Doğru Kamp Yeri Seçme Tüyoları | Kasımda Nerede Kamp Yapılır

Kamp alarmı çalıyor, ertelemeye niyeti olmayan gezginler için doğada konaklama yerleri aranıyor! Sonbaharın kendini göstermeye başladığı, renklerin sarıya çaldığı bu aylarda doğanın kucağında uyanmayı hayal etmeye başladıysan yollara düşmenin tam vakti demektir.

Doğanın rezervasyonu olmaz malum. Havluları kuğu haline getirmek yerine gerçek kuğuları kendi halinde izlemeyi vadeder. Doğada konaklamak muhteşem bir deneyim, ancak bu deneyimi daha konforlu hale getirmek için yapman gereken bazı şeyler var. Çünkü bazen kamp yapmak zorlu olabilir. Ancak keyifli geçecek zamanını stratejik bir şekilde kurgularsan güzel anları çantana koyup evine geri dönebilirsin.

Kamp deneyimini başarılı bir şekilde tamamlamak için doğru kamp yerini bulmak hayli önemli. Bu yüzden sana ucuz uçak biletlerine bakman için bazı önerilerle geldik. Hazırsan başlayalım.

Doğru Kamp Yeri Nasıl Seçilir?: Kamp Alanında Dikkat Edilmesi Gerekenler

En doğru kamp alanını seçmek, doğada kendini güvende hissetmeni sağlayacak. Kamp malzemelerinin de eksiksiz ve sağlam olduğundan emin olman önemli. Öncelikle kamp alanı seçerken dikkat etmen gereken noktalara bakalım.

  • İlk defa kamp kuruyorsan camping’lere bakmanı öneririz. İhtiyacın olan her şeyi bu alanlarda bulman mümkün. Genelde bu alanların internet siteleri oluyor. Arayıp beklentilerinle ilgili soruların cevabını bulabilirsin.
  • İnsanlardan uzakta gerçek bir doğa deneyimi yaşamak istiyorsan o zaman biraz araştırma yapma vakti. Gideceğin bölgeyi belirlerken ulaşım, tuvalet, su, elektrik gibi konularda bilgi sahibi olmalısın. Ayrıca yabani hayvan var mı ya da bölgede ateş yakılabiliyor mu gibi soruların da cevabını bulman gerekiyor.
  • Günübirlik seyahat edenlerin gittiği yerlere gitmemek iyi olabilir. Yoksa doğayla kavuşma anı biraz gürültülü ve kalabalık olabilir.
  • Sonraki adımın hava durumunu kontrol etmek olmalı. Sonbahar ayları yağışların sık olduğu bir dönem. Bunun için Meteoroloji Genel Müdürlüğünün saatlik, günlük ve haftalık tahminlerine göz atabilirsin. Tabii doğada her an her şey olabilir, bunu da unutma.

Doğru kamp yeri seçmek için tüyoları verdiğimize göre sıra geldi kasım ayında kamp yapabileceğin yerlerden bahsetmeye. Fakat listemize geçmeden önce belirtmekte yarar var: Yanında götüreceğin uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre kasımda kamp yapılabilecek yerleri anlatmaya başlayabiliriz.

Kasım Ayı Kamp Rotaları: Sonbaharda Başka Güzel

Ülkemizde kamp yapabileceğin, doğayla kavuşup ateş başında yıldızları seyredebileceğin bir çok durak var. Hepsi her mevsim başka güzel. Kasım ayı için seçtiğimiz rotalarımız ise şöyle:

Yedigöller Milli Parkı: Yeryüzü Cenneti

Sonbahar ve kamp en çok Yedigöller Milli Parkı’na yakışıyor dersek yanlış söylemiş olmayız. Yedigöllerde kamp yapmayı düşünürsen göllerden birinin kenarında çadırını kurabilirsin. Burada aynı zamanda balık tutabilir ve göllerin etrafında trekking yapabilirsin. Bu bölgede gündüz ateş yakmak yasak. Ancak akşamları yer ateşi olmamak kaydıyla varil içerisinde korunaklı bir şekilde ateş yakabilirsin. 

Milli parkta çadır kurma ücreti 2021 itibarıyla çadır başı 25 TL. Daha önce Yedigöllerden bahsetmiştik, daha fazla bilgi almak istersen Türkiye’nin Kamp Yapılacak En Güzel Gölleri: Doğayla Ciddi Düşünenlere yazımızı okuyabilirsin.

Yedigöller, İstanbul ve Ankara’ya hemen hemen aynı uzaklıkta bulunuyor. O yüzden bölgeye İstanbul’dan ya da Ankara’dan aktarma yaparak ulaşabilirsin.

Ankara Uçak Bileti Ara 

Kaz Dağları: Derin Bir Nefes Alma Durağı

Kaz Dağlarında yapılacak en güzel şeylerden biri kamp kurmak. Oksijen deposu bölgede güvenli bir şekilde kamp yapılacak bir çok alan mevcut. Hepsinde temel ihtiyaçlarını karşılayacak şeyleri bulabilirsin. Doğaya doymak istiyorsan burası tam sana göre! Üstelik doğa yürüyüşlerine şelaleler eşlik edecek. 

Kaz Dağlarını daha önce anlatmıştık, daha fazla bilgi almak istersen Kaz Dağları Gezilecek Yerler: Kaz Dağları Nerede? yazımızı okuyabilirsin.

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Ayder Yaylası: Doğayla Kavuşma Merkezi

Muhteşem manzaralarıyla doğaseverlerin uğrak noklarından biri olan Ayder’den bahsetmezsek olmaz. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Ayder Yaylası’nda kamp yapmak için hem ücretli hem de ücretsiz alanlar mevcut. Alabildiğine ağaç, alabildiğine gökyüzü ve bulutlar… Şehirden uzaklaşıp kendini güncellemek istersen burası biçilmiş kaftan.

Daha önce Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları yazımızda Ayder’den bahsettik, detaylı bilgi almak istersen göz atabilirsin.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Trabzon’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Trabzon Uçak Bileti Ara

Kovada Gölü Milli Parkı: En Güzel Sonbahar Manzaraları

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yer alan Kovada Gölü Milli Parkı pek bilinmese de Instagramlık manzaralar vadeden doğal bir merkez. Milli park sınırları içerisinde kamp yapmak, kuş gözlemlemek mümkün. Ayrıca bisiklet sürmek ve yürümek için ayrı ayrı parkurlar da bulunuyor. Sonbaharın güzel manzaraları huzurlu haliyle Kovada Gölü Milli Parkı’na çok yakışıyor. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Antalya Uçak Bileti Ara

Bu önerimizle yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen Türkiye’deki Wi-Fi’siz Güzergahlar: Sosyal Medya Detoksu yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

  • ilhan

    26 Kasım 2022 at 00:29

    Yedigöller Milli Parkı: Yeryüzü Cenneti gerçekten cennet gibi bir yer. Daha önce hiç gitmedim ama gidilecek yerler arasına mutlaka eklendi. Bir sonraki hedef ise ayder yaylası. Gerçekten muhteşem bir görüntüye sahip görünüyor. 🙂 Emeğinize sağlık.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın