Dağ Evi Tatili Zamanı | Oksijen Merkezlerine Yolculuk

Kış aylarına girerken şehirden kaçmak için çok iyi alternatifler var. Dağ evleri özellikle bu dönemde tercih edilen konaklama merkezleri arasında yer alıyor. Bol oksijenli, dünyadan izole geçirilecek birkaç gün kendini yenilemek için muhteşem bir yöntem.

Seyahatlerine başka bir deneyim eklemek istersen özellikle kış aylarına doğru doğanın kalbindeki oksijen merkezlerine doğru yola çıkabilirsin. Kalabalık bir arkadaş grubuyla bunu yaparsan keyifli bir anıya da dönüşebilir. En sevdiğin arkadaşlarınla birlikte soğuk havaya inat sıcacık bir sobanın başında yapacağın keyifli sohbetleri bir düşün.

Doğa yürüyüşleri, ateş başı sohbetleri, ormanın oksijeni bir araya gelince iyi ki gelmişiz diyeceğine eminiz. Bu yüzden dağ evi tatili için gidilecek yerler rehberimize bir göz atmanı öneririz. 

Tabii tatile çıkmadan önce neler yapman gerekir, öncesinde bu konudan biraz bahsedelim.

Dağ Evi Tatiline Gitmeden Neler Yapmak Lazım: Tatile Hazırlık Rehberi

Tek başına, çift olarak ya da kalabalık bir arkadaş grubuyla bu güzel deneyimi nasıl yaşamak istediğine sen karar ver. Tek başına gidersen doğanın kucağında yalnızlığın tadını çıkarabilirsin. Çiftler için de romantik bir tatil planı diyebiliriz. Kalabalık gruplar için ise hem eğlenceli hem de uygun fiyatlı bir seyahat olacaktır.

  • Kalabalık gitmeyi planlıyorsan herkese uygun tarihi bulmak gerekir. Bu da tüm toplu etkinliklerin en zor kısmı diyebiliriz. Her şeyin olduğu gibi bunun da kolay bir yolu var. Tatil ekibin 4 kişiden fazla ise hemen online bir takvim paylaşabilirsin. Bu sayede kısa sürede uygun bir hafta sonu ya da hafta belirleyebilirsiniz. 
  • Birazdan önereceğimiz yerleri araştırarak kendine bir liste oluşturabilirsin. Minik bir artılar eksikler listesi işini görecektir. 
  • Kalın eşyalarını, yağmurluğunu ve botlarını unutma. Doğada neler olur belli olmaz.
  • Alışveriş kısmı önemli. Yerleşim yerlerinden uzakta ve doğada olacağın için sağlam bir alışveriş yapman gerekir. Temel ihtiyaçları gözeterek alışverişini yapabilirsin. 
  • Kalabalık gidiyorsanız ve keşke yanımıza oyun alsaydık diyebileceğin bir arkadaş grubun da varsa keşkeleri iyikilere dönüştürmek için yanına bir kutu oyunu alabilirsin.  
  • Tabii ucuz uçak bileti bulmak da önemli. Bunun için bakman gereken yeri biliyorsun.

Şimdi, dağ evi rotalarımıza geçelim. 

Sakarya: Doğanın Renkleri Seni Çağırıyor

Sakarya, dağ evi konseptinde en çok tercih edilen yerlerden biri. Seçenekler de hayli fazla. Göl manzaraları, çam ağaçlarının kokuları… Dağ evi kimileri için sadelik ve doğada soluklanmak anlamına geliyor. Ancak konfor arayanlar için müstakil, havuzlu, internetli, klimalı evleri de burada bulmak mümkün. Üstelik burada doğa yürüyüşleri yapabilir, arkadaşlarınla birlikte bisiklet turu düzenleyebilirsin.

Bazı işletmeler de hayvan dostu. Böyle bir tatil planlarken evcil hayvanını yanında götürmek isteyebilirsin. Planını yaparken bu detayı da listene alıp gitmeyi planladığın yere sorabilirsin. 

İstanbul dışından gelecek gezginler için bölgeye ulaşmanın en kolay ise yolu öncelikle İstanbul’a uçak bileti almak ve buradan aktarma yapmak. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

Bursa: Şehir Merkezine Uzak, Kayak Merkezine Yakın

 

Eylülün son günlerinde Uludağ’a kar düştü bile! Dağ evi, şömine ateşi ve kar manzarası olmadan olmaz diyorsan bu keyfi Bursa’da yaşayabilirsin. Hava durumunu önceden kontrol edip gidersen işini sağlama almış olursun.

Dağ evi konusunda Uludağ ve İznik’te çok fazla seçenek bulabilirsin. Kayak merkezine yakın olmak istersen Uludağ’ı tercih edebilirsin. Yok “Ben kayak yapmayacağım, manzara yeter!” dersen de İznik güzel bir tercih olabilir.

Bursa’daki dağ evlerinde konfor bulabilirsin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Rize: Doğanın İçinde Benzersiz Manzaralar

Rize’de her yer ağaç ve köpük köpük gökyüzü… Böyle bir manzaraya sahip dağ evinde konaklamak ise paha biçilemez. Ahşap ve bungalov evler burada çoğunlukta. Bazı işletmelerin bahçesinden taze ürünleri toplamak da mümkün. Kimi dere kenarında kimi alabildiğine ağaç manzarasında, aradığın özelliklere göre seçeneklerin hayli fazla. 

Bazı konaklama merkezlerinde kahvaltı ve akşam yemeği gibi seçenekler mevcut. “Manzaramı izleyeyim, yemekle uğraşmayayım.” diyorsan bu seçenekleri değerlendirebilirsin. Özellikle yoga ve meditasyon yapabileceğin, üstüne Karadeniz lezzetlerini de tadabileceğin bir bölge burası.

Rize Havalimanı’nın 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor. O zamana kadar bu güzel bölgeye, Trabzon’a uçup sonrasında aktarma yaparak ulaşabilirsin.

Trabzon Uçak Bileti Ara 

Muğla: Yaz-Kış Ayrı Güzel

Kaynak

Ülkemizin doğal güzellikleri saymakla bitmez. Muğla yaz-kış seyahat edilebilen muhteşem duraklardan biri. Muğla’da dağ evi arıyorsan Bodrum, Datça, Dalyan ve Fethiye’ye göz atmanı öneririz. Bu bölgede sadece yaz tatillerinin değil, muhteşem manzaraları ve doğasıyla kış tatillerinin de gözdesi olmaya aday yerler var.  

Yazın gürültüsünden ve kabalığından sıyrılmış Babadağ’ın eteklerinden göreceğin muhteşem deniz manzarası bütün yorgunluğunu alacak cinsten. Üstelik yaz sezonundan sonra hayli uygun fiyatlarla bu seyahati gerçekleştirmen mümkün. 

Balığın tazesini, denizin sakinini, havanın ılığını Muğla’da bulacaksın. Eğer “Dağ evine gidelim; ama çok da soğuk olmasın, ben yaz insanıyım, dışarısı da biraz ılıman olsun.” diyorsan burası tam sana göre. Burada istediğin konfora göre evler bulman mümkün. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak.

Dalaman Uçak Bileti Ara 

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’de Tiny House Deneyimi İçin Gidilebilecek Yerler: Farklı Bir Konaklama Modeli yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın