İstanbul çevresinde kamp yapılacak yerler

İstanbul Çevresinde Kamp Yapılacak Yerler II: Kıyıköy, Şile Ağva

İstanbul çevresinde kamp yapılacak yerler serisinin ikinci kısmı ile karşındayız. Büyükşehrin kalabalığından, gürültüsünden ve kirliliğinden sıkıldıysan çadırını hazırla. İstanbul çevresinde kamp yapılabilecek yerlerden birinde uzanmış gökyüzünü izlerken, “Bunu neden daha önce yapmadım?” diyeceksin. İstanbul çevresindeki kamp yerleri, doğaya saygı duyan ve onun bilgeliğine muhtaç olan her doğa tutkununa çok iyi gelecek.

Çadır Kampları İçin Tatil Yerleri: İstanbul Kamp Alanları

İstanbul kamp alanları

Göl kenarının sessizliği, plajda dalga sesleri, ormanın derinliklerinde kuş cıvıltıları ya da açık alanda ufuk manzaraları… İstanbul gezisinde kamp yapmayı düşünenler için seçenek bol. Huzur ve maceranın bir arada olduğu tatil kampları, çocuklara doğa sevgisini aşılamak için de mükemmel bir fikir. Ekonomik, keyifli ve doğal. İnsan, tatilde başka ne isteyebilir ki! 

İstanbul kamp alanları serimizin ilk bölümünde Maşukiye, Sapanca ve İğneada’dan bahsetmiştik. Şimdi de Şile, Ağva ve Kıyıköy rotalarını içeren bir doğa turuna çıkıyoruz.

İstanbul çevresinde kamp yapılacak yerler yazımızın birinci bölümünü okumak istersin diye linkini buraya bıraktık.

İstanbul Nerede?: İstanbul’a Nasıl Gidilir?

Marmara Bölgesi’nde bulunan İstanbul, Avrupa ve Asya kıtalarının birbirine bağlandığı Boğaz üzerinde yer alıyor. Yurt içindeyken İstanbul’a gitmenin en pratik yolu ise uçak seyahati. Ucuz uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

Tarih, Doğa ve Deniz: Kıyıköy

Kıyıköy kamp alanları

Kıyıköy, deniz kenarında kurulmuş küçük bir balıkçı kasabası. İstanbul’a yakın tatil yeri ya da kamp alanı arıyorsan tüm doğal güzelliğiyle Kıyıköy seni bekler. Eski tip, ahşap duvarlı, kırmızı kiremitten çatılı evleriyle masalsı bir yere benzeyen Kıyıköy çevresinde keşfedilecek birçok doğa harikası yer var. 

Kıyıköy, deniz kenarına kurulmuş tatlı bir yerleşim merkezi. Çevresinden iki nehir dolaşıyor. Yani nehir kenarında kamp yapmak için ideal. Aynı zamanda kasabanın çevresi ormanlarla kaplı. Ayrıca Kıyıköy’de gezilecek tarihi yerler de var. Mesela Aya Nikola Manastırı… 

Kıyıköy Nerede: Kıyıköy’e Nasıl Gidilir?

Kıyıköy, Kırklareli’nin Vize ilçesinin bir beldesi ve İstanbul’a 167 km uzaklıkta. Araçla buraya ortalama 3 saat içerisinde varabilirsin. Ayrıca Kırklareli üzerinden buraya otobüs seferleri de yapılıyor. 

Kıyıköy Kamp Alanları: Kıyıköy’de Çadır Kurulacak Yerler

Kıyıköy kamp alanları

Kıyıköy’de kamp alanları; deniz, nehir ve orman çevresinde şekilleniyor. Deniz kenarına yakın kamp alanları, iç kesimlere göre biraz daha pahalı. Deniz kıyısındaki kamp yerleri, çoğunlukla açık alanda. Güneş koruması olmayan çadırlar için bu durum bir soruna dönüşebilir. 

Kıyıköy sahili çevresinde kamp yapmayı düşünüyorsan çevrede yiyecek-içecek ihtiyaçlarını giderebileceğin işletmeler mevcut. Eğer ormanın iç kısmında kamp yapmayı düşünüyorsan ihtiyaç duyabileceğin her şeyi yanına almanı tavsiye ederiz.  

Kıyıköy kamp işletmeleri

Kıyıköy Belediye Kamp Alanı: Orijinal adıyla Kıyıköy Kamp Alanı, sahilin hemen arkasında düzenlenmiş bir bölgeyi kapsıyor. Pabuç Deresi’nin kıyısında bulunan Kıyıköy Kamp Alanı, içme suyu ve elektrik hizmeti sunuyor. Burada çadır alanını ücretli bir şekilde kiralayabilirsin. Çadırın yoksa çadır da kiralayabilirsin. Kamp alanında tuvalet var ama duş bölümleri yok. 

Adres: Manastır Mevkii, Kıyıköy, Vize, Kırklareli

Mehmet Genç Piknik ve Kamp Alanı: Manastır mevkiine konumlanmış Mehmet Genç Piknik Alanı, her şeyden uzaklaşıp kafa dinlemek ya da ailecek keyifle doğa tatili yapmak için gidilebilecek bir yer. İşletmenin kendi büfesi var, ihtiyaçlarını buradan temin edebilirsin.

Adres: Manastır Mevkii, Kıyıköy, Vize, Kırklareli

Carpe Diem Çadır Kamp ve Piknik Alanı: Pabuç Deresi’nin yanına kurulmuş bir başka kamp alanı olan Carpe Diem, kamp meraklılarına duş ve tuvalet hizmeti de sunuyor. Tatlı su kaynağına yakın konumu ve ağaçlarla çevrili olması, doğanın tam kalbinde çadır kurmak isteyenler için Carpe Diem’i mükemmel kılıyor. 

Adres: Manastır Mevkii, Kıyıköy, Vize, Kırklareli

Kıyıköy’de Gezilecek Yerler

Kıyıköyde gezilecek yerler

Kıyıköy küçük bir kasaba olabilir, ama birçok gezilecek tarihi ve doğal yer var. “Kıyıköy’de nerelere gidilir?” diye merak ediyorsan aşağıdaki üç tavsiyeyi Kıyıköy gezi rehberine not alırsın. 

  • Aya Nikola Manastırı: Her ne kadar uygun bir şekilde korunamıyor olsa da Aya Nikola Manastırı’nda bir tarih yatıyor. Kasabaya 700 kilometre uzaklıkta bulunan Aya Nikola Manastırı, harabe fotoğrafçıları için ideal bir nokta. 
  • Kıyıköy Kalesi: 6. yy’de İmparator I. Justinianus (Jüstinyen) adıyla inşa ettirilen Kıyıköy Kalesi ve surları, Kazan ve Pabuç dereleri arasındaki yamaçları kapsıyor. Kıyıköy çevresindeki tarihi yerlere göz atmak isteyenler, surların güney bölümündeki gizli kapı çevresinde keşif yapabilir.  
  • Selvez Koyu: Kıyıköy ve İğneada arasında, doğa harikası birçok gizli koy saklı. Kıyıköy’e en yakın olanının ismi Selvez Koyu. Çevrede karavan kampçılarıyla karşılaşman olası. 

İstanbul Yakınlarındaki Tatil Rotası: Şile 

Sile kamp alanları

İstanbul çevresinde tatil yapmayı düşünenlerin aklına gelen ilk yerlerden biridir Şile. Doğası, sahilleri ve tertemiz havasıyla Şile, büyükşehrin gürültüsünden kaçmak için birebir. Yemyeşil alanları ve herkesin yararlanabildiği halk plajlarıyla Şile, havalar ısınınca doğanın tadını çıkarmak ve denizde serinlemek isteyenleri buluşturuyor. Hafta sonu için Şile gezisi düşünenlerin tek dikkat etmesi gereken şey, yola erken çıkmak. Yoksa trafiğe kalabilirler. 

Şile Nerede: Şile’ye Nasıl Gidilir? 

 

Doğusunda Kandıra, güneyinde Pendik ve Gebze, batısında da Beykoz ilçeleri bulunan Şile, İstanbul’un bir ilçesi ve şehir merkezine 86 km uzaklıkta.

Şile’ye gitmek için İstanbul’dan kalkan otobüsleri kullanabilirsin. Kendi aracınla gitmeyi düşünüyorsan Ümraniye’den sonra Şile tabelalarını takip etmen seni oraya götürür. Şile’ye aynı zamanda belediye otobüsleriyle de ulaşım sağlanıyor. 139 numaralı otobüs, Üsküdar ile Şile arasında seferlere çıkıyor. 

İstanbul’da Hafta Sonu Tatili Planları İçin: Şile Kamp Alanları

Şile’de kamp alanları sahil boyunca uzanıyor diyebiliriz. Buradaki her plaj ve yeşil alan, potansiyel bir kamp alanı. Yani Şile’de ücretsiz kamp alanı bulmak çok kolay. Duşakabin, çadır kiralama, tuvalet ve kahvaltı gibi hizmetler bekliyorsan aşağıda senin için Şile çevresindeki kamp alanlarını listeledik. 

  • Sahil Kamp İstanbul: Şile’nin Sahilköy sınırlarındaki kapalı konaklama yeri Sahil Kamp, kampçılara ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi sunuyor. Survivor parkuru ve ATV parkuları gibi eğlenceli etkinliklere katılabileceğin Sahil Kamp İstanbul, Şile’de kamp yapmak için gidilebilecek en gelişmiş yerlerden biri. Tabii burada kalmak ücretli 
  • Şile Ağva Green Park Camping: Karavan ve çadır bölümleriyle tam teşekküllü bir kamp alanı olan Green Park, konukları için özel aktiviteler de düzenleniyor. Konaklama ücreti, hizmetlere göre değişiyor. 
  • Şuayipli Köyü Plajı Kamp Alanı: Sessiz sakin bir yer arıyorsan burayı tercih edebilirsin. Bir kamp alanında ihtiyaç duyacağın tuvalet, duş, elektrik, yürüyüş parkuru ve büfe gibi temel şeyleri burada bulmak mümkün. 
  • Esenceli Köyü Kamp Alanı: Doğal güzelliklerle çevrenlenmiş ve el değmemiş bir kamp alanı arıyorsan buraya göz atabilirsin. İhtiyaçlarını buraya gelmeden önce temin etmeni öneririz, çünkü burada herhangi bir işletme bulunmuyor.

Zeki Müren de Gezerdi: Şile’de Gezilecek Yerler

Şile'de gezilecek yerler

Şile’de adı bir caddeye verilen Zeki Müren, İstanbul’un hemen yanı başında bulunan bu cennet ilçeyi çok severmiş. Şile’yi senin de çok seveceğine eminiz. Kendini çadır ve denizle sınırlama. Burada görülecek birçok yer var. Şile’de görülecek noktaları aşağıda sıralıyoruz.

  • Şile Ocaklı Ada Kalesi: Restore edilmesinden sonra Sünger Bob’a benzetilmesiyle internet ünlüsü olan Şile Kalesi, Cenevizliler tarafından 1. yy dolaylarında inşa edilmiş. Kale, günümüzde sosyal medya fenomeni olmuş az sayıdaki tarihi yapılardan biri. 

Şile Feneri

  • Şile Feneri: Şile silüetinin en önemli dekoru Şile Feneri, Sultan Abdülaziz tarafından 1859 yılında yaptırılmış. Açık havalarda ışığı 56 km mesafeden bile görülebilen fener, Şile’de gezilecek yer arayan ve manzara seyrine dalmak isteyenler için iyi bir fikir. 
  • Ağlayan Kaya: Şile’deki Ağlayan Kaya, aslında arasından kaynak suyu akan bir kayalar bütünü. Kimisi denizlerde boğulanların ardından yakılan ağıtlara bağlıyor, bazısı “Ağlayan Kaya, hüzünlü bir aşk hikayesinin simgesidir.” diyor.. 

Saklı Göl, Şile

    • Saklı Göl: Şile Kamandere Köyü içerisinde bulunan Saklı Göl, tam bir doğal cennet. Şile’de kamp yapmak için burayı da tercih edebilirsin. 
    • Kumbaba Tepesi: Eski zamanlarda güneş banyosu yapmak için kullanılan Kumbaba Tepesi, deniz manzarasının keyfini sürmek için birebir. Kumbaba Plajı ise yumuşacık kumlarıyla tam bir rahatlama merkezi. 

Yıldızları Görebileceğin Bir Yer: Ağva

Ağva gece

İstanbul’a yakın kamp alanlarından Ağva, aslında Şile ilçesinde yer alan bir mahalle. Ağva, tatil yeri olarak kesinlikle dikkate değer; ama bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Gece karanlığında, gökyüzünde inanılmaz sayıda yıldız olduğunu hatırlamak istersen Ağva, mükemmel bir yer. Kamp yapmak ve doğanın tadını çıkarmak istiyorsan da tamam, ama hafta sonu denize gireyim diyorsan Ağva hafta sonunda çok kalabalık oluyor. Tatilciler buraya akın ediyor adeta. “Sessiz sakin bir doğa tatili yapayım.” diyorsan da halk plajlarını tercih etme.

Ağva Nerede: Ağva’ya Nasıl Gidilir?

Ağva, Şile ilçesine bağlı bir mahalle. Karadeniz’in Göksu Nehri ile buluştuğu noktaya konumlanmış Ağva, yeşilin maviyle birleştiği bir tatil yeri. Ağva ulaşım bilgilerini araştırıyorsan söyleyelim, kişisel araçla Şile’den Ağva’ya gitmek 10 dakika sürüyor. İstanbul’un Kadıköy gibi merkezi bölgelerinden Ağva’ya ulaşım ise ortalama 1 buçuk saat.  Ağva’ya gitmek için Şile’ye giden belediye otobüslerini ve özel otobüsleri de kullanabilirsin. Yolculuk süresi trafiğe göre değişiyor. 

Ağva Kamp Alanları

Ağva kamp alanları

Kamp yapmak için Ağva’da kalınacak yerler, sahil boyunca uzanıyor. Ağva’da kamp yapmak için alan arayanlara, aşağıda birkaç isim bırakıyoruz. Ağva’da ücretsiz kamp yapmak istiyorsan sahil boyunca uygun yerler bulabilirsin. 

  • Ağva Seferoğulları Camping: Ağva’da 10.000 km2’lik bir alana kurulu Seferoğulları Camping, çadır kiralamanın yanı sıra bungalov evleri ile de konaklama hizmeti veriyor. Kurfalı Köyü’ne yürüme mesafesinde bulunan tesise dilersen kendi çadırını da getirebilirsin. Konuklarına yeme-içme alanında da servis sunan Seferoğulları Camping, İstanbul çevresinde kamp yapılacak yerler arayanlar için ideal bir tercih. Özel aracınla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsin.
  • Ağva Kilimli Koyu: Ağva Kilimli Koyu Kamp Alanı’nda ücretsiz bir şekilde kamp yapmak mümkün. Tepelerde mükemmel Karadeniz manzaraları var, ama bazen çok rüzgarlı oluyor. Bu riski almak istemiyorsan ve çadırın rüzgara karşı çok dayanıklı değilse plaj kısmında kamp yapman daha doğru olur. 

Ağva’da Gezilecek Yerler

Ağva gezilecek yerler

Yaz aylarının doğa ile içe içe rotalarından Ağva, İstanbul’dan yola çıkılacak bir hafta sonu kaçamağı için mükemmel; fakat kalabalıkları sevmeyenler bu geziyi hafta içinde planlamalı. İstanbul kamp yerleri içerisindeki popüler mekanlara ev sahipliği yapan Ağva; evcil hayvanla da gidilebilen, çoğunlukla çocuklu aileler tarafından tercih edilen bir yer. Burada yer alan doğal harikalar, insanın ruhunu ve zihnini dinlendiriyor. Doğanın içinde kaybolayım diyorsan son yıllarda İstanbul’dan kaçıp kendini dinlemek isteyenlerin rotası Ağva’da keşfedeceğin çok şey var. 

  • Gelin Kayası: Beyaz rengi ve formuyla tıpkı duvaklı bir geline benzeyen Gelin Kayası, Ağva anılarını fotoğraflamak isteyenler için şık bir figür. 

Ağva gelin kayası

  • Hacıllı Köyü: Ağva’daki gezilecek yerleri bitirdiysen senin için bir tavsiyemiz var: Hacıllı Köyü. Hafta sonu kaçamağı olarak Ağva’ya gidip orayı kalabalık bulursan Hacıllı Köyü’ne doğru yola çık. Orada aradığın huzuru bulacaksın. Hacıllı Şelalesi kamp alanı da çizdiğin rotanın içerisinde olsun. 
  • Kurudere Şelalesi: Hacıllı Köyü etrafındaki şelalelerin içerisinde yer alan Kurudere, doğa ile iç içe vakit geçirmek istiyorsan görmen gereken bir yer. 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’nin Kamp Yapılacak En Güzel Gölleri başlıklı yazımızı okumaya devam edebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın