Şubatta Gezilecek Yerler

Şubatta Gezilecek Yerler Nelerdir? | Şubatta Nereye Gidilir

Kış mevsimi tam gaz devam ediyor, romantik ve nostaljik atmosferler her yerde kendini gösteriyor. Bu dönemlerde havalar soğuk olsa da keyifli bir tatili arzuluyor olabilirsin ve kafanda “Şubatta nereye gidilir?” sorusu dönüp dolaşabilir. 

Bu mevsimde kalabalıktan, gürültüden, stresten kaçabilmek ve doyasıya gezebilmek daha çekici. O yüzden gezginler açısından bu dönemde seçilen rotalar hayli kıymetli. Hem bu tarihlerde tatile çıkmak cepler açısından da faydalı ve ucuz tatil fikri oldukça mantıklı. Haydi durma o halde, çantanı toplamaya başla bir an önce. Kış dinginliği yaşayarak keyfimize bakalım. Şubat ayı tatil önerilerimiz seni bekliyor. 

Şubat Ayında Nereye Gidilir: Şubatta Tek Başına Gidilecek Yerler

Şubat ayında tek başına gidilecek yerler

İlkbahar kapıda, yeni fırsatlar hemen yanı başında. Şubat ayında tek başına gidebileceğin ve keyifle dolaşabileceğin şahane rotalar var. İşte, senin için seçtiğimiz keyifli duraklar: 

Sinop: Boztepe Burnu’na Doğru 

Boztepe Burnu üzerine kurulmuş Sinop, Orta Karadeniz’de yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulunduran şehir, Karadeniz’in en kuzey noktasında konumlanıyor. 

Doğal bir liman olma özelliğine sahip Sinop, eski çağlarda da birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış. Antik dönemlerde bölgenin en önemli limanı olan şehir, tarih boyunca varlığını sürdürmüş ve deniz ticaretinde önemli bir rol oynamış. Buraya geldiğinde Sinop Kalesi’ni, İnceburun Feneri’ni ve Hamsilos Koyu’nu görmeyi unutma!

Sinop Uçak Bileti Ara

Kars: Beyaz Cennet

Anadolu coğrafyasının Kafkasya’ya açılan kapısı olan Kars, birçok uygarlıktan izler taşıyor. Köklü bir geçmişe sahip olan bölge, kültürel dokusuyla hayli ilgi çekici bir güzergah. Son dönemlerde hayli trend olan Kars, tarihi eserleri ve doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. 

Özellikle Sarıkamış Kayak Merkezi ile adından sıkça bahsettiren ve Türkiye’deki en iyi kayak rotalarından biri olan bölge, kış sporlarına ilgi duyanları bekliyor. Sarıçam ormanları ve eşine az rastlanan kristal karlar seni çağırıyor! 

Kars Uçak Bileti Ara 

Mardin: Büyüleyici Bir Durak 

Mardin; her sokağı, her köşesi tarih kokan sıra dışı bir şehir. Pek çok kültürün bir arada yaşadığı bölge, kendine has dokusu ve dillere destan tatları ile ülkemizin en ilham verici güzergahlarından.

Mezopotamya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mardin, köklü tarihi ile geçmişten göz alıcı izler taşıyor. Sümerler ve Akadlar gibi kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu büyüleyici durak, kış mevsiminde bir başka güzel oluyor!  

Mardin Uçak Bileti Ara 

Şubatta Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Şubatta Gidilecek Ülkeler

Şubat ayında avrupada nereye gidilir

“Şubat ayında mutlaka yurt dışına gitmeliyim!” ve “Kış mevsimini yurt dışında yaşamalıyım!” diyorsan ucuz uçak biletleri seni bekliyor. Senin için “Şubat ayında yurt dışında nereye gidilir?” sorusunu cevapladık.

Prag, Çekya: Masallar Kenti

Çekya’nın başkenti Prag, ülkenin kuzeybatı kesiminde yer alıyor. Çekya’nın politik, kültürel ve ekonomik merkezi konumundaki şehir, Gotik mimarisi ve mistik atmosferiyle Orta Çağ’dan fırlamış gibi duruyor.

Vltava Nehri’nin kıyısına kurulan Prag; estetik köprüleri, kanalları, tarihi eserleri ile seni bekliyor. Köklü bir tarihin içinde kaybolmak ve kendini bir masalın parçası gibi hissetmek istiyorsan Prag tam sana göre!

Prag Uçak Bileti Ara 

Viyana, Avusturya: Sanat Dolu 

Avusturya‘nın başkenti Viyana, barok mimarisi, estetik dokusu ve düzenli caddeleri ile ışıldayan bir şehir. Zaman içerisinde Avrupa’nın ve hatta dünyanın en önemli kültür, sanat, politika merkezlerinden biri olan Viyana, günümüzde de kültür-sanat hayatına yön veren şehirlerden biri durumunda.

Avrupa’nın gözde turizm duraklarından biri olan Viyana’ya geldiğinde eğlence parkı Prater’i, şehrin kalbinde yer alan St. Stephen Katedrali’ni, dünyanın en büyük kültür alanlarından biri olan Müzeler Bölgesi’ni ve dünyanın en iyi şnitzelini yiyebileceğin Figlmüller’i ziyaret etmeyi unutma. 

Viyana Uçak Bileti Ara 

Oslo, Norveç: Nefes Kesen Fiyordlar

Norveç‘in başkenti Oslo, ülkenin güneybatı tarafında, denizle iç içe bir konumda yer alıyor. Bir liman kenti konumundaki Oslo’nun tarihi 11. yüzyıla kadar uzanıyor. Yaşam standardı hayli yüksek olan bu şehir, aynı zamanda fiyordları ile de dünyaca ünlüdür. 

İskandinavya’nın en ilgi çekici güzergahlarından biri olan şehre geldiğinde Akershus Kalesi, Oslo Katedrali, Ulusal Müze ve Galeri, Kraliyet Sarayı ve Viking Gemi Müzesi gibi durakları görmeyi ihmal etme. 

Oslo Uçak Bileti Ara 

Şubat Ayı İçin Deneyim Odaklı Rotalar: Farkını Yansıtmak İsteyenlere

Şubat ayında gidilecek deneyim odaklar rotalar

Deneyim odaklı seyahat; doğa, ekstrem sporlar, kültür, gastronomi gibi alanlarda derinlemesine bir deneyim yaşamak için yapılan aktiviteleri kapsıyor. Amacın bir dönüşüm yaşamak ve muhteşem hikayeler biriktirmekse buna uygun güzergahlar önereceğiz!

Palandöken: Gece Kayağını Deneyimleme Zamanı

Kış sporlarına meraklıysan Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip Palandöken’i mutlaka ziyaret etmelisin. Bu yüce dağın etekleri hem yüksek kar kalitesine sahip hem de her seviye için farklı pistlere ev sahipliği yapıyor.   

Ayrıca turistler tarafından çok ilgi gören gece kayağını Palandöken’de yapabileceğini biliyor muydun? Türkiye’deki birçok pist 17.00’de kapanırken Palandöken, güçlü aydınlatmalar kullanarak saat 20.00’ye kadar bu deneyimi mümkün kılıyor.

Erzurum Uçak Bileti Ara

Afyon: Farklı Bir Lezzet ve Kültür Deneyimi 

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamındaki Gastronomi Alanında Lezzet Şehirlerini daha önce duymuş muydun? Dünyada gastronomi alanında bu unvana 36 şehir sahip. 3 tanesi ise Türkiye’de bulunuyor. Bunlardan birisi de 2019 yılında bu unvana layık görülen Afyon!

Daha önce bu alanda ismini hiç duymamış olabilirsin. Çünkü çok tanıtımı yapılmadığı için arka planda kalmış bir kültüre sahip. Ama bu adımla birlikte Gastronomi Şehri Afyonkarahisar web sitesi üzerinden şehre ait lezzetler hakkında bilgi alabilirsin. Ardından uzun yıllar farklı medeniyetlerden beslenmiş bu şehre giderek bambaşka bir deneyim yaşayabilirsin. 

Afyon’a direkt uçuş yok, ancak Denizli’ye uçup buradan kara yolu ile aktarma yapabilirsin.

Denizli Uçak Bileti Ara

Şanlıurfa: Geçmişe Yolculuk

Şanlıurfa; taşı toprağı hikaye dolu, oldukça etkileyici bir şehir. Balıklıgöl’ü, tarihi camileri, müzeleri, Fırat Nehri’nin altında kalan Halfeti’siyle mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Yerleşik hayata geçişin izlerinin yakalandığı Göbeklitepe ise insanı tam 12.000 yıl öncesine ışınlıyor!

Şanlıurfa, sadece kültürel ve tarihi yerlere değil, aynı zamanda muhteşem lezzetlere de sahip bir yerleşim yeri. Özellikle gastronomi ve kültür odaklı bir seyahat planlamak istiyorsan burası tam sana göre.

Şanlıurfa ile ilgili daha fazla bilgi almak istersen Kendini Yeniden Keşfeden Şanlıurfa’nın İzinde yazımızı okuyabilirsin. 

Şanlıurfa Uçak Bileti Ara

Şubatta Kampa Nereye Gidilir: Şubatta Kamp Yapılacak Yerler

 Şubat ayında kamp yapılacak yerler

Kış aylarında yapılan kampın tadı bir başkadır. Doğayı hissetmek, ateşte ısınmak, gökyüzünün altında uyumak bu dönemde farklı olur. Bu sebepten senin için doğanın içinde yenilenebileceğin kamp yerlerini seçtik.

Kampa giderken bazı malzemeleri yanında götürebilirsin, bazılarını da gittiğin yerden almak isteyebilirsin. Bu sebeple bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitlere göz atabilirsin. 

Abant Gölü: Kış Aylarının Güzel Yüzü

Bolu sınırlarında yer alan Abant, doğada kamp yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Şubatta kamp alanı arıyorsan durma, Abant’a doğru yol al! Özellikle kış aylarında muhteşem manzaralar yakalayabilirsin. Bu dönemde kamp yaparken uyku tulumu, çadır gibi ekipmanlarının soğuğa dayanıklı olmasına özen göstermeni öneririz. 

Abant, İstanbul ve Ankara’ya hemen hemen aynı uzaklıkta bulunuyor. O yüzden bölgeye İstanbul’dan aktarma yapılabileceği gibi Ankara’dan da yapabilirsin.  

Ankara Uçak Bileti Ara 

Aladağlar: Kar Kampı Yapmak İsteyenlere

Kayseri, Adana, Niğde şehirleri sınırlarında yer alan Aladağlar, 3756 metre yüksekliğe sahip. Kayseri şehir merkezine 147 km uzaklıkta bulunan Aladağlar Milli Parkı, kışın karlar içinde bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için oldukça uygun. 

Kar ve buzul suları ile beslenen Karpuzbaşı Şelalesi de ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor. Bembeyaz karlar içinde kamp yapabileceğin gibi rafting benzeri ekstrem sporlar da deneyebilirsin.

Kayseri Uçak Bileti Ara

Işık Dağı, Ankara: Gizli Güzellik

Işık Dağı, 2.100 metrelik yükseltisi ile Ankara‘nın zirve noktası. Şehir merkezine hayli yakın olan Işık Dağı, özellikle Ankara çevresinde yaşayan kamp tutkunlarının uğrak yerlerinden.

Çam ağaçları ile kaplı yemyeşil bir dağ olan Işık Dağı, aynı zamanda Karagöl adında saklı bir göle de sahip. Çam ağaçları arasında bulunan bu göl, bölgeye gelen gezginlerin uğramadan dönmediği yerlerden. Hem şehir hayatına hem de doğaya yakın olmak istiyorsan Işık Dağı tam sana göre! 

Ankara Uçak Bileti Ara

Şubat Ayında Yaz Mevsimi Yaşamak İçin Nereye Gidilir: Sıcak Rotalar

Şubatta gidilecek sıcak yerler

Sıcak kumlar, tepede bir güneş, enerji zirvede… Kış ayının dondurucu soğuklarında yaz güneşinin ısıtan sıcaklığını özlüyorsan bu rotalara göz at deriz.

Muscat, Umman: İnce Kumlu, Altın Renkli Plajlar

Umman’ın başkenti Muscat, yaz sıcaklığını yakalayabileceğin ilginç duraklardan biri. Müzeleri, Kraliyet Opera Binası, deniz manzaraları, altın renkli plajlarıyla şaşırtıcı bir atmosfere sahip. Umman Körfezi’nin hemen yanında yer alan Mutrah Souq yani Mutrah Çarşısı ise Kapalıçarşı’yı anımsatıyor. 

Eski Muscat’ta bulunan Bait Al Zubair Müzesi’ne gidip Umman kültürünün Arap Yarımadası’ndaki diğer ülkelerden ne kadar farklı olduğuna şahit olabilirsin. İncecik kumlara sahip Qurum Plajı’nda ise denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsin. 

Muscat Uçak Bileti Ara 

Şarm El-Şeyh, Mısır: Mevsimsiz Bir Dalış Noktası

Şarm El-Şeyh, yaz-kış popüler duraklardan. Mısır’ın bu turistik kenti, özellikle dalış sevenlere Kızıldeniz’in muhteşem mercan resiflerinde rüya gibi bir tatil vadediyor. Şubat ayında diğer aylara göre daha soğuk olsa da ortalama 20 derece sıcaklığa sahip olduğunu söylemek gerek. Yani oralar hala sıcak. Deniz, kum ve büyüleyici denizaltı manzarasına sahip olan Şarm El-Şeyh, şubat ayında yaz mevsimi yaşamak isteyenlere göre.

Daha fazla bilgi edinmek istersen Şarm El Şeyh Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsin. 

Şarm El-Şeyh Uçak Bileti Ara

Kaş, Antalya: Burada Hala Havalar Sıcak

Antalya’nın küçük ilçesi Kaş, antik kentleri ve eşsiz denizi ile son yılların en popüler duraklarından biri. Yazları çok kalabalık ve sıcak, kışları ise ılık ve sakin olan bu güzel tatil beldesinde eğlenceyi de huzuru da yakalamak mümkün.

Kış vakti Türkiye’de denize girmek ve sıcak kumlara uzanmak ister misin? O zaman mutlaka Kaş sahillerini denemelisin. Ziyaret edebileceğin antik kentler ve güzel yemek yiyebileceğin mekanlar mevcut. Dilersen plan yapmadan French Oje ile Kaş Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsin. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçup aktarma yapmak. 

Dalaman Uçak Bileti Ara 

Şubat Ayına Özel Romantik Rotalar: Şubat Ayında Balayına Nereye Gidilir?

subat ayinda balayina gidilecek ulkeler

Şubat ayı çiftler için anlamlı bir ay. Yeni evliysen ve balayı için nereye gideceğinize henüz karar vermediysen ya da  Sevgililer Günü’nü özel bir seyahatle taçlandırmak istersen romantik rotalar burada!

Kıbrıs: Romantizm Rüzgarına Kapılma Vakti

Partnerinle birlikte rahat rahat tatil yapıp keyfine bakacağın bir durak ararsan Kıbrıs’ı bir düşün deriz. Farklı konaklama seçenekleri, havası, suyu ve gezilecek yerleri ile gezginler tarafından sıkça tercih edilen bir yer. Ayrıca Kıbrıs’ın balayı otellerine mutlaka bir şans vermeni öneriyoruz. 

Kıbrıs’ın, güzellik ve aşk tanrıçası olan Afrodit’in doğum yeri olduğunu düşünürsek bu mitolojik hikayenin peşinde aşkınızı kutlayabilecek en güzel yerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kıbrıs’a uçmak.

Kıbrıs Uçak Bileti Ara

Kapadokya: Büyüleyici Manzaralar

Türkiye’nin en özel noktalarından biri olan Kapadokya; uçan balonları, mağara evleri ve yılkı atlarıyla adeta bir masal diyarı. Eşinle birlikte romantik bir seyahat arıyorsan gün batımları ayrı, gün doğumları ayrı güzel olan bu coğrafyada unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Bir Bilet İki Şehir: Kapadokya Gezisi ve Elazığ Gurme Turu başlıklı yazımızda Kapadokya’da ziyaret edebileceğiniz duraklara göz atabilirsiniz. 

Birlikte Aşk Vadisi’nden balon manzarasını izleyebilir, gökyüzünden kuş bakışı şekilde Kapadokya’nın büyüleyici manzarasına şahit olabilirsiniz. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçup aktarma yapmak. 

Frankfurt: “Romantic Road” Başlangıç Noktası

Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Frankfurt; kültür-sanat, alışveriş ve şehir parklarını seven çiftler için hayli romantik bir güzergah. Frankfurt’a geldiğinizde Heidelberg Kalesi’nin eşsiz manzarasında vakit geçirebilir, Zeil Caddesi’nde romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Frankfurt’un balayı rotası olarak özel olmasının diğer bir sebebi ise Romantik Yol’un başlangıç noktası olması. Araçla yol yapmayı seviyorsanız Almanya’nın 28 güzel kasabasını ziyaret edebileceğiniz bu rotayı gezi planlarınız arasına alabilirsiniz.

Frankfurt Uçak Bileti Ara

Bu önerimizle yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen Bazen Soğuklardan Sıkılırsın: Kışın Türkiye’nin En Sıcak İlleri  yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

  • Tuiz

    14 Ocak 2021 at 01:52

    Güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. Özellikle bu zor günlerde insanın içi gidiyor.. Umarım tekrardan rahatça gezeceğimiz günler gelecek.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın