Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları

Türkiye; doğa ile baş başa, ekonomik ve eğlenceli tatil seçenekleri arasında bulunan kamp aktivitelerine oldukça yatkın bir coğrafyaya sahip. Üstelik muhteşem tatil beldelerinde ve doğanın kalbinde bulunan kamp bölgelerinin sayısı giderek artıyor. Bu kamp alanları, kalabalık şehirlerde yaşayanlara çok yakın olduğu için de her geçen gün daha çok misafiri ağırlıyor.

Çadır, uyku tulumu, spor ayakkabı ve çantanı hazırladıysan geriye sadece ucuz uçak biletini almak kalıyor. 

Ülke sınırları içinde bulunan küçük cennetlere çadır kuracağın; hızını alamadığın zaman motorları maviliklere süreceğin rotalara hazır mısın? Dilersen rotalara geçmeden, daha önce hazırladığımız Doğru Kamp Yeri Seçme Tüyoları yazımıza göz atabilirsin. Daha önce hiç kamp yapmadıysan da Kampçılık Nedir? – Nasıl Yapılır? sayfamızı inceleyebilirsin.  

Hazırsan tatilini güzelleştirecek, kamp hevesini körükleyecek Türkiye’nin en iyi kamp alanlarına doğru yolculuğumuza başlayalım!

Akyaka Kamp Alanları

Akyaka kamp alanları

 

Akyaka Orman Kampı’nda; bir yanda orman, bir yanda Muğla’nın masmavi denizi seni bekliyor. Rengarenk çadırların süslediği bu muhteşem doğa harikasında bol bol yürüyüş yapma imkânın bulunuyor. Doğanın orta yerinde, alıştığın konforu yaşaman için imkanlarını cömert tutan bölgede; market, lavabo ve elektrik hattı da bulunuyor. Çadır ve karavan kampçılarına uygun olan Akyaka Kamp Alanı, yıl boyunca hizmet veriyor. 

Akbük Koyu’nun maviliğine 700-800 metre mesafede bulunan Koza Kamping’de de sessiz sakin bir kamp yapabilirsin. Kamp alanında tuvalet, duş, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi olanakların yanı sıra yemek de mevcut. İstersen kendi çadırında istersen de kamp alanındaki çadırlardan birinde konaklayabilirsin. 

Ücretsiz bir kamp alanı ararsan Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı’nı tercih edebilirsin. Denize sıfır olan bu kamp alanında imkanlarından faydalanabileceğin ücretli bir kamp alanı da bulunuyor. 

Dalaman uçak biletin hazırsa uyanılmak istenmeyen bir rüyaya benzeyen Akyaka’ya ulaşman için bir engel kalmıyor.

Kaş Kamp Alanları

Kaş kamp alanları

Dalaman Havalimanı’ndan kolayca ulaşabileceğin bir diğer doğa harikası olan Kaş, dev kamp alanıyla kampçıların en çok tercih ettiği seçeneklerden biri. Merkeze yürüyerek ulaşabileceğin kadar yakın olan kamp alanında, şehir hayatının etkinliklerine de göz kırpabilirsin. Doğa ve şehir hayatını aynı anda sunan Kaş’ın meşhur kamp alanı kesinlikle listende bulunmalı.

Kaş Evren Camping; markete ve merkeze yakın, ister kendi çadırında ister işletmenin çadırında konaklayabileceğin bir yer. Duş, priz, Wi-Fi, mutfak gibi olanakları da mevcut. Yeşil ve mavinin kucağında, Kaş’tan çok uzaklaşmayacağın bir yer arıyorsan burayı değerlendirebilirsin. 

Kaş Kamping; çadır, tiny house ve taş evleriyle hizmet veren bir kamp alanı. Kaş’ın turkuaz sularının tadını çıkarabileceğin bir plajı da var. Sessiz sakin ve huzurlu bi tatil planlıyorsan Kaş’ta ziyaret edebileceğin kamp alanlarından biri olarak bu kamp alanını değerlendirebilirsin. 

Kaş’a ulaşmanın en kolay yolu ucuz Dalaman uçak bileti almaktan geçiyor. Dalaman Havalimanı bu bölgeye daha yakın, ancak alternatif olarak Antalya üzerinden de buraya ulaşabilirsin.

Olimpos Kamp Alanları

Olimpos kamp alanları

İlk olarak yabancı turistlerin dikkatini çeken ve son yıllarda yerli turistleri de yoğun bir şekilde ağırlayan Türkiye’nin en ünlü kamp merkezlerinden biri Olimpos. Burada birçok kamp alanı bulunuyor. Ancak kamp alanları arasında seçimini gitmeden yapmanda fayda var. Çünkü özellikle yaz aylarında kamp alanlarında yer kalmayabiliyor. 

Olimpos’ta 50’ye yakın kamp alanı bulunuyor. Bu sebepten hangisini yazsak diğerinin hatrı kalır. Özellikle ağaç evlerin olduğu kamp alanları çok popüler. Burada dilersen çadır kampı yapma imkanın da var. Biraz deniz, biraz güneş, biraz doğa diyorsan bu bölgenin ziyaretçilerine çok cömert davrandığını söyleyebiliriz. Kamp yapmayı ve sosyalleşmeyi seviyorsan Olimpos’u mutlaka listene almanı öneriyoruz.

Muhteşem doğası, tarihi ve kampa uygun iklimiyle dikkat çeken Olimpos ile Antalya Havalimanı arasında 97 kilometre mesafe var. İrili ufaklı kamp alanları ile doğa ve insanı kavuşturan bu bölgede, yeşili seven herkes bulunmalı. Olimpos’a gitmeden önce Antalya uçak biletlerini kontrol etmen yeterli.

Cunda Kamp Alanları

Balıkesir kamp alanları içinde en güzel kamp alanları Cunda’da bulunuyor. Adanın sağladığı muhteşem güzellikleri önüne seren bu kamp alanları, adanın Midilli’ye bakan yüzünde yer alıyor. Karavan ve çadır kampları için ideal olan bu bölgede; kamp ateşinin etrafında eğlenceli partilere katılabilir, adada bulunan doğal lezzetleri deneyebilirsin. 

Adada ücretsiz bir kamp alanı arıyorsan Ortunç Koyu Kamp Alanı’na göz atabilirsin. Burası el değmemiş bir bölge olduğu için herhangi tesis bulunmuyor. Çam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda gölgelik bir yer bulup kamp yapabilirsin. Tabii tesis bulunmadığı için tuvalet, elektrik, yeme-içme gibi imkânların da olmadığını söyleyelim.  

Temel ihtiyaçlarını da karşılayabileceğin bir yer olsun diyorsan Cunda Mocamp ya da Ada Camping’i tercih edebilirsin. İkisi de denize sıfır ve yan yana. Denizin tadını çıkarıp keyifli ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmek istersen buralara bir göz at deriz. 

Cunda daha çok Yunanistan göçmeni Türklerin yani mübadillerin yaşadığı bir bölge. Bu nedenle Cunda, Anadolu’nun başka bölgelerinde göremeyeceğin taş evlere ve yakın dönemde dönüşen camilere sahip. Kamp alanına yerleştikten sonra ilk yapman gereken, mübadillerin ihtiyaçları için dönüştürülen Saatli Cami’nin muhteşem mimari detaylarını incelemek olsun.  

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Ayder Yaylası Kamp Alanları

Yeşil, doğa, kamp dedik; o zaman Karadeniz’den bahsetmesek olmaz. Karadeniz dediğimiz an ilk durağımız tabii ki Ayder Yaylası olacak. Sonsuz ve pürüzsüz bir yeşil alan düşün. Karadeniz’in çam kokulu, her köşeye ün salmış Ayder Yaylası’nda kamp keyfini yaşamak, belki de dünyanın en sağlıklı aktivitesi olacaktır. Doğayı derinlemesine anlamanın yolu olan Ayder Yaylası’nda yöresel müzikler ve yemeklerle unutamayacağın bir kamp macerası yaşayabilirsin. Yaz aylarında ziyaretini gerçekleştirirsen Boğa Festivali’ne katılabilirsin. 

Yaylada pek çok kamp alanı bulunuyor. Ücretsiz olarak kamp yapmak istersen yaylanın üst kısımlarını tercih edebilirsin.

Ayder’e ulaşabilmek için iki seçeneğin bulunuyor. Birincisi araba kiralayarak Karadeniz sahil yolunda ilerleyip Ayder tabelasının işaret ettiği yolda ilerlemek. Diğer seçenekte ise havalimanından otobüsle Pazar’a gittikten sonra ilçe merkezinden kalkan minibüslerle Ayder’e ve eşsiz doğasına ulaşabiliyorsun. Tabii yanına yağmurluk ve seyahat çantanın su geçirmesini engelleyecek muşambalardan almayı unutmamalısın. 

Ayder Yaylası, Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde yer alıyor. Bu nedenle kamp alanına vardıktan sonra doğa içerisinde yapabileceğin şeylerin sınırının olmadığına emin olabilirsin. Kampa hava yolu ile ulaşmak istiyorsan Trabzon uçak biletlerine göz atmalısın.

Datça Kamp Alanları

Datça kamp alanları

Datça, Ege Bölgesi’nin en güzel yerlerinden biri. Muğla kamp alanları içerisinde önerebileceğimiz yerler arasında bulunuyor. Datça’da ücretsiz olarak kamp yapabileceğin bir yer ararsan Kargı Koyu kamp alanını değerlendirebilirsin. İlçe merkezinden dolmuşlarla kolayca ulaşabileceğin kamp alanında, Kargı Koyu’nun maviliğinde ve ormanlık alanda kamp yapabilirsin. Dilersen plajda da denize girebilir, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsin. Yeme içme ihtiyacını da burada bulunan işletmeden karşılayabilirsin. Buranın manzarasının oldukça etkileyici olduğunu söyleyelim. 

“Kamp atacağım yerde bir işletme olsun, hem temel ihtiyaçlarını karşılayayım hem aktivitelere imkan versin.” diyorsan da Aktur Orman Kamp Alanı senin için uygun olabilir. Basketbol, tenis, voleybol sahası, otopark gibi hizmetleri bulunan kamp alanı hem ormanın içinde hem de denize hayli yakın. Karavan kampı düşünüyorsan onun için de burayı değerlendirebilirsin.

Aktur Orman Kamp Alanı, Dalaman Havalimanı’na yaklaşık 110 km uzaklıkta bulunuyor. Dalaman’a ucuz uçak bileti alarak Datça’daki kamp alanlarına ulaşabilirsin. 

Kaz Dağları Kamp Alanları

kaz dağları kamp alanları

Çanakkale kamp alanları arasında rahatça vakit geçirebileceğin pek çok seçenek bulunuyor. Adada vakit geçirmek istersen Gökçeada ve Bozcaada’da da kamp alanları bulabilirsin. Kaz Dağları’nın oksijen deposuna giriş yapmak istersen de bu bölgenin, kamp alanları ile sana kucak açacağına emin olabilirsin. 

Ücretsiz kamp yapmak istersen Kaz Dağları Milli Parkı’nı tercih edebilirsin. Tuvalet ve temiz su bulabileceğin bu bölgede herhangi bir tesis bulunmuyor. Önceden hazırlık yaparak bu doğa harikası durakta huzur bulabilirsin.

Mehmetalan Köyü yakınlarında bulunan Hızır Kamp’ı değerlendirebilirsin. Zeytin ağaçlarıyla çevrili kamp alanı, Kaz Dağları Milli Parkı’na da yürüme mesafesinde bulunuyor. Çadırda kalmak istemezsen ağaç evlerde de konaklama seçeneğin var. Hem doğanın kalbinde hem de tesisi olan bir yer arıyorsan bir bak deriz. Burada konaklamak için önceden rezervasyonun şart olduğunu söyleyelim. Ucuz bir Balıkesir-Edremit uçak bileti alarak bu bölgeye kolayca ulaşabilirsin.

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’nin eşsiz güzelliklerle dolu coğrafyasında doğanın keyfini çıkarabileceğin birçok kamp alanı bulunuyor. Dilersen Türkiye’nin Kamp Yapılacak En Güzel Gölleri yazımızı okumaya devam edebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...