi ünlü yazarlara manzarası ve atmosferiyle ilham vermiş hayli lüks olan Gritti Palace’a da mutlaka uğramanı öneririz. Konaklamasan da otelin ihtişamının büyüsüne ortak olabilirsin. 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise Venedik’e uçmak!

Venedik Uçak Bileti Ara

Hotel Century Old Town Prague Gallery, Çek Cumhuriyeti

Kaleleri, Orta Çağ’dan bizi selamlayan sokaklarıyla Çek Cumhuriyeti estetik ve mimari dedektifliğini tatmin edecek çok fazla yere sahip. Hotel Century Old Town Prague Mgallery de 19. yüzyılın sonunda, Prag Devlet Operası ve Ulusal Tiyatrosu’nu yapan mimar tarafından yapılmış bir yer. Barok estetiğine uygun olarak tasarlanmış yapının bir özelliği de Franz Kafka’nın bunaltıcı düşler içerisinde bir sigorta şirketinde çalıştığı dönemdeki bina olması. Yazar olmadan önce Kafka’ya ev sahipliği yapan yapı 2002 yılında otele dönüştürülüyor. Kafka’nın ofisi şimdiki 214 numaralı oda da Kafka Süiti olarak yerini alıyor. 

Kafka ve barok mimari seviyorsan ziyaret etmek isteyebileceğin bir durak. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Prag’a uçmak!

Prag Uçak Bileti Ara

Hotel Splendide Royal, İsviçre

Alpler’in eşsiz manzarası Ceresio Gölü’yle birleşince bir başka oluyor. Hotel Splendide Royal dünyaca ünlü ve lüks otellerden biri. Birçok hizmet sunan otelde göreceklerin hem alacağın hizmet bir peri masalına konu olacak cinsten. Tabii bu sebepten hayli pahalı. Daha önce Luciano Pavarotti’yi ağırlamış otel bir aile tarafından yönetiliyor.

Yemeklerin keyifle yendiği restoranı, geniş pencereleri ve sanat eserleriyle dolu odaları ruhunu huzurla dolduracak şekilde tasarlanmış. 1887’den bu yana otel olarak hizmet veren Hotel Splendide Royal rüya gibi bir yer. Otelle ilgili daha fazla bilgi almak istersen Hotel Splendide Royal Lugano web sayfasını ziyaret edebilirsin. 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise İtalya sınırında bir yer olduğu için Milano’ya uçmak ve sonrasında Lugano’ya aktarma yapmak. 

Milano Uçak Bileti Ara

Le Meurice, Fransa

Avrupa Tarihi Oteller Le Meurice Fransa

Kaynak 

Paris’in orta yerinde, barok tarzda inşa edilmiş eşsiz güzellikte ve tarihe meydan okuyan bir otel arıyorsan Le Meurice’i mutlaka görmelisin. Ön kapısında Louvre Müzesi, Champs-Elysées basamakları ve Tuileries Bahçesi’nin bulunduğu mekan, oteller tarihine damga vurmuş bir yer. Öyle ki dünyanın ilk lüks otellerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Yıllarca sanatçıları misafir etmiş olan otelin müdavimlerinden biri de Salvador Dali. Dali 30 yıl boyunca yılın belli dönemlerinde Le Meurice’de kalmayı tercih etmiş. Öyle ki otelin restoranın adı da Le Dali olarak isimlendirilmiş. Ayrıca otel, Picasso’nun düğün yemeğine ev sahipliği yapmış. Tüm bunların ışığında hayli havalı bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Avrupa’daki en güzel tarihi oteller arasında parlayan bu yıldıza ulaşmak için yapman gereken Paris’e uçmak!

Paris Uçak Bileti Ara

Brown’s Hotel, İngiltere

Avrupa Tarihi Oteller Browns Hotel İngiltere

Kaynak

Londra’nın Mayfair semtinde Viktorya Dönemi sembollerinden sayılabilecek tarihi bir binada yer alan bir otelden bahsedeceğiz. Otelin ismi çok sade, bizim için ilkokuldaki İngilizce kitaplarında yer alan okuma parçalarını anımsatıyor olabilir. Ancak otelin içi de dışı da konukları da hayli şaşaalı. 

1874’te açılan otelin Agatha Christie, Stephen King, Oscar Wilde gibi konukları olmuş. Aynı zamanda Alexander Graham Bell’in 100 yılı aşkın bir süre önce ilk telefon görüşmesini bu otelde gerçekleştirmiş. Tarih desek burada, mimari desek burada, Kuzey Avrupa’nın en güzel tarihi oteli diyebileceğimiz bir yer.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Londra’ya uçmaktan geçiyor.

Londra Uçak Bileti Ara

Hotel Sacher, Avusturya

Avrupa Tarihi Oteller Hotel Sacher Avusturya

Kaynak 

Sacher-Torte isimli pastayı daha önce duymuş muydun? Son olarak Viyana’nın önemli lezzet sembollerinden sayılan bu tatlıyı icat eden kişinin otelinden bahsedeceğiz. Prens von Metternich 1832 yılında fırıncı çırağı Franz Sacher’i seçkin misafirleri için kayısı reçeli, çikolata ve krem şantiden oluşan bir kek yapmasını istemiş ve ortaya enfes bir tatlı çıkmış. 

Sacher sonrasında Viyana’nın merkezi olarak kabul edebileceğimiz Devlet Opera Binası’nın tam karşısında Hotel Sacher’i açmış. 1876 yılından beri farklı aileler tarafından işletilen barok mimariye sahip otel, Queen Elizabeth II, John F. Kennedy, Grace Kelly, John Lennon gibi dünyanın seyrini etkilemiş ünlü isimleri misafir etmiş. Gidersen otelde konaklamasan bile Prens von Metternich ve Franz Sacher’i anmak için bir Sacher-Torte’nin tadına bakabilirsin.

Otelin bulunduğu bölgeye ulaşmak için yapman gereken Viyana’ya uçmak!

Viyana Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Geçmişin Mimarisi ve Estetiğinin Peşinde: Türkiye’deki En Güzel Tarihi Oteller yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın