En Güzel Sonbahar Manzaraları İçin Gidilebilecek Yerler

Havalar soğurken evde kombiler açılmaya başladı. Battaniye, kitap, kahve üçlüsü tekrar kendini gösterir oldu. Peki, yerinde duramayan gezginler sonbaharda evde oturabilir mi? Özellikle dışarıda kendini kışa hazırlayan doğanın renk cümbüşü varken bu manzaraları kaçırabilir mi? “Yola çıkmaya hazır mısın?” sorusuna cevabın “Evet” ise senin için en güzel sonbahar manzaralarını izleyebileceğin rotalar hazırladık.

İster yurt içi ister yurt dışı, sonbahar aylarında gezilecek yerler harika manzaraları ile seni bekliyor. Kışlıklarını çıkardıysan sonbahar tatilin için sana kalan valiz hazırlamak, bir de uygun bir uçak bileti almak. Tatil planı yapman için rotalar da bizden. 

İlk olarak ülkemizin güzel duraklarından başlayalım. Haydi, renk cümbüşüne doğru yola çıkıyoruz. 

Sapanca: Doğanın En Güzel Renkleri Bir Arada

Kaynak

Sonbahar denince en güzel duraklardan biri Sapanca diyebiliriz. Gölü, ağaçları, renklerinin ahengi… İster kamp yap, istersen bungalov evlerde kal. Tercih senin. Gölün etrafındaki yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşleri yaparak manzaranın keyfini çıkarabilirsin. Eğer macera arıyorsan burada ATV ile safari yapabileceğin birçok yer bulunuyor. Sapanca Gölü hayli durgun olduğu için gölde kayığa da binebilirsin. Özellikle gölün üzerinden kartpostalı andıran doğayı izlemek bambaşka bir deneyim. Bir düşün deriz.

Kamp yapmayı düşünüyorsan yanında götüreceğin uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Ihlara Vadisi: Saklı Bir Cennet

Kapadokya’dan sonbahar aylarında gidilecek duraklar arasında sıkça bahsediyoruz. Ancak Kapadokya bölgesinde yer alan ve Peribacalarının gölgesinde kalan Ihlara Vadisi gibi bir doğal güzelliği de unutmamak lazım. 

Derin vadinin hemen altından geçen Melendiz Çayı, etrafında yer alan kiliseler, şapeller, kuşlar, mağaralar; tarihe ve doğaya şahitlik etmek isteyen gezginlerin aklını başından alıyor. Doğada uzun yürüyüşler yapmayı seviyorsan gideceğin yerlerin arasında mutlaka burası olsun. 

Vadide yemek yiyip dinlenebileceğin yerler de mevcut. Ihlara Vadisine girişler ücretli, fakat Müze Kart’a sahipsen ücretsiz olarak giriş yapabilirsin. 

Konya ve Kayseri’ye hemen hemen aynı uzaklıkta bulunan bölgeye istersen Kayseri’ye, istersen de Konya’ya uçarak ulaşabilirsin.    

Konya Uçak Bileti Ara

Amasra: Havası Başka Suyu Başka Güzel

Amasra, Bartın’a 16 km uzaklıkta bulunan, Antik Çağ’a uzanan geçmişe sahip bir yerleşim yeri. Coğrafi yapısı da hayli ilginç. Beş küçük adanın birleşiminden oluşan bu küçük şehir tarih boyu birçok uygarlığın ticaret yapmasını sağlamış. Antik tiyatrosu, mağaraları, anıtları ve plajlarıyla hem tarihi hem de kültürel olarak dikkat çeken bir yer.

Tarihi ve kültürel yapısının haricinde doğasının da hala korunabildiği, sonbahar aylarında başka güzel olan duraklardan. Hem tarihi yerler görmek hem de güzel manzaralara şahitlik etmek istiyorsan burası tam sana göre.

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Ankara’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Ankara Uçak Bileti Ara

Sıra geldi, sonbaharda gidilebilecek manzaralı yurt dışı duraklarına.

Yurt dışına çıkmadan önce ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını, vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Budapeşte, Macaristan: Orta Çağ Mimarisinin Cezbedici Güzelliği

Budapeşte; köprüleri, uzun geniş caddeleri ve şehrin her yerine yayılan ağaçlarıyla sonbaharın çok yakıştığı yurt dışı seçenekleri arasında yer alıyor. Yaz sıcaklarının bitmesi ve dolayısıyla turistlerin de azalmasıyla birlikte bu şehir sana manzaranın içinde kocaman bir huzur vadediyor.

Orta Çağ mimarisini her yerde hissedebileceğin bu şehir aynı zamanda Avrupa’da ucuz tatil yapabileceğin yerlerden biri. Daha önce sıkça Budapeşte’den bahsettik, daha fazla bilgi almak istersen aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsin. 

Budapeşte Tatili: Budapeşte’de Yapılacak Şeyler

Her Gezginin Hayran Kalacağı Budapeşte Köprüleri   

Budapeşte Uçak Bileti Ara

Kazablanka, Fas: Sonbaharın Vizesiz Güzelliği

Kazablanka, çoğumuzun aklında bir film olarak kalsa da aslında burası Kuzey Afrika’nın en güzel ve en popüler şehri. Akdeniz iklimine sahip şehir, yazları daha kalabalık oluyor. Bu yüzden sonbaharda gelmek için iyi bir alternatif. Üstelik Türk vatandaşlarından turistik seyahatleri için vize de istemiyor. Daha ne olsun!

Atlantik Okyanusu’nun kıyısında yer alan bu şehir; muhteşem doğaya, karakteristik bir mimariye ve renkli çarşılara sahip. Değişik kültürleri görmek ve deneyimlemek istersen burası tam sana göre.

Kazablanka Uçak Bileti Ara

Loire Vadisi, Fransa: Şatoların ve Doğanın Manzarası

Loire Vadisi, Orta Çağ kalelerinin mimarisine sahip ihtişamlı şatolara ve muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapıyor. 100 Yıl Savaşlarında korunmak için inşa edilmiş şatolar ve Fransa’nın en uzun nehri Loire’yi görünce kendini bir film setinde hissedebilirsin.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bölgede botanik ve muhteşem peyzajlı bahçeler de yer alıyor. Daha önce yurt dışında gördüğün çoğu yere benzemediğine emin olabilirsin. Dünyada görülmesi gerekenler yerler listen varsa burasını da eklemeni tavsiye ederiz. 

Fransa sadece Paris’ten ibaret değil, bunu en güzel şekilde kanıtlayan yer ise Loire Vadisi. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Paris’e uçup buradan aktarma yapmak. 

Paris Uçak Bileti Ara

Bonus: Yaz Mevsiminin Bittiğini Kabullenmeyenlere 6 Alternatif Rota

Yapraklar sararırken, kapüşonlu hırkan ile göz göze geliyorsun. Hemen ardından bitki çayları ve kardan adamlı kupan aklına geliyor. Hissediyorsun hava yavaş yavaş soğuyacak. Sabah güneşi akşam rüzgarı ile harmanlanacak. Bir ısınacak bir üşüyecek bir ısı… Yo hayır, hazır değilsin! Senin için yaz neşesi henüz sonbahar hüznüne dönüşmedi.

İçinde hüzünlü melodiler değil hala yaz şarkıları yankılanıyorsa, bikiniye henüz doyamamışken kapüşonluyu reddediyorsan, ucuz uçak biletini alıp güneşin hala çok sıcak olduğu yerlere gidebilirsin. Haydi, güneş kremi kokulu günler bitmedi, biraz güneyde seni harika bir sonbahar tatili bekliyor.

Hurghada

Kızıldeniz’in masmavi sularına kıyısı olan Mısır’ın hem turizm hem de spor şehri burası. Hurghada’da aklına gelebilecek her türlü su sporunu yapman mümkün. Ayrıca piramit ve tapınaklarla ünlü olan Mısır’ın önemli şehirlerine olan yakınlığı ile kültür turizmine de imkan tanıyor. Yani lüks oteller ve harika kumsallarla sıcacık sahillerin tadını çıkardıktan hemen sonra bu keyfi safari turlarıyla taçlandırman, bir piramit yolculuğu ile Mısır’ın gizemini keşfedebilmen için harika bir ekim tatili fırsatı.

hurghada

Sharm El-Sheikh

Sonbaharda yazı yaşamanın en iyi yolu yine Mısır’dan geçiyor.  Sharm El-Sheikh gezisi sana bir süre daha yaz mevsiminde olduğun izlenimi verecektir. Yine Mısır’da yer alan bu şehir, Hurghada gibi su sporları ve dalışa çok müsait. Yani Sharm El-Sheikh dalış keyfini yaşamak, Tiran adasında deniz kum ve güneşin tadını çıkarmak için kusursuz bir rota.  Ras Muhammed Milli Parkı’nda göreceğin su canlıları, çöl safari turları, Old Bazaar’da alışveriş sana unutulmaz bir tatil tecrübesi yaşatacak..

Palmiye ağaçlarıyla dolu yollarda yürürken denizden gelen ılık esintiler saçlarını okşayınca bize teşekkür edersin.

sharm-el-sheikh

Doha

Şimdi de Ortadoğu’nun en zengin şehirlerinden Doha’dayız. Doha gece hayatı, lüks otelleri, alışveriş merkezleri ile Dubai’ye kafa tutuyor. Gezginler de bu rekabetten payını alıp, doya doya kentin tadını çıkartıyor. Konforu Orta Doğu’da bulduğunuza artık şaşırmayın. Çünkü Doha, hızla kendini tatilseverlere kabul ettirmeyi başarıyor. Al Corniche’de sahilin güzelliği ve The Pearl Qatar diye anılan suni adası seni büyülerken, renkli gece hayatı ve alışveriş imkanları mest edecek. Bir müjdemiz daha var, Doha’da her şey çok ucuz!

doha

Dubai

Tabii ki Dubai aklına gelecek ilk seçenek olacak. Dubai ucuz uçak bileti alır almaz kendini kumsallara atmak için sabırsızlanacağın bir yer. Kendinizi özel hissedeceğin plajlar, restoranlar ve konfor tanımınıza güncelleme getirecek Dubai otelleri tatilini daha güzel geçirmen için bir hayli çaba harcıyor. Dünyanın “en”lerine ev sahipliği yapan Dubai, en lüks tatil saptamasını da boş geçmiyor. İnsan yapımı adaları, uzun binaları, devasa marinaları, 1200’den fazla mağazaya sahip Dubai Mall ile alışveriş anlayışları, Dubai’yi tercih etmen için birkaç neden.

dubai

Kıbrıs

Antik kentleri, uçsuz bucaksız mavisi ve eğlence hayatıyla Kıbrıs yaz mevsiminin vazgeçilmez rotası. Fakat Kıbrıs sonbaharda bir başka. Çünkü Kıbrıs’a kış geç geliyor. Hal böyle olunca, Caretta carettaların bile yumurtalarını bırakacağı kadar güvendikleri Altın Kumsal, Selimiye Camii, Girne Kalesi ve enerji dolu mekanları sana kalıyor.

Kıbrıs bu zamanlarda daha sakin, daha sessiz ama eğlencesinden hiçbir şey kaybetmiyor. Kıbrıs gece hayatı aynı coşkunlukta devam ediyor yani anlayacağın. Bize kalırsa boş ver kulüpleri, barları; Kıbrıs’ın plajlarının hepsini keşfet.

kibris

Bodrum

Güneşi içimizde hissetmek için yurt dışına çıkman konusunda ısrarcı değiliz. Türkiye’nin güney sahilleri ekim ayının ilerleyen günlerine dek yaz havasını yaşar. Üstelik Bodrum otelleri de buna göre fiyatlandırma politikasını oluşturur.
Bodrum ucuz uçak biletini kapıp, mavi ve beyazın hüküm sürdüğü terapi hissi uyandıran sokakları, hareketini sonbaharda da kaybetmeyen Bodrum gece hayatı ve sadece burada görebileceğiniz güzellikteki beach’leri ile sonbaharı bu kentte yaşamak harika bir fikir!

bodrum

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Kasımda Gezilecek Yerler Nelerdir?: Kasımda Nereye Gidilir yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın