• Ana Sayfa
  • Genel
  • Tek Kuruş Harcamadan Gez: Viyana’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler
Viyana'da ücretsiz olarak yapabileceğin şeyler

Tek Kuruş Harcamadan Gez: Viyana’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler

Yurt dışına çıkmak ve güzel mimariye doymak istiyorsan sana bir önerimiz var. Beethoven ve Mozart’ın güzel memleketi, Avusturya’nın başkenti Viyana! Üstelik nakış gibi işlenmiş sokaklarındaki güzel binalar başını döndürürken cebinden tek kuruş harcamadan keşfedebileceğin yerlerden bahsedeceğiz. Gezeceğin yerler ücretsiz olacağı için yeme-içme, konaklama ve uçak bileti için bütçe ayırman yeterli, ucuz bileti ise nerede bulacağını zaten biliyorsun. 

Viyana’da ücretsiz olarak yapabileceğin şeyleri anlatmak bizden, gezmek de senden olsun. Tabii yurt dışına çıkmadan önce ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Viyana ücretsiz gezilecek yerler listemize başlamadan önce temel birkaç soruya cevap verelim, sonrasında ücretsiz gezebileceğin yerlere geçelim.

Haydi başlayalım! 

Viyana Nerede? 

Bir Orta Avrupa ülkesi olan Avusturya’nın başkenti Viyana, Tuna Nehri’nin güneyinde yer alıyor. Slovakya’nın kuzeyinde bulunan şehir, ülkenin başkenti Bratislava’ya da hayli yakın bir konumda. 

Viyana’ya Nasıl Gidilir? 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Viyana’ya ucuz uçak bileti almaktan geçiyor. 

Viyana Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Şimdi, sıra geldi Viyana’da ücretsiz olarak yapılabilecek şeylere:

Ücretsiz Şehir Turlarına Katıl

Kültürel bir başkent olmayı hak eden şehrin entelektüel dünyasının kapılarını aralamak elinde. Gezdiğin tüm sokak ve caddeler zaten büyüleyici ancak onların hikayelerini dinleyerek ve tarihini öğrenerek anlamlandırmak istersen imdadına ücretsiz şehir turları koşuyor. 

Bir şehri bilenden öğrenmek en iyisi. Free tours of Vienna web sayfası üzerinden farklı alternatiflere sahip ücretsiz şehir turlarına göz atabilirsin. Tarih kokan sokaklarda gezmeye başlamadan önce yapman gereken, turları kontrol edip rezervasyon yaptırmak.

Hiçbir Ücret Ödemeden Muhteşem Müzeleri Gez 

Viyana'daki ücretsiz müzeler

Viyana, mimarisine hayran kalabileceğin bir durak. Kültürünü incelemeden ve etkileyici yapılarını görmeden dönmek olmaz. Müze gezmek için Viyana biraz pahalı bir şehir. Ancak bu müzelerin ücretsiz olduğu günleri bilmek sana aniden kapıları aralayabilir! Eğer müze gezmek istiyorsan tatilini planlarken müzelerin ücretsiz olduğu günlere denk getirerek gezi planını oluşturabilirsin. Çoğu müzenin 19 yaş altındaki ziyaretçilere ücretsiz giriş imkanı sunduğunu da söyleyelim. İşte Viyana’da ücretsiz olarak gezebileceğin müzeler:

Prater Müzesi: Nostaljik Bir Lunapark

Prater Müzesi, ViyanaPrater, şehrin en eğlenceli noktalarından biri. Çünkü kocaman dönme dolabı ve çeşit çeşit eğlence aracı olan bir lunapark! Tabii bu lunaparkta vakit geçirmek için biraz kesenin ağzını açmak gerekiyor. Böyle şeylere para harcamak istemezsen anlarız ama lunaparkı şöyle bir gezip eğlenen insanları görmenin keyiflendireceğini söyleyebiliriz. 

Burada ücretsiz olarak yapacağın şey ise Prater Müzesi’ni gezmek olacak. Prater, Wurstelprater’in yerine yapılan çok eski bir park. Müzede de 1945’te, II. Dünya Savaşı’nın son günlerinde yıkılan eski Wurstelprater eğlence parkının hatıralarını bulabilirsin. 

Eski Wurstelprater Parkı’nın tarihine ve büyüsüne kaptırmak için her ayın ilk pazar günü Prater Müzesi’ni ücretsiz ziyaret edebilirsin.

Kunsthalle Wien, Karlsplatz: Modern Sanata Viyana Penceresinden Bak

Kunsthalle, Karlsplatz, Viyana

Kunsthalle Wien, uluslararası modern sanatın en güzel örneklerini bulabileceğin bir yer. Viyana’ya geldiysen ve modern sanatla ilgileniyorsan mutlaka uğraman gereken bir durak olduğunu söyleyebiliriz. Yok “Çağdaş sanat çok benlik değil.” diyorsan barok ve çağdaş mimarinin eşsiz birleşimiyle inşa edilmiş bina görülmeye değer.

Kunsthalle Wien iki ayrı mekanda yer alıyor. MuseumsQuartier’da bulunan müzenin girişi ücretli. Ücretsiz giriş yapabilmek için Karlsplatz’dakini ziyaret etmelisin. Müzeyi salı ve pazar günleri 11.00-19:00 saatleri arasında, perşembe günleri ise 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsin.

Otto Wagner Pavillion: Viyana’nın Mimari Dehasının Eserini Ziyaret 

Otto Wagner Pavillion, Viyana

Otto Wagner, Viyana için çok özel bir isim. Şehir plancısı ve mimar kimliğiyle Viyana Secession ve Art Nouveau mimarlık hareketlerinin yani modern mimarinin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Viyana metro istasyonlarına baktığında onun dokunuşlarını görebilirsin. Tasarladığı en dikkate değer metro istasyonu ise müzeye de ev sahipliği yapan Karlsplatz. Viyana’daki ücretsiz müzeler arasında bulunan Otto Wagner Pavillion’u Pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsin. 

Donaukanal Boyunca Devam Eden Sokak Sanatını Takip Et 

Sokak sanatı, Tuna Kanalı, Viyana

Tuna Nehri’nin kollarından biri, şehir içi su kanalı olarak düzenlenmiş. Donaukanal olarak anılan bu bölge, Viyana’nın en büyük yasal graffiti bölgesi olarak seçilmiş. Barok eserler ve muntazam mimari detaylardan sonra şehrin başka bir yanını görmek istersen kanal boyunca sokak sanatının en çarpıcı eserlerini yakalayabilirsin. 

Mimaride Bir Dünya Markası Binaları Keşfet 

Stephansplatz, Viyana

Viyana’nın sokakları özellikle Stephansplatz Meydanı, mimari açıdan en güzel binalara ev sahipliği yapıyor. Göreceğin katedral ve kiliselerin hem içi hem de dışı gerçekten çok etkileyici. Bunların haricinde ücretsiz ziyaret edebileceğin diğer birkaç binayı da aşağıda listeledik.

Viyana Devlet Opera Binası: Görkemli ve Etkileyici

Viyana Opera Binası

Ücretsiz yapabileceğin şeylerden bahsettiğimiz için burayı performans izleme başlığı altında öneremiyoruz ancak mimari açıdan kesinlikle görmen gereken binalar arasında yer alıyor. Bu sebepten opera binasına mutlaka uğralamalı ve bu görkemli yapının güzelliğine şahit olmalısın. 

Hundertwasserhaus: Tablodan Fırlamış Gibi

Hundertwasserhaus, Viyana

Viyana’nın en ilginç yapılarından biri olan Hundertwasserhaus, mimar, çağdaş ressam Friedensreich Hundertwasse tarafından tasarlanmış bir bina. Binanın renkleri, geçişleri bir resimden farksız. Bir turist olarak en önemli görevlerinden birinin Viyana’ya gitmişken bu yapıyı mutlaka ziyaret etmek olacağını söyleyelim. 

Burgtheater: Avrupa’nın En Eski İkinci Tiyatrosu 

Burgtheater, Viyana

Avusturya’nın Viyana’daki ulusal tiyatrosu olan Burgtheater, Avrupa’nın en eski ikinci tiyatrosu. Gottfried Semper’in İtalyan Rönesans tarzını dış cephesinde, Carl von Hasenauer’in barok dokunuşlarını ise içeride görebilirsin. Herhangi bir oyun izlemesen de bu tarihi tiyatroya girip koridorlarında dolaşmanı öneririz.

Yemyeşil Bahçelerde Vakit Geçir

Schonbrunn Parkı, Viyana

Muhteşem mimarisiyle kalpleri çalan Viyana, yeşil alanlarıyla da doğanın kapılarını aralıyor. O güzel binalardan ayrıldıktan sonra, etkileyici sokaklar birden yemyeşil park ve bahçelere  çıkıveriyor.

Belvedere Saray Bahçeleri: Kraliyet Bahçesinde Yürüyüş Keyfi 

Belverede Bahçeleri, Viyana

Dünyanın en güzel bahçelerine gitmek gibi bir listen varsa buradan başlayabilirsin. Çünkü Belvedere’nin bahçesi yeryüzü cenneti diyebileceğimiz yerlerden birisi. Barok bahçe mimarisini burada keşfedebilirsin. Emin ol burası bir bahçeden daha fazlası. İçeride göller, sarmaşıkla kaplı ağaçların eşlik ettiği yürüyüş yolları, simetrik duran çiçek öbekleri, su havzaları, muntazam çitler bulacaksın. Instagram’lık duraklar listene ekleyebilirsin. Belvedere Palace Gardens web sayfası üzerinden giriş saatleri ve bahçeyle ilgili merak ettiğin diğer konularla ilgili detaylı bilgi alabilirsin. 

Botanik Bahçesi: Viyana’nın Kalbinde Yeşil Bir Vaha 

Botanik Bahçesi, Viyana

Maria Theresa tarafından 1754 yılında kurulan Belvedere yakındaki Botanik Bahçesi’nde Altı kıtadan 11 bin bitki türü bulunuyor.  Şehrin içinde yeşil bir vaha olan botanik bahçe, eski ağaçların yanı sıra rengârenk çiçekleriyle de huzura davet ediyor. Üstelik bu güzel yeşil dünyaya giriş ücretsiz!

Viyana seyahatini uygun fiyatlı bir hale getirmek için sunduğumuz bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Tek Kuruş Harcamadan Gez: Bakü’de Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler yazımıza geçebilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın