• Ana Sayfa
  • Genel
  • Ege’de Kamp Yapılacak En Güzel Köşeler: Kalbim Ege’de Kaldı
Ege'de kamp yapılacak yerler

Ege’de Kamp Yapılacak En Güzel Köşeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’deki kamp yapılacak yerler, doğanın kalbine gitme ve sesini duyumsama açısından farklı bir deneyim sunar. Bu yüzden Ege kamp rotası tüm doğaseverler için ruhani bir detoks vadeder. Ege’nin nefes kesen doğal güzellikleri karşısında büyük şehirlerde hissedemediğimiz türden bir rahatlama yaşarız. 

Yüksek binalardan, gürültüden, teknolojiden uzaklaştıkça kendimizi daha iyi duyabilir; cenneti andıran manzaralar karşısında kendimize dair yeni şeyler keşfetme şansı yakalayabiliriz. Aynı zamanda Ege’deki kamp alanları dostlarımızla, aile üyelerimizle sosyalleşmek ya da yeni insanlarla kaynaşmak için de harika fırsatlar yaratır.

Ayrıca sırt çantanı, kamp çadırını ve uyku tulumunu alarak doğanın en kuytu, en bakir noktalarına doğru seyahat etmenin, tüm gözlerden uzakta özgürlüğü hissetmenin tadı çok başka. Macerasever bir ruhun varsa Ege’deki kamp alanlarını keşfetmeye ne dersin? Haydi, Ege’de kamp yapılacak en güzel köşelere beraber göz atalım. 

Ege’deki Kamp Alanları: Doğanın Kalbinde

Ege’deki Kamp Alanları

Ülkemizin her bir köşesi birbirinden farklı doğal güzelliklere sahip. Özellikle milli parklarımız, antik kentlerimiz ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki değerlerimiz ile eşsiz bir coğrafyada yaşıyoruz. Doğadaki en güzel tonları görebileceğin, eğlenceye doyabileceğin ve huzura kavuşabileceğin onlarca güzergah var. 

Deşarj olmaya ihtiyacın varsa ve kamp malzemelerin, çantan, uyku tulumun hazırsa Ege’ye doğru yola çıkıyoruz, kalbimizi de orada bırakıyoruz. İşte, senin için seçtiğimiz Ege’deki en iyi kamp alanları: 

Kelebekler Vadisi: Her Şeyden Uzakta 

Kelebekler Vadisi

Fethiye’nin Ölüdeniz bölgesinde bulunan Kelebekler Vadisi doğal bir hazine niteliğinde. 1995 yılında 1. derece doğal SİT alanı edilen bölge, gizli bir cennet konumunda. Babadağ’ın eteklerinde yer alan Kelebekler Vadisi, Ege’deki en iyi kamp alanları listesine doğrudan giriş yapabilecek güzellikte. 

Bölgede iki tane patika mevcut. Bu patikalardan biri şelalelere, öteki ise Faralya Köyü’ne gidiyor. Doğa yürüyüşleri yapmayı, adrenalini, herkesten ve her şeyden uzakta olmayı seviyorsan burası aradığın yer. 

Kelebekler Vadisi, 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı özel bir coğrafya ve bölgede lüks konaklama tesisi bulunmuyor. Dilediğin gibi çadır kurabilirsin ve hatta üzeri yapraklarla, çalılarla kaplı çardaklarda, teraslarda uyuyabilirsin. Anlayacağın burası gerçek maceraperestlere göre. 

Kelebekler Vadisi’ne Nasıl Gidilir? 

Kelebekler Vadisi’ne gitmek için Dalaman Havalimanı’na uçabilirsin. Buradan da Ölüdeniz’e geçip Kelebekler Vadisi’ne ulaşabilirsin. Yalnız aklında olsun, Kelebekler Vadisi’ne tekne turlarına katılarak da gidebilirsin. 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Bafa Gölü: Tabiat Harikası

Bafa Gölü

Bafa bölgesinin geçmişi 2000 yıl öncesine kadar uzanıyor. Antik felsefenin öncü isimlerinden Heraklitos burada doğmuş. Bölgede yer alan Bafa Gölü ise Ege Bölgesi’nin en büyük gölü olarak dikkat çekiyor.

Muğla ve Aydın illerinin sınırında yer alan göl, Menderes Nehri’nin bin yıllar boyunca taşıdığı alüvyonlar sayesinde oluşmuş. Harika bir güzelliğe sahip olan Bafa Gölü, 1989 yılında tabiat parkı alanı olarak korunma altına alınmış. 

Ayrıca gölün kıyısında gezginleri bekleyen ve pek bilinmeyen Kapıkırı adında bir de köy var. Beşparmak Dağlarının eteklerindeki köy hayli eski bir yerleşim yeri. Buraya geldiğinde tarihsel bir değeri olan Athena Tapınağı’na çıkmanı öneririz. Tapınakta muazzam bir gün batımına tanıklık edebilir ve Bafa Gölü’nü seyre dalabilirsin. 

Bafa Gölü’ne Nasıl Gidilir? 

Bafa Gölü’ne ulaşmak hayli kolay. Bodrum’a yaklaşık 40 dakika mesafede bulunan göle gitmek için Türkiye’nin dört bir yanından Bodrum uçuşu sağlayan Pegasus’u kullanabilir ve bölgeye hızlı, güvenli, ekonomik bir şekilde ulaşabilirsin. 

Bodrum Uçak Bileti Ara

Kabak Vadisi: Saklı Bir Cennet

Kabak Vadisi

Kabak Koyu, Ölüdeniz’e 16 kilometre uzaklıkta bulunan bir cennet. Kızılçam ormanları ile kaplı olan vadi, büyüleyici bir manzaraya karşı duruyor. Likya Yolu üzerinde yer alan bu gizli köşede huzur dolu anlar yaşayabilir, keyifle dolabilirsin. 

Üç tarafı dağlarla çevrili olan bölge, ülkemizde doğal hayatın yaşandığı güzergahların başında geliyor. Burası çevrili olduğu yüksek kayalar ve akarsular sayesinde korunmuş bir doğaya sahip. Özgür ruhlu gezginler için harika bir durak olan Kabak Vadisi, şehir yaşamının kaotikliğinden kurtularak ruhunu arındırabileceğin bir yer. 

Kabak Vadisi’ne Nasıl Gidilir? 

Kabak Vadisi; Fethiye’ye 33 kilometre, Ölüdeniz’e 17 kilometre, Kelebekler Vadisi’ne ise 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Vadiye Faralya Köyü’nün Kabak Mahallesi’nden yürüyerek ya da köyden kalkan araçlarla ulaşabilirsin. Dilersen Ölüdeniz’den kalkan dolmuşları ya da yakın bir koydan kalkan tekneleri de kullanabilirsin. Öncesinde ucuz Dalaman uçak bileti alman yeter!

Datça Aktur Camping: Ödüllü Kamp Alanı 

Datça Aktur Camping

Datça merkeze 30 kilometre mesafede bulunan Aktur Camping, mavi ve yeşilin ahenkle dans ettiği çok özel bir alan. Kamp ve doğa meraklılarının özellikle tercih ettiği Aktur Camping, 33.500 metrekarelik bir alana yayılmış durumda.

Burası ADAC (Uluslararası Kampçı Rehberi) tarafından verilen bir ödüle de sahip. Dünya kamp alanları arasında birincilik ödülü bulunan bölge, karavanla kamp yapmak isteyen gezginler açısından da geniş bir alana sahip. İçerisinde 2 adet mavi bayraklı plajı olan Aktur Camping tam teçhizatlı bir kamp için birebir.   

Datça Aktur Camping’e Nasıl Gidilir? 

Kara yoluyla ya da Bodrum üzerinden feribotla ulaşabileceğin Aktur Camping, yayıldığı geniş alanının içinde ihtiyacın olan her şeyi barındırıyor. Yalnız hatırlatmakta fayda var, burası çok ünlü bir kamp alanı olduğu için gitmeden önce rezervasyon yaptırman iyi olur. 

Akyaka: Gökova Körfezi’nin İncisi 

Akyaka

Muğla ilinin sınırları içerisinde bulunan Akyaka, Gökova Körfezi’nin doğu ucunda yer alıyor. Körfezin bittiği yerdeki Sakartepe Dağı ile Gökova Ovası arasında kalan bölge, nefes kesen manzaralara ve doğal güzelliklere sahip. 

Eski bir balıkçı köyü olan bölgenin geçmişi antik çağlara kadar uzanıyor. Burası aynı zamanda Cittaslow akımına da üye. Tertemiz havası ve masmavi denizi karşısında unutulmaz anlar yaşayacağın Akyaka’da istersen rüzgar sörfü gibi ekstrem sporları da deneyebilirsin. 

Akyaka’ya Nasıl Gidilir? 

Marmaris’e 31 kilometre uzaklıkta yer alan Akyaka’ya ulaşmanın en kolay yolu Dalaman’a uçmak. Dalaman Havalimanı, Akyaka’ya 50 dakika mesafede bulunuyor. Dalaman Havalimanı’na indikten sonra bu mavi ve yeşilin dans ettiği harikulade köşeye ulaşabilirsin. Tabii ne zaman gideceğini seçmek sana kalmış. 

Gökçeada Aydıncık Sahili Kamp Alanı: Ege’nin En Büyük Adası

Gökçeada

Çanakkale’nin güzel adalarından Gökçeada, Rum mahalleleriyle ülkenin en batısında yer alıyor. Cittaslow yani sakin şehir unvanına sahip dünyanın ilk adası olan Gökçeada’da güzel gün batımları izleyip huzur dolu günler geçirebilirsin. Adanın güney tarafında yer alan Aydıncık’ta kamp yapmak istersen de güzel bir ortam seni bekliyor.

Aydıncık rüzgarıyla ünlü bir yer. Öyle ki plaja yakın bir konumda sörf merkezi de bulunuyor. İncecik kumlara uzanıp turkuaz mavisi bir denize girmek ve sörf yapmak istersen burayı tercih edebilirsin. Tuvalet ve duş gibi ihtiyaçları, yakınlarda bulunan ücretli kamp alanlarından karşılayabilirsin. Dilersen konaklamak için sahil hattında bulunan ücretli kamp alanlarını da tercih edebilirsin.

Geceleri yıldızları tüm parlaklığında izlemek ve denizin dalga seslerini duyarak uyumak burada mümkün. 

Gökçeada Aydıncık Sahili Kamp Alanı’na Nasıl Gidilir?

Balıkesir-Edremit’e uçup oradan aktarma yaparak Çanakkale’ye geçebilirsin. Çanakkale’den Gökçeada feribotlarına binip adaya ulaştıktan sonra Aydıncık Plajı’na giden minibüsleri kullanarak kamp alanına ulaşabilirsin. 

Edremit Balıkesir Uçak Bileti Ara

Marmaris Çubucak Orman Kamp Alanı: Biraz Deniz, Biraz Ağaç Gölgesi

Marmaris Çubucak Orman Kampı

Marmaris – Datça yolu üzerinde bulunan kamp alanı, deniz ve orman manzarası ile büyüleyici bir atmosfere sahip. Tüm yıl boyu açık olan kamp alanı, tuvalet ve duş imkanına sahip ücretli bir kamp yeri. Kendi çadırın yoksa buradan kiralayabilirsin. Ayrıca marketi ve internetini kullanabileceğin bir kafesi de mevcut. 

Karavan kampı olarak da kullanılan alanı, günübirlik piknik yapmaya gelen ziyaretçilere de açık. Dilersen piknik alanında mangal da yapabilirsin. Basketbol ve voleybol sahası bulunan kamp alanında kendine çam ağaçlarının arasında yürüyüş rotası da çizebilirsin.

Marmaris Çubucak Orman Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Marmaris’e yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Çubucak Orman Kampı’na ucuz bir Dalaman uçak bileti alarak kolayca ulaşabilirsin. Dilersen Bodrum üzerinden feribotla da Marmaris’e geçebilirsin. Marmaris’te otogardan kalkan Hisarönü dolmuşlarını kullanarak direkt kamp alanının önüne gidebilirsin. Araç kiralarsan da Datça tabelalarını takip etmen yeterli olacak.

Köyceğiz Ekincik Kamp Alanı: Doğanın ve Manzaranın Keyfini Çıkarma Zamanı

Köyceğiz kamp alanı

Muğla il sınırları içerisinde bulunan Köyceğiz; antik kentleri, şifalı kaplıcaları, denizi ve tertemiz havasıyla büyüleyici bir yer. Şehirden uzaklaşmak, doğa ile kucaklaşmak ve çadır kampı yapmak istersen Köyceğiz’deki Ekincik Kamp Alanı’nı listene ekleyebilirsin.

Ücretli kamp alanında ihtiyacın olan sıcak su, duş, tuvalet, ortak mutfak ve elektrik gibi imkanlar mevcut. Araçla gideceksen ücretsiz bir otoparkı da bulunuyor. Buraya geldiğinde deniz ve kumun tadını çıkarıp tüplü dalış, trekking, kaplıca ziyareti gibi aktivitelere katılabilirsin. Konaklamak için ücretsiz olan Ekinoks Kamp Alanı’nı da değerlendirebilirsin.

Köyceğiz Ekincik Kamp Alanı’na Nasıl Gidilir?

Akyaka’ya yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan kamp alanı, Köyceğiz’den 35 km uzaklıkta yer alıyor. Dalaman Havalimanı’na geldikten sonra özel araçla 1 saat 15 dakika içerisinde kamp alanına ulaşmak mümkün. Aracın yoksa Dalaman’dan Köyceğiz’e geçip sonrasında otogardan kalkan Ekincik dolmuşlarını kullanabilirsin. 

Ege’de kamp yapılacak en güzel köşelere göz attığımız yazının sonuna geldik, ama sen okumaya devam etmek istersen Türkiye’nin en iyi kamp alanları yazımıza göz atabilirsin. \*

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın